Tarkett, The ultimate flooring experience
Zajedno za učionice iz snova!

Zajedno za učionice iz snova!

Priča o pobedniku: O.Š. Milan Rakić iz Mionice

Cilj konkursa je bio da angažuje osnovne škole – od učitelja i nastavnika do đaka i roditelja – na stvaranju povoljnijeg ambijenta za učenje i kvalitetniji boravak u školama, ali i da podstakne prijatno druženje i lepe trenutke.

Odaziv direktora, nastavnika, roditelja i đaka je bio veći od očekivanog – imali smo preko 150 prijava! Brojne pristigle fotografije bile su sjajne – prelepe, originalne i maštovite. To nam je bio dodatni dokaz da našim đacima ne nedostaje marljivosti, kreativnosti i veštine, i da zaslužuju najbolje moguće uslove za učenje, druženje, rad i razvoj. Usput smo sa mnogim školama uspostavili sjajan dijalog, savetovali ih o pravilnom izboru podnih obloga, informisali o mogućnostima i prednostima različitih rešenja.

Kako je bilo veoma teško odrediti pobednika, bili smo primorani da promenimo odluku i proglasimo – tri pobednika! Jedna od pobedničkih škola bila je i O.Š. „Milan Rakić“ iz Mionice.

Pod koji smo zatekli u O.Š. „Milan Rakić“ bio je itison postavljen pre deceniju i po (2000. godine), i to preko vinila ugrađenog 1991. godine. Sama škola se nalazi na tlu punom podzemnih voda (nedaleko je i izvor Vrujci) koje preko dvorišta ponekad stignu i u učionicu. Povrh svega, škola je u proleće prošle godine bila oštećena u poplavama. Nakon analize stanja i situacije, bilo je jasno da neće biti dovoljno samo ugraditi novi pod.

Naša ekipa je odlučila da preduzme sve moguće mere da kvalitet poda u učionici potraje. Pre svega, u prostoriji je podignut nivo poda, kako voda više ne bi prodirala, uz postavljanje vodonepropusne brane (košuljica je podignuta za 5 cm). Pod je tek tada bio spreman za novu oblogu.

Kao idealno rešenje, postavljen je prirodni linoleum (kolekcija Veneto XF2) sa odabranim „Burgundy“ dezenima mermernog dizajna u više nijansi bordo crvene. Za još inspirativniju atmosferu, korišćena su još dva dezena, iz iste kolecije. Dezen poda i šare su odabrali đaci i učiteljica, pošto im pod služi kao prostor za rad. Kao dodatni kreativni detalj, na podu su se našli i jednaškolica“ i dodatne šare.Renoviranje je trajalo od početka marta do početka aprila.

Priča o O.Š. „Milan Rakić“ iz Mionice je za našu kompaniju posebno draga i važna, jer odslikava suštinu Tarkett rešenja za školstvo – zajednički rad na stvaranju kreativnih i inspirativnih okruženja u kojima je boravak prijatniji i stimuliše aktivnost, rad i koncentraciju.