Carbon footprint

Carbon Conscious Program

Način da odmah smanjite emisiju ugljen-dioksida.

Svesni smo uticaja koji naš parket ima na planetu i svakodnevno se trudimo da smanjimo ovaj uticaj. Svesni smo i ekoloških izazova sa kojima se suočavaju naši partneri u građevinskoj industriji. Kao odgovor na ove zajedničke izazove, Tarkettov Carbon Conscious Program vam pomaže da u jednom jednostavnom koraku da odmah smanjite emisiju ugljen-dioksida!

Carbon Conscious Program

Svesni izbori. Za ljude i planetu.

Već više od jedne decenije strastveni smo zagovornici kružne ekonomije - one koju podržavaju principi od kolevke do kolevke. Široko priznato rešenje za nestašicu resursa i klimatske vanredne situacije, kružna ekonomija transformiše način na koji dizajniramo i proizvodimo proizvode.

Osnovni deo Tarkettovog kružnog pristupa je da se svesno usredsredimo na upotrebu zdravih materijala u našim proizvodima i da osiguramo da se ti proizvodi bezbedno recikliraju na kraju upotrebe. Pored toga, nastavljamo da smanjujemo upotrebu energije, pretvaramo naše fabrike širom sveta u obnovljive izvore energije i koristimo reciklirane materijale u našim proizvodima kako bismo smanjili njihov ugljenični otisak.

Odabir Tarketta dolazi sa uverenjem da birate proizvode koji su svesno dizajnirani sa smanjenjem emisije ugljenika na umu od samog početka. Tamo gde nismo u mogućnosti da dalje smanjimo emisiju ugljenika kroz naš rigorozni proces dizajniranja proizvoda i proizvodnih procesa, nudimo da nadoknadimo ostatak putem našeg programa za svest o ugljeniku spoljnim verifikovanim kreditima.

Tarkett podržava REDD +

Danas, kada se pridružite našem Programu svesnom ugljenika, direktno podržavate rezervat biodiverziteta TambopataBahuaja u Peruu, koji štiti preko 590.000 hektara ugrožene tropske prašume. Vaše učešće doprinosi zaštiti područja otprilike veličine Los Angelesa, pomaganju lokalnoj poljoprivrednoj zajednici, zaštiti faune i poboljšanju biodiverziteta.

Za više informacija posetite REDD + poslovnu inicijativu

Tarkett Supports REDD+

Budimo svesni ugljenika. Zajedno.

Pridružite se našem programu koji vodi računa o ugljeniku u 3 jednostavna koraka kada odredite naše proizvode, a mi ćemo osigurati da budu potpuno neutralni prema ugljeniku.

 

 

Otkrijte Carbon Conscious Program