Tarkettov pionirski pristup cirkularnoj ekonomiji biće predstavljen na BAU sajmu u Minhenu u preiodu od 17. do 22. aprila

Tarkettov pionirski pristup cirkularnoj ekonomiji biće predstavljen na BAU sajmu u Minhenu u preiodu od 17. do 22. aprila

11. April 2023

Sa više od 250 000 posetilaca iz celog sveta, vodeći međunarodni sajam arhitekture, materijala i građevinskih sistema, BAU, ove godine, nakon pauze 2021. godine izazvane Covid pandemijom, otvara svoja vrata sredinom aprila.

Tarkett će na štandu prezentovati dugogodišnju posvećenost brenda cirkularnoj ekonomiji i reciklaži na kraju životnog veka proizvoda. Dizajn štanda će biti usresređen na kompanijskom Start/Restart konceptu, naglašavajući posvećenost kompanije eko dizajnu i principima Cradle-to-Cradle®, kao i njen pionirski rad na kreiranju kružnih petlji kroz Tarkett_ov ReStart® program reciklaže koji je eksterno verifikovan od strane EDP_a (Environmental Product Declaratuions, The International EPD® System).

Ove godine, BAU će se fokusirati na fundamentalnu promenu obrazca koja je potrebna u građevinskoj industriji, kažu organizatori sajma. Sve veća zabrinutost oko količine sirovina I prirodnih resursa koji je troše, kao i šira globalna pitanja kao što su uska grla u lancima snabdevanja, znače da je krajnje vreme da se industrija transformiše iz linearne u cirkularnu ekonomiju, smatraju oni. Zbog toga će na ovogodišnjem sajmu biti istaknuti „alternativni građevinski materijali” i način na koji digitalna tehnologija može da promeni građevinsku industriju.  

U skladu sa ovim na Tarkett_ov standu će focus biti na cirkularnim materijalima u smislu sadržaja i dizajna, najveći deo će zauzimati uzorci materijala, homogeni vinil, linoleum i DESSO tekstilne ploče koje se koriste za podnu i zidnu instalaciju, a svi materijali će se ponovo koristiti  ili reciklirati nakon sajma.

Za svakog posetioca Tarketto_vog štanda, kompanija će donirati za sadnju dobrotvornoj organizaciji, koja pomaže očuvanje i obnovu morske trave u Sredozemnom moru. Projekat MANAIA, koji je osnovao morski biolog, podržava renomirana nemačka fondacija za zaštitu mora (Deutsche Stiftung Meeresschutz). Svojom kampanjom Tarkett želi da pomogne očuvanju morske trave kao efikasnog prečišćivača ugljen-dioksida i važnog morskog staništa. Svakim minutom ostvarenim zahvaljujući potvrđenim kontaktima na štandu, kompanija finansira volonterski rad na Mediteranu: mapiranje livada morske trave I sadnju nove morske trave na mestima gde preti opasnost da nestane.

Dođite i posetite Tarkett: hala 6, štand 303

Fotograf: Christian Berges - Berges Media