Inovacije
Inovacije

INOVACIJE ZA PODOVE SUTRAŠNJI

Naših 180 stručnjaka za istraživanje i razvoj u 24 laboratorije širom sveta rade svakodnevno na kreiranju vrednosti za naše klijente razvijanjem inovativnih rešenja i usluga za podove. Njihov cilj je da kreiraju prijatne prostore za život koji ne zagađuju životnu sredinu, koji se mogu prilagođavati i koji su povezani i interaktivni.

Inovacije za ljude i planetu

Primena principa KRUŽNOG DIZAJNA ZATVORENE PETLJE, na osnovu pristupa Cradle to Cradle®, zahtevala je da promenimo svoje stavove sa jednokratne upotrebe i odlaganja resursa na višekratnu upotrebu resursa, uz značajnu izmenu načina na koji osmišljamo i proizvodimo naše proizvode.

Postoji konstantna potreba za inovacijom kako bismo ostvarili svoje ekološke ambicije i pridržavali se sve strožih regulatornih zahteva, istovremeno održavajući kvalitet naših proizvoda. S ponosom možemo da kažemo da često ostvarujemo industrijsko priznanje za postavljanje ekoloških standarda i vodeće mesto u industriji podova.

NEKE OD NAŠIH EKOLOŠKIH INOVACIJA DOVELE SU DO:

Prvog vinil poda na tržištu koji ne sadrži ftalate
Prvog proizvođača tepih pločica koji je postigao Cradle to Cradle® Gold nivo sertifikacije za našu liniju proizvoda DESSO
Prvog proizvođača linoleuma koji je postigao Cradle to Cradle® Gold nivo sertifikacije sa LINOLEUM VENETO ESSENZA
Jedine linije vinil podova na tržištu koja je dobila sertifikat Cradle to Cradle™ Gold, sa IQ ONE
Do toga da svi naši podovi održavaju niske nivoe emisija isparljivih organskih jedinjenja (VOC), znatno ispod standarda EU (pojedinačne vrednosti prikazane su na specifikacijama svih proizvoda)
Inovacije koje vam pomažu da kreirate jedinstvene prostore
Preobražaj prostora pomoću novih ideja za podove može da unapredi kvalitet života pravljenjem lepih enterijera, pružanjem udobnosti i doprinošenjem blagostanju ljudi. To se može ostvariti razvojem novih proizvodnih tehnika i materijala, više boja i tekstura ili pružanjem veće fleksibilnosti za personalizaciju ili čisto i jednostavno prilagođavanje.

TEHNIČKE INOVACIJE
Naše najnovije tehničke inovacije za vinil rolne obuhvataju prvo mehaničko urezivanje kako bi se ostvarilo najrealističnije bojenje drveta, najveće površine bez ponavljanja šara na tržištu i efekat dugačke daske koji je trenutni trend kod drvenih podova.

PERSONALIZACIJA
Radeći sa oblicima, bojama, materijalima, naši timovi za inovaciju i dizajn radili su da omoguće kreativan pristup dizajniranju poda mešanjem i uklapanjem različitih dasaka, pločica, vinila, tepiha, itd. Različite opcije su kompatibilne i lake sa sklapanje, tako da pod postaje novo igralište.

PRILAGOĐAVANJE
Kako bismo se prilagodili kreativnim pristupima dizajnera i potrebama brendiranja naših klijenata, osmislili smo načine da učinimo personalizaciju jednostavnom. Nudimo nekoliko usluga koje podržavaju digitalne aplikacije za prenošenje mašte u podove: kreirajte logotip ili originalni pod sa našim Floorcraft dizajnerima i naručite da ga sonični precizni sekač iseče iz naših vinil podova ili iskoristite onlajn aplikaciju od Desso-a da prilagodite svoj AIRMASTER® tepih.

Uvođenje inovacija kako bismo vas povezali sa našim podovima
Povezane površine prave revoluciju u potencijalu za podove i njihovoj povezanosti sa korisnicima. Naše inovacije sa interaktivnim površinama dovele su do nagrađivanog FLOORINMOTION sistema koji detektuje padove, izlaske iz prostorije ili upade za pacijente u institucijama za zdravstvenu negu i negu starijih osoba i našeg LUMINOUS CARPETS™ rešenja koje kombinuje tepihe koji reaguju na svetlost sa LED osvetljenjem radi prikazivanja grafika i reči jednim dodirom smart telefona ili tableta.