Ponosni smo što objavljujemo naš CSR Izveštaj koji pokazuje napredak u našim ključnim prioritetima!

Ponosni smo što objavljujemo naš CSR Izveštaj koji pokazuje napredak u našim ključnim prioritetima!

10. Mart 2023

Tarkett je danas objavio svoj Izveštaj o društvenoj i ekološkoj odgovornosti (CSR) za 2022. U potpunosti revidiran od strane nezavisnog trećeg lica, ovaj izveštaj prikazuje značajan učinak kompanije u pogledu održivosti.

„Naš učinak u pogledu održivosti tokom prošle godine aktivno doprinosi Tarkett-ovoj ambiciji: da budemo najlakša, najinovativnija i najodrživija kompanija za podove i sportske površine za rad. Budućnost naše planete zavisi od svake karike, svakog lanca snabdevanja, svake industrije koja zajedno radi na zatvaranju petlje oko otpada i smanjenju uticaja na klimatske promene. Postavljamo sebi ambiciozne ciljeve održivosti i tražimo akreditaciju treće strane da bismo merili naš napredak u njihovom postizanju. Za nas to znači manje otpada, manje emisije i veće blagostanje. Uraditi više za manje je naša posvećenost, naša misija i naš način razmišljanja“, rekao je Fabris Bartelemi, izvršni direktor Tarketta.

Godine 2022., Tarkettove ambiciozne klimatske ciljeve za smanjenje emisije gasova staklene bašte do 2030. godine odobrila je nezavisna inicijativa zasnovana na nauci (SBTi)*. Vodeća svetska platforma za klimatske performanse i izveštavanje, CDP, prepoznala je klimatsku akciju kompanije kroz učinak na nivou liderstva. Štaviše, renomirana agencija za ocenjivanje održivosti EcoVadis dodelila je Tarkettu zlatnu medalju i rangirala kompaniju među 2% kompanija sa najboljim učinkom od svih 90 000 ocenjenih organizacija u 172 zemlje.   

* SBTi je odobrio sledeće: Tarkett se do 2030. obavezuje da smanji za 50% apsolutne emisije gasova staklene bašte (GHG) obima 1 i 2 od bazne godine 2019. Tarkett se takođe obavezuje da će smanjiti za 27,5% apsolutni obim 3 emisije GHG iz kupljenih dobara i usluga i tretman prodatih proizvoda na kraju životnog veka u istom vremenskom okviru.. 

Fotografija: Alexander van Berge Stylist: Bregje Nix