PI_EMEA_More_Than_Human_Serene_001.jpg

More than Human dizajn: DESSO Serene & Serene Colour

More than Human tekstilne ploče

U ovom dobu krajnosti, kada nam tehnologija omogućava da izvedemo nemoguće, dok nas istovremeno forsira i zahteva našu neprekidnu dostupnost iz dana u dan... kako da ostanemo na zemlji? Kako da ostanemo povezani sa svojim mislima i umom i međusobno s drugim ljudima? Kako da stvorimo radno okruženje u kome će ljudi moći najbolje da se iskažu?

Tako što ćemo zatvoriti ciklus i prihvatiti tehnološka dostignuća u svemu što radimo.

Razvijajući kolekciju tekstilnih ploča namenjenih za kancelarije DESSO Serene i Serene Colour, naši dizajneri su se inspirisali naukom i novim tehnologijama. Kako mi kao biološka bića odgovaramo i reagujemo na naše okruženje. Kako se naš puls ubrzava i smanjuje sa promenama boja, kako se menjaju disanje i telesna temperatura na dodir tkanine, zvuk koraka. 

Sve se to kombinuje u pažljivo izrađenim tekstilnim pločama u vidu mekanih i taktilnih ploča koje mogu 100% da se recikliraju, a koje arhitektima i dizajnerima pružaju neviđenu kontrolu nad vizuelnim rasporedom prostora i atmosferom. Sa nežnim, umirujućim i prijatnim bojama u organskim dezenima, ova kolekcija donosi mir i održivost na svakom radnom mestu, pružajući nam osećaj spokojstva.

Možete li ga ostetiti? Hajdemo na posao....

 

Kolekcije

DESSO Serene

Dostupna u bogatoj paleti od 9 neutralnih nijansi, kolekcija Serene se kreće od hladnih i umirujućih do toplih i prijatnih nijansi. Serene privlači čula, sa svakom svojom jedinstvenom komponentom koja odslikava taktilnost i, što je najvažnije, nudi prilagodljivost.

DESSO Serene Colour

Nudeći organsku prirodu kolekcije Serene, Tarkettova kolekcija DESSO Serene Colour omogućava potpunu fleksibilnost dizajna. Sastoji se od 8 istaknutih nijansi, tako da dizajneri mogu da se odluče za nenametljivu paletu, koja se sastoji od ublaženih nijansi, ili da odluče da usade treperavost kroz neprimetan prezlaz od kolekcije Serene do Serene Colour.

Stvorite harmoniju između pojedinačnih prostorija

S jedne strane, kolekcija DESSO Serene Colour se savršeno uklapa sa prirodnim dizajnom iz DESSO Serene kolekcije. Time se omogućava kreiranje boje po želji i obezbeđuje harmonija koja povezuje pojedinačne unutrašnje prostorije.

DESSO Serene & Serene Colour - Circle

Održivo podno rešenje

100% podložne reciklaži u našem centru za reciklažu tekstilnih ploča

Kolekcije DESSO Serene i Serene Colour su 100% podložne reciklaži u našem centru za reciklažu tepiha.

U Evropi svake godine propadne oko 1,6 miliona* tona iskorišćenih tepiha. Manje od 3%** prodatih tepiha se prikupi za reciklažu. U svetu sve većeg nedostatka resursa i klimatskih promena, kompanija Tarkett je pokrenula sopstveni centar za reciklažu tepiha u kom se dve glavne komponente tekstilnih ploča – pređa i poleđinski sloj – mogu čisto odvojiti.

Naša EcoBase podloga se 100% reciklira u našem sopstvenom proizvodnom procesu, a pređa od poliamida 6 se vraća našem partneru, kompaniji Aquafil, kako bi se regenerisala u ECONYL® pređu.

ReStart® program za recikliranje

Naša posvećenost kružnoj ekonomiji je obećanje da ćemo pratiti svaki vaš korak na vašem putu ka održivosti. Jedna od naših ključnih inicijativa kružne ekonomije, naš globalni ReStart program za vraćanje i recikliranje, nudi vam mogućnost da vratite svoje podne obloge koje se mogu reciklirati radi izrade novih podova.

100% ECONYL® pređa

Kolekcija DESSO Serene i Serene Colour sadrži 100% ECONYL®, regenerisanu najlonsku pređu, izrađenu od materijala dobijenih iz otpada, poput ribarskih mreža i pređe za tepihe iz našeg centra za reciklažu tepiha.

Human Conscious Design™ (Dizajn koji vodi računa o ljudima)

Tarkett Human-Conscious DesignTM (dizajn kompanije Tarkett koji vodi računa o ljudima) je naš zalog koji se odnosi na sadašnje i buduće generacije. Da pravimo podne obloge i sportske podove koji su dobri za ljude i za planetu. I da to radimo svakodnevno.

To postižemo putem sinergije naše tri obaveze:

1 Duboko ljudsko razumevanje

2 Razumne odluke. Za ljude i planetu

3 Sa vama. Na svakom koraku

Galerija fotografija