Tarkett, The ultimate flooring experience

ŽELIMO DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE!

Hvala što ste posetili naš sajt. Molimo Vas da odgovorite na pitanja i pomognete nam da unapredimo Vaše korisničko iskustvo.

Želim da učestvujem Ne želim da učestvujem

Analiza troškova životnog ciklusa

Mi smo lideri u površinskoj obradi, kao i u pronalaženju materijala i konstrukcija koji nude najbolje karakteristike održavanja, pa otuda i najniže troškove životnog ciklusa. 1975. godine, Tarkett je osmislio PUR (poliuretansku) površinsku obradu, koja je označila prekretnicu u industriji podova. Od tada su mnogi primenili našu inovaciju.

Troškovi životnog ciklusa

Realna cena poda mora da obuhvata kupovinu, postavljanje, čišćenje i održavanje tokom celog životnog ciklusa proizvoda. LCC (softver za izračunavanje troškova životnog ciklusa) je program koji je razvio Tarkett. On objedinjuje sve pomenute parametre i proračunava istinsku cenu poda tokom celog njegovog veka trajanja.

Koncept "8/92"

Program LCC dokazuje da su tokom perioda od 20 godina čišćenje i održavanje predstavljali prosečno 92% ukupne cene podova. Kupovina i postavljanje iznose samo 8% cene.

To je dobar razlog da kupite Tarkett.

Ušteda do 30%

Kada izaberete Tarkettovu podnu oblogu dobijenu od sirovina vrhunskog kvaliteta i ojačanu neverovatnim poliuretanom, LCC potvrđuje da se troškovi održavanja i čišćenja mogu smanjiti do 30%. To je još jedan dobar razlog da kupite Tarkett.

PU – Povraćaj ulaganja

„Johnsonite“, Tarkettova kompanija, bila je pionir u smišljanju koncepta stvaranja okruženja visokih performansi, nudeći rešenja uz pomoć motivisanja zaposlenih, bezbednost i efikasnost.

Ušteda putem pametnih rešenja

Tarkett je razvio mnoga pametna rešenja u cilju smanjenja troškova, ne samo tokom životnog ciklusa proizvoda, već i tokom njegovog postavljanja. Postavljanje bez pričvršćivanja, recimo, predstavlja rešenje za lako instaliranje, renoviranje i uklanjanje podova.

Dugotrajnost podova

Neverovatna trajnost naših proizvoda koji su ekskluzivno napravljeni od najkvalitetnijih materijala, prevazilazi sve norme i standarde i garantuje vrednost investicije.

Analiza životnog ciklusa i održivost

Sve naše aktivnosti zasnivaju se na perspektivi životnog ciklusa zarad održivosti životne sredine. Nameravamo da nastavimo tim putem - vidimo ga kao neophodnost i odgovornost.

Osnova funkcionisanja svakog okruženja je perspektiva životnog ciklusa. Stalno se trudimo da smanjimo uticaje naših proizvoda na životnu okolinu tokom celog njihovog životnog ciklusa. Nekoliko aspekata mora se uzeti u obzir: sirovine, proizvod, konstrukcija i proizvodnja, prevoz, postavljanje, čišćenje i održavanje i, naposletku, recikliranje i upravljanje otpadom. Svi naši razvojni napori i napredak počivaju na ovim aspektima.

Tarkett je opredeljen za sveobuhvatan LCA program i poštuje ISO standarde koji imaju za cilj sledeće:

  • Korišćenje ekološki dizajniranog alata za proizvodnju ekoloških proizvoda
  • Stalno informisanje kupaca o uticaju Tarkettovih proizvoda i procesa na životnu sredinu putem redovno ažuriranog dokumenta (EPD-a) koji pokazuje našu posvećenost kontinuiranim i bitnim poboljšanjima
  • Dopuštanje ljudima koji su uključeni u održivo građevinarstvo (kao što su LEED GBC u SAD-u, HQE u Francuskoj ili BRE u Velikoj Britaniji) da biraju odgovarajuće proizvode

Glavni kriterijumi koje LCA (Proračunavanje životnog ciklusa) uzima u obzir jesu:

  • Klimatske promene nastale zbog CO2 i ostalih gasova staklene bašte
  • Kiselost atmosfere
  • Emisije u vazduh i vodu
  • Potrošnja energetskih izvora
  • Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru - VOC
  • Otpad - ponovno korišćenje, recikliranje i odlaganje