Cena parketa

Cena parketa

Od čega zavisi cena parketa? Šta sve utiče na cenu?

Cena Tarkett parketa varira u zavisnosti od toga za koji tip parketa ste se odlučili i naravno, za koji tip ugradnje ste se odlučili. Faktori koji utiču na cenu su: 

•    Vrsta drveta 

•    Tip drvene daske: jednolamelni ili trolamelni parket

•    Dimenzija drvene daske: može biti uža, šira, duža, kraća...

•    Izgled ivica daske: parket sa oborenim ivicama (efekat brodskog poda) ili ravnim, gde su spojevi između dasaka gotovo nevidljivi

•    Dizajn i završna obrada : uljen ili lakiran, četkano, dodatno brušeno i dorađivano kako bi se istakla određena tekstura, korišćenje tehnike digitalne štampe i sl. 

 

U zavisnosti od svih gore navedenih faktora, formira se i cena parketa. Pored ovoga, na cenu Tarkett parketa utiče i tip ugradnje. 
 

Cena ugradnje Tarkett parketa

Bez obzira koji tip ugradnje odaberete, morate poštovati uputstvo za ugradnju i dobro pripremiti podlogu. Ukoliko je potrebno, možda ćete imati i troškove vezane za reparaciju postojeće košuljice, ravnanje i slično. Nemojte da štedite na pripremi podloge i uvek se obratite sertifikovanom Tarkett ugrađivaču, jer ako ste odabrali parket za svoj dom, odabrali ste vrednost. Kupovina parketa je investicija koja se isplati, jer nakon godina i godina upotrebe možete ponovo hoblovati i obnoviti svoj drveni pod. 

Ukoliko ugrađujete parket klik sistemom, bez lepljenja, treba da kupite podlogu i platite uslugu ugradnje sertifikovanog ugrađivača Tarkett parketa. Ukoliko se odlučite za ugradnju parketa lepljenjem, trebate računati na trošak kupovine lepka.


Precizne Tarkett cene parketa kao i sve informacije oko ugradnje možete proveriti u najbližem prodajnom objektu ili sa Tarkett sertifikovanim ugrađivačima u vašem gradu.