Tarkett, The ultimate flooring experience

ŽELIMO DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE!

Hvala što ste posetili naš sajt. Molimo Vas da odgovorite na pitanja i pomognete nam da unapredimo Vaše korisničko iskustvo.

Želim da učestvujem Ne želim da učestvujem

Tarkett Proizvodi Linoleum Detalji linoleuma

Veneto xf2

Veneto xf2

Karakteristike linoleuma Veneto:

 • mermerni dizajn u više nijansi jedne boje;
 • širok spektar od preko 90 boja;
 • dugotrajna podna obloga;
 • prirodan pod ;
 • 100% ekološki pod ;
 • jednostavna ugradnja;
 • jednostavan za održavanje, bez potrebe za voskiranjem zauvek.
CE CE znak pokazuje da je proizvod projektovan i proizveden u skladu sa odredbama svih primenjivih direktiva EU. CE znak suštinski pokriva bezbednost proizvoda, jedini je dozvoljeni znak o sigurnosti proizvoda i predstavlja praktično
Opis Tehničke karakteristike Ugradnja Održavanje
Linoleum Veneto predstavlja u potpunosti prirodnu podnu oblogu koja mami svojim atraktivnim izgledom. Dizajn mermera u različitim nijansama jedne boje učiniće da Vaš dom deluje prefinjeno i moderno. Velik izbor najrazličitijih boja i nijansi prirodnog linoleuma pruža mogućnost uklapanja ove podne obloge u svaki enterijer. Ona će Vam pomoći da obogatite izgled svake prostorije i učinite je luksuznijom. Njena izuzetna prednost leži u činjenici da je izuzetno dugotrajna i lako se održava. Linoleumi iz kolekcije Veneto uneće svojim razigranim dezenima notu ekstravagancije u Vaš dom.

Ukoliko želite da saznate više o ovoj kolekciji linoleuma pogledajte neke od dezena ispod ili nam se obratite putem kontakt forme.
Ukupna debljina (ISO 24346 - EN 428) 2;2,5;3,2; 3.8
Ukupna težina /m2 (ISO 23997 - EN 430) ca.2400 g/m2 ; ca.3000 g/m2 ; ca.3900 g/m2; 3,450g/m2
Klasifikacija gorivosti (EN 23501-1) Cfl s1 i Bfl s1
Otpornost na žar cigarete (EN 1399) Otporan
Zvučna izolacija (ISO 140-8 EN ISO 712-2) 4dB / 6dB
Podno grejanje Pogodan za upotebu
Forma isporuke rolni (ISO 24341 - EN 426) 27-30 lm x 2 m
Klasifikacija (ISO 10874 - EN 685) Komercijalna upotreba
Upotreba commercial
INSTALACIJA LINOLEUMA

 • Pre instalacije linoleuma neophodno je da rolne/ploče ostavite u prostoriju u kojoj će biti instalirane najmanje 24 sata na minimalnoj temperaturi od 18 stepeni.
 • Istu temperaturu treba zadržati za vreme instalacije linoleuma.
 • Minimalna temperatura podloge treba da bude 15 stepeni. Vlažnost prostorije bi trebala da bude 50-60%.
 • Linoleum treba biti isečen na zahtevane dužine i ostavljen u prostoriji u kojoj će se instalirati. Ploče trebaju biti složene u kutijama.
 • Linoleum je moguće ugraditi preko podloge sa sistemom podnog grejanja. Podno grejanje treba isključiti 48 sati pre instalacije i 48 časova nakon instalacije.
 • Dok je podno grejanje uključeno, alternativnim izvorom grejanja treba održavati tempraturu od 18-27°C. Temperatura poda nikada ne treba da prelazi 27°C.
 • Planirajte pravac postavljanja rolni linoleuma tako da spojevi ne budu kod vrata, prohodnih delova prostorije, lavaboa i slično .
 • Ukoliko je prostorija kvadratnog oblika, rolne treba da se postavljaju paralelno sa ulazom svetlosti dok u dugačlim i uskim prostorijama, rolne treba postavljati dužinom prostorije.
 • Nakon instalacije, neophodno je da sačekate 48 do 72 sata pre unošenja nameštaja.
ODRŽAVANJE LINOLEUMA

Održavanje linoleuma je izuzetno jednostavno i u potpunosti ekološko. Zahvaljujući površinskom XF tretmanu, proces čišćenja i održavanja linoleuma je u velikoj meri olakšan u poredjenju sa netretiranim podnim oblogama. Za njegovu potpunu čistoću dovoljno je samo povremeno ga usisati i prebrisati krpom navlaženom vodom u koju smo dodali koju kap neutralnog sredstva za čišćenje. Ukoliko se desi da Vaš linoleum pod izgubi sjaj i svežinu, sve što je potrebno jeste premazati ga nekim sredstvom za poliranje. Na taj način ćete vrlo brzo i lako vratiti njegov prvobitan izgled. Za detaljnije informacije o održavanju linoleuma potrebno je pročitati uputstvo proizvođača.

Proizvodi iz iste kategorije - linoleum