Rešenja za kancelarije: Promena perspektive u vreme Covid-a

Rešenja za kancelarije: Promena perspektive u vreme Covid-a

Promena perspektive u vreme Covid-a

Ljudi širom sveta se i dalje prilagođavaju na situaciju izazvanu pandemijom. U svetu koji se brzo menja, način našeg rada se prilagodio i fokusirao na spoznaju šta ova situacija predstavlja za komercijalni dizajn enterijera.

U Tarkettu su potrebe naših kupaca u središtu svega što radimo. Da bismo vam pomogli da se krećete ovim „novim“ svetom u jeku koronavirusa, moramo započeti tako što ćemo postaviti prava pitanja. Zato je Tarkett, kada se pojavila pandemija, pokrenuo globalno opšte istraživanje kako bi pratio kako se stavovi i iskustva zaposlenih u smislu rada i kancelarija s vremenom menjaju.

Preuzmite brošutu naše serije „Preispitivanje kancelarija: Promena perspektive u vreme Covid-a ”, ili u nastavku saznajte više o rešenjima za podne obloge namenjene održavanju fizičke udaljenosti u radnim prostorima, podeli prostora na zone i usmeravanju, kao i o inspiraciji koja će vam pomoći da stvorite zdrave i bezbedne kancelarije.
 

 

Preispitivanje kancelarija II: Radni prostor koji se menja

Istražite drugi svezak naše serije o preispitivanju kancelarija, u kom ćemo podeliti najnovije utiske o tome kako se menjaju stavovi i iskustva zaposlenih u pogledu rada i kancelarija i istražiti nova komercijalna rešenja za dizajn kao odgovor na trendove koji se razvijaju.

Preispitivanje kancelarija I: Povratak u kancelariju

Istražite prvi svezak iz serije preispitivanje kancelarija: pripremamo kolekciju vodiča za podršku poslodavcima, inženjerima i izvođačima radova dok se vraćaju u kancelariju; kratkoročno, srednjeročno i dugoročno.

Izveštaj o promeni perspektiva u vreme Covida-19

Kroz platformu „The Great Indoors” Tarkett sprovodi 3 globalne ankete među 2.800 kancelarijskih radnika u saradnji sa konsultantima za radna mesta iz kompanije WKSpace. Ovaj prvi izveštaj istražuje rezultate prve ankete.

Savetovanje u vezi s projektovanjem i izradom tlocrta

Obezbeđivanje odgovarajućih mera usmeravanja i podele kancelarija na zone u skladu sa smernicama, je od ključnog značaja za bezbednost na radnom mestu. Umetanjem oznaka u pod zaposleni imaju jasan, stalni i vizuelni podsetnik kako se pravilno kretati po kancelariji i održavati fizičku udaljenost.

Tekstilne ploče  i  LVT podovi nude gotovo neograničene mogućnosti u smislu boja i dezena i mogu se koristiti samostalno ili zajedno.

Ako ste arhitekta, dizajner ili investitor, naši projektanti u Tarkettu dostupni su da vam pomognu u planiranju i uređenju vašeg enterijera.

Čišćenje i održavanje

Kako se javni i poslovni život nastavlja tokom pandemije Covida-19, svi su zabrinuti za čistoću. Kao stručnjak u doprinosu stvaranju zdravijeg prostora, Tarkett želi da ukloni tu nedoumicu i pomogne vam da zaštitite zdravlje i dobrobit svog prostora.

Kada se radi o podovima, tekstilne ploče i LVT nude različite prednosti. Tekstilne ploče su jednostavne za usisavanje i nisu neophodna dodatna sredstva za čišćenje, dok su glatki podovi poput LVT-a laki za brisanje. Preuzmite naš detaljni vodič za čišćenje i održavanje kako biste saznali kako očistiti, koristiti antiseptična sredstva i dezinfikovati obe vrste podnih obloga.

Kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima

Globalni pritisak za čistijim vazduhom nikada nije bio hitniji. Istraživači sa Harvardskog univerziteta utvrdili su da samo malo povećanje dugoročne izloženosti zagađenju vazduha – česticama ili sitnoj prašini – značajno povećava rizik od smrtnih slučajeva izazvanih virusom Covid-19.

Za tekstilne ploče DESSO AirMaster je dokazano da su 8x efikasnije u hvatanju i zadržavanju sitne prašine od glatkih podova – i 4x bolje od bilo kog drugog tekstilnog poda.

Uz naš pristup Tarkett Human-Conscious Design™ i dalje vas vodimo ka zdravijim zatvorenim prostorima.

Podela kancelarija na zone i usmeravanje

Podovi mogu igrati ključnu ulogu u doprinosu zdravom i prijatnom radnom mestu stvaranjem jasnih, ali s druge strane fleksibilnih, zona, čime pomažu vašim zaposlenima i posetiocima da održavaju fizičku udaljenost i da budu bezbedni zahvaljujući optimalnom usmeravanju do kancelarija.

DESSO Icons tekstilne ploče

Uz DESSO Icons sa strelicama za putanju do kancelarije omogućen vam je fleksibilan, jednostavan i isplativ način sigurnog i lakog usmeravanja zaposlenih i posetilaca u vašu kancelariju.

Galerija fotografija