Cradle to Cradle® metoda cirkularne ekonomije

Cradle to Cradle® metoda cirkularne ekonomije

Cradle to Cradle®  Metodologija po kojoj živimo.

U kompaniji Tarkett posvećeni smo pružanju proizvoda koji unapređuju zdravlje i dobrobit planete, kao i naših kupaca. Zbog toga smo posvećeni principu Cradle to Cradle®, nezavisnom i međunarodno priznatom metodologijom koja primenjuje naučno utemeljeno razmišljanje radi primene rešenja kružne ekonomije. Naša posvećenost principima Cradle to Cradle® dovela je do toga da su nam u našoj industrijskoj grani dodeljeni brojni sertifikati Cradle to CradleTM.

Tarkett and Cradle to Cradle principles

Odabir materijala koje koristimo upravo predstavlja segment u kom možemo pozitivno da utičemo na klimatske promene i zdravlje kupaca. Nezavisni proizvođači ocenili su 98% naših sirovina (preko 3.000) u skladu sa principima Cradle to Cradle®. To znači da istražujemo zdravstvene, bezbednosne, ekološke i socijalne podatke o našim materijalima i da možemo da razumemo uticaj naših proizvoda u svakoj fazi njihovog životnog ciklusa, od proizvodnje, preko upotrebe, do perioda nakon upotrebe. Jer ono što se dešava na kraju veka trajanja proizvoda podjednako je važno kao i ono što se dešava tokom proizvodnje.

Tarkett's Design Centre

Zbog toga od samog početka dizajniramo otpad od proizvoda kako bismo stvorili izdržljive dugotrajne podne obloge koje se lako mogu reciklirati kada za to dođe vreme.
Ponosni smo na sertifikate Cradle to CradleTM koje su naši proizvodi zaslužili.

Tarkett and Cradle to Cradle principles

Uvek se pitamo: „Šta bismo mogli još da uradimo?” Čak i za proizvode za koje ne postoje Cradle to Cradle® standardi koje treba dostići, mi ipak primenjujemo istu metodologiju. Jer je dobar osećaj uraditi ispravnu stvar i naši kupci mogu biti spokojni jer kupuju od kompanije koja ne krši svoje principe.

Još jedan način kako
Činimo dobro. Zajedno.

 

C2C principi

Sertifikovane kolekcije

Pogledajte naše kolekcije sa sertifikatima Cradle to Cradle™.
Pročitajte više
 


 

Preuzmite našu Cradle to Cradle® brošuru

O održivosti

Cirkularna ekonomija

Posvećeni smo kreiranju cirkularne ekonomije. Zatvaranje petlje oko otpada, očuvanje prirodnih resursa i smanjenje uticaja klimatskih promena.

Dizajn za život

Zato dizajniramo visokokvalitetne, održive proizvode kako bismo vam pomogli da stvorite zdravije prostore koji su prijatni za ljude.

Kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima

Kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima je važan, jer u proseku 90% svog vremena provodimo u zatvorenom.