Klinika za oftalmologiju i gastroenterologiju, Dečiji memorijalni institut

Klinika za oftalmologiju i gastroenterologiju, Dečiji memorijalni institut

2021 | Varšava, Poland

Galerija fotografija

Klinika za oftalmologiju i gastroenterologiju 

Projekat Klinike za oftalmologiju i gastroenterologiju označio je početak naše saradnje sa Institutom. Naš zadatak je bio da uskladimo boje poda sa ostatkom enterijera. Arhitekte su se odlučile za kombinaciju koja je sasvim neuobičajene za bolničke enterijere - protivpožarna i kancelarijska vrata u nijansama plave i puder roze. Najviše pažnje privlači ružičasta – ima topao sjaj i asocira na nežnost, unoseći mnogo pozitivne energije.

Najvažnije konsultacije prilikom izrade projekta bile su oko kreiranja dizajna kako bi izazvali pozitivne emocije kod pacijenata. Zajedno sa Medical Design Studio-om, odgovornim za dekoraciju zidova, arhitekte su uvele mlade pacijente u svet bajke koji podstiče istraživanje, zabavlja decu i omogućava im da se opuste pre posete lekarskim ordinacijama. Dekoracije, kao što su tragovi zebre na zidovima i vratima, pozivaju decu na interakciju sa prostorom oko sebe.

 

 

 

Još jednom je ugrađen izuzetno izdržljiv i otporan iQ Granit heterogeni vinil pod za prostorije sa visokom prohodnošću. Njegova posebna prednost je lako čišćenje i održavanje - pod ne treba polirati ili voskirati, dovoljno je suvo poliranje kako bi pod povratio prvobitan izgled. 

 

Making conscious choices. For people and planet.
Tarkett Human-Conscious Design
TM.

 

Preporučena kolekcija

Saznajte

Dizajn klinike omogućava deci da se opuste pre odlaska u ordinaciju. Neobično za bolničke prostore, kombinacije boja i zanimljiva dekoracija zauzimaju centralno mesto.

Dizajner/Arhitekta

Katarzyna Klimek, Floor Design Manager CEE

Vlasnik objekta

Children's Memorial Health Institute, Varšava

Segment

Vrsta podova