Tarkett u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković – rekonstrukcija vrtića u Svilajncu

Tarkett u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković – rekonstrukcija vrtića u Svilajncu

30. Septembar 2019

Donacijom vinil poda i volonterskom akcijom zaposlenih, kompanija Tarkett podržala je rekonstrukciju dečijeg vrtića u Svilajncu koju finansira Fondacija Novak Đoković

Poslednjeg dana septembra zvanično je otvoren vrtić Čarolija, 44. predškolski objekat u Srbiji, izgrađen kroz rad fondacije našeg proslavljenog tenisera. Tokom akcije, tim zaposlenih u kompaniji, volonterski se uključio u poslove ugradnje, pružajući podršku profesionalnim instalaterima na postavljanju Tarkett poda. 

Arhitekte koje su radile na ovom projektu odabrale su vinil pod Stella. Kombinacijom tri boje - bež, zelene i narandžaste kreiran je moderan i inspirativan prostor u kome će 75 mališana sticati nova znanja. Pored atraktivnog estetskog rešenja, Stella je omogućila opremanje prostora koji je potpuno bezbedan za boravak dece, jer se proizvodi u tehnologiji bez ftalata, sa plastifikatorima koji se upotrebljavaju i za proizvodnju posuda za hranu, kao i igračaka. Kao i sve Tarkett vinil kolekcije, proizvod je dodatno zaštićen lakom Extreme protection, koji sprečava da prljavština prodre u dublje slojeve podne obloge, zahvaljujući čemu je održavanje i čišćenje poda jednostavno i lako. 

Inicijativa je deo Tarkett Cares programa podrške razvoju zajednice u kojoj Tarkett posluje. Projekat predstavlja nastavak saradnje Fondacije Novak Đoković i Tarkett-a, lidera u  industriji podnih obloga,  u okviru koje je kompanija nedavno podržala i izgradnju vrtića u Mačvanskom Prnjavoru.