Bezbedan povratak na posao: Rešenja za kancelarije posle Covid-a

Bezbedan povratak na posao: Rešenja za kancelarije posle Covid-a

Rešenja za kancelarije posle Covid-a

Kako svet počinje da izlazi iz izolacije zbog virusa COVID-19, kompanije pokušavaju da uravnoteže ponovno pokretanje ekonomije sa zdravljem i dobrobiti svojih zaposlenih. Podovi imaju presudnu ulogu u rešavanju nekih od ključnih izazova koji se pojavljuju s povratkom u kancelariju. Time je, naravno, obuhvaćena optimizacija bezbednosti radnog mesta uz pomoć usmeravanja do kancelarija i podela kancelarija na zone, ali, isto tako, predstavljaju sredstvo koje doprinosi zdravom i prijatnom prostoru.

Bez obzira na vašu kratkoročnu, srednjeročnu ili dugoročnu politiku na radnom mestu nakon korona virusa, Tarkettov tim je tu da vam pomogne. Pružamo praktične savete o dizajnu radnog mesta u vezi s fizičkom udaljenošću i inspiracijom.

Preispitivanje radnog mesta: Povratak u kancelariju

Istražite prvi deo naše nove serije razmišljanja o radnom mestu: vodič za podršku arhitektama, dizajnerima i poslodavcima prilikom povratka u kancelariju; kratkoročno, srednjo i dugoročno.

Usmeravanje do kancelarija i podela kancelarija na zone

Podovi mogu da igraju ključnu ulogu u doprinosu zdravom i prijatnom radnom mestu stvaranjem jasnih - a opet fleksibilnih zona, pružajući pomoć zaposlenima i posetiocima da održavaju socijalnu distancu i da budu sigurni zahvaljujući optimalnom smeru kretanja u kancelarijama.

DESSO Icons tekstilne ploče

Pomoću DESSO Icons tekstilnih ploča za smer kretanja imate fleksibilan, jednostavan i ekonomičan način usmeravanja zaposlenih i posetilaca u kancelarije, sigurno i lako.

Savetovanje u vezi sa dizajnom

Obezbeđivanje odgovarajućih mera usmeravanja i podele kancelarija na zone u skladu sa preporukama, je od ključnog značaja za bezbednost na radnom mestu. Umetanjem oznaka u pod zaposleni imaju jasan, stalni i vizuelni podsetnik kako se pravilno kretati po kancelariji i održavati fizičku udaljenost.

Tekstilne ploče  i luksuzne vinil ploče (LVT) nude gotovo neograničene mogućnosti u smislu boja i dezena i mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji.

Čišćenje i održavanje

Pri izlasku iz izolacije dobri režimi čišćenja i održavanja doprinose stvaranju zdravog radnog prostora i ključni su za sprečavanje drugog talasa koronavirusa. Kada se radi o podovima, tekstilne ploče i LVT nude različite prednosti.

Tekstilne ploče su jednostavne za usisavanje i nisu neophodna dodatna sredstva za čišćenje, dok su glatki podovi poput LVT-a laki za brisanje. Obe opcije nude dugotrajnosti, čak i pod strogim režimima čišćenja koji predstoje.

Na stranici svakog proizvoda mogu se pronaći naši vodiči za čišćenje i održavanje.

Kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima

Globalni pritisak za čistijim vazduhom nikada nije bio hitniji. Istraživači sa Harvardskog univerziteta utvrdili su da samo malo povećanje dugoročne izloženosti zagađenju vazduha – česticama ili sitnoj prašini – značajno povećava rizik od smrtnih slučajeva izazvanih virusom Covid-19.

Za DESSO AirMaster je dokazano da su 8x efikasnije u hvatanju i zadržavanju sitne prašine od glatkih podova – i 4x bolje od bilo kog drugog tekstilnog poda.

Galerija fotografija