Zelena Učionica iz snova – pobednici konkursa

Zelena Učionica iz snova – pobednici konkursa

30. Juni 2019

Sa željom da prostor u kojem uče i borave đaci učini lepšim i kvalitetnijim, kompanija Tarkett treći put je organizovala nagradni konkurs „Učionica iz snova“.


„Škola igra važnu ulogu u životu dece. Drago nam je što smo ovim konkursom podstakli decu da se druže i razvijaju svest o ekologiji i održivosti. 

 

Uslov za učešće na konkursu bio je da deca pokažu svoju kreativnost i kreiraju ekološku poruku, fotografišu je i postave na veb sajt Učionica iz snova. U uži izbor ušlo je 20 radova sa najvećim brojem glasova, a žiri je imao težak zadatak da odabere tri škole, koje su kao nagradu dobile Tarkett pod za učionicu:

OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar” Knjaževac

Đaci ove škole izdvojili su se kreativnim radovima napravljenim od plastičnih materijala koji pokazuju kako se ponovnom upotrebom materijala mogu napraviti novi predmeti. Bilo je potrebno obezbediti otporan i izdržljiv pod za učionicu da pruži prijatno i bezbedno okruženje, a kao pravo podno rešenje pokazao se vinil pod Spark, zeleno-sive kombinacije, koji je uz ljubičaste zidove, puno prirodnog svetla i nov nameštaj rezultirao vedrim prostorom u kojem će se svako dete osećati prijatno dok stiče prijatelje, nova znanja i radne navike.

OŠ „Jovan Ristić” Borča

Druga nagrađena škola privukla je pažnju žirija ukazivanjem na količinu otpada koji svakodnevno proizvedemo. Deca su vredno sakupljala plastiku i došli do sjajne ideje da od iste naprave Prljavka, čudovište od plastike, koje šalje snažnu ekološku poruku o važnosti recikliranja otpada. Školi je bio potreban pod koji bi mališanima obezbedio ugodno vreme u produženom boravku, pa smo odabrali udoban i topao sportski vinil pod Omnisport  koji smo isekli u obliku dve „strunjače“. Kada završe nastavu, deca mogu da se opuste i osećajući se kao kod kuće, čekajući roditelje da dođu po njih. 

OŠ „Ratko Mitrović“ Novi Beograd

Treća škola je osvojila nov pod umetničkim delima i zalaganjem čitave zajednice. U trpezariji škole nalazio se stari vinil pod koji je trebalo najpre skinuti i pripremiti pod za novu oblogu. Kao najbolje rešenje za ovu namenu, odabran je homogeni vinil pod iQ Surface. Nova kolekcija iQ Surface je pogodna za instalaciju na pod, zidove, nameštaj ili dekorativne predmete. Atraktivni i moderni terazzo efekat, u efektnoj crno-beloj kombinaciji, postavljen na pod i zidove u trpezariji škole i u ovoj prostoriji ima funkcionalno-estetsku ulogu. Trpezarija je transformisana u idealno mesto za predah i ugodno druženje, a uz to se i lako održava i čisti.


 

Ako želite da renovirate podove u školi, zakažite sastanak sa našim timom i saznajte koji Tarkett pod najbolje ispunjava zahteve vašeg projekta.