Porodična kuća u Somboru

Porodična kuća u Somboru

2020 | Sombor, Srbija

Galerija fotografija

Kombinacijom različitih boja i tekstura materijala možemo da kreiramo ambijent po svojoj meri. Uzimajući u obzir tip kuće i životni stil stanovnika, izbor materijala u njegovom uređenju se može razlikovati. 

Pitali smo autore projekta, arhitektu Relju Ivanića i  Domus arhitektonski atelje u Somboru šta ih je inspirisalo prilikom uređenja prijatnog ambijenta porodične kuće u Somboru. Evo njihovog odgovora:

Kuća koju smo renovirali je stara somborska kuća iz 1919. godine. Stil gradnje je kasna secesija, sa nešto svedenijom dekoracijom. 
Nakon Drugog svetskog rata u kuću su naseljene još dve porodice zbog čega je ona pretrpela određene modifikacije koje su narušile njen izvorni kvalitet. Renoviranjem smo kući velikim delom vratili originalnu organizaciju prostora, a napravili smo i nekoliko savremenih intervencija koje su uvele dodatno svetlo u prostor, što je ujedno i jedan od najvećih izazova prilikom renoviranja starih kuća.
Neverovatna je sreća što smo uspeli da sačuvamo svu stolariju i da je obnovimo, a osvežili smo je savremenijim tonom pastelne mente. Kako su vrata i prozori najimpresivniji vizuelni element u kući, želeli smo da oni ostanu glavni akcenat u prostoru. Zbog toga smo se odlučili da svi zidovi ostanu beli, da sva nova stolarija bude bela i u ravni sa zidom, da pločice budu neutralne, pesak boje, a da parket svojim izgledom podseća na stari brodski pod koji smo zatekli u kući.

Pitali smo autore projekta i zašto su se odlučili baš za Tarkett parket i kakva su njihova iskustva vezana za ugradnju:

Kako je uvedeno podno grejanje, odabir poda se brzo suzio na Tarkett troslojni parket, koji se pokazao kao idealan izbor. U pitanju je kolekcija Step XL&L, dezen Oak Lord.
 Zbog upotrebe novih tehnologija i vrste laka, kao i blago brušene površine, Oak Lord ostavlja utisak prirodnog drveta u prostoru, čime smo vrlo zadovoljni. 
U celini, ovim renoviranjem uspeli smo da zadržimo duh stare, gospodske kuće, ali i da drastično podignemo standard života u njoj.

Ukoliko i vi želite da kreirate prijatan ambijent u svom domu, a da u njegovoj izgradnji koristite kvalitetne, trajne i izdržljive materijale, izaberite kolekciju Tarkett parketa po vašem izboru.

Preporučena kolekcija

Saznajte

Pitali smo autore projekta šta ih je inspirisalo prilikom uređenja prijatnog ambijenta porodične kuće u Somboru i zašto su se odlučili za Tarkett parket.

Dizajner/Arhitekta

Arhitekta Relja Ivanić & Domus arhitektonski atelje Sombor

Segment

Vrsta podova