Nova Dečja bolnica

Nova Dečja bolnica

2018 | Helsinki, Finska

Galerija fotografija

Nova dečja bolnica u Helsinkiju, Finska odlučila se za Tarkettove IQ podove, sa personalizovanim dizajnom inspirisanim dečjim knjigama.

Za ovaj projekat, Tarkett je isporučio 33 000 m2 podnih i zidnih obloga zajedno sa 118 komada jedinstvenog dizajna Floorcraft-a na temu Moomin. Pomoću Tarkettove Floorcraft tehnologije kreirali jedinstveni atraktivan pod sa elementima inspirisanim motivima iz dečjih knjiga Moomin. 

Otvorena u septembru 2018. godine, nagrađivana Nova dečja bolnica u Helsinkiju je vodeći je centar za pedijatrijsku terapiju u Finskoj. Projekat je razvijen u saradnji sa bolničkim osobljem: osobljem za negu, rukovodstvom bolnice, kao i bolničkim inženjerima i arhitektama.

Zajedno smo pronašli Tarkett podna rešenja koja zadovoljavaju sve standarde medicinskih ustanova i odlučili se za homogene vinil podove iQ Natural ,  podove za kontrolu statičkog elektriciteta iQ Granit SD, protivklizne podove Granit Safe T i zidne obloge Wallgard :
•    podovi pogodni za visoku prohodnost prostora
•    zadovoljavaju higijenski standarde
•    velika hemijska otpornost 
•    dugotrajni i izdržljivi podovi. 

Nova dečija bolnica u Helsinkiju zamišljena je novim pristupom zdravstvenoj zaštiti: bolnica nije samo ustanova u kojoj se izvode medicinski tretmani i postupci, već i lekovito okruženje. Objekti i usluge dizajnirani su da pacijentima i njihovim porodicama učine boravak ugodnim, i uključuju razigrane elemente na podu i zidovima koji će negovati pozitivno raspoloženje.

Preporučene kolekcije

Saznajte

Nova dečja bolnica u Helsinkiju, Finska odlučila se za Tarkettove IQ podove, sa personalizovanim dizajnom inspirisanim dečjim knjigama.

Dizajner/Arhitekta

Arkkitehtitoimisto SARC, u saradnji sa Arkkitehtiryhmä Reino Koivula

Tarkett partner

SRV

Vlasnik objekta

Kiinteistö Oy Uusi Lastensairaala

Segment

Vrsta podova