DESSO Human Fascination II: Snaga izvora

DESSO Human Fascination II: Snaga izvora

Kada izdvojimo malo vremena da se koncentrišemo, da zastanemo i da se fokusiramo, pred nama se otkrivaju čitavi svetovi. Tu pred vašim nogama ukazuju se sva blaga prirode, spremne za vaš sledeći korak.

Naša kolekcija DESSO Human Fascination II je najnoviji dodatak asortimanu DESSO tekstilnih ploča, inspirisana lepotom prirode, sa naglaskom na na važnost zaštite zemaljskih resursa, što je cilj kojem je Tarkett aktivno posvećen.

Pogledajte pažljivo, usredsredite se na materijale, istražite resurse. Svaki svet je poseban, mikrokosmos koji drži sve na okupu.

Verujemo u princip kružne ekonomije, ne koristimo više nego što nam je potrebno i vraćamo nazad ono što smo uzeli. Inspiracija se može pronaći u spokojnom procesu preporoda i obnove. Baš kao što cveće procveta svakog proleća i kapi kiše kruže od planina do reka, okeana i ponovo do oblaka i planina, tako i naše tekstilne ploče svaki put iznova oživljavaju.

Naše Futurity i Marvel tekstilne ploče postavljaju sirovine i organske oblike iz prirode na pijedestal. Slučajni dezeni nastali reciklažom objedinjavaju mekane teksture sa utiskom ručno izrađenih predmeta. Inspirisani prirodnim spokojnim procesima preporoda i obnove, DESSO tekstilne ploče su stvorene tako da svaki put iznova oživaljavaju.

Kao deo Tarkettove privrženosti principu „Cradle to Cradle“®, i Futurity i Marvel su kolekcije koje su dobile Srebrni sertifikat Cradle to Cradle®. Asortiman Human Fascination sadrži Tarkettovu EcoBase poleđinu 100% podložnu reciklaži, koja u proseku sadrži 80% recikliranog krečnjaka iz lokalne industrije vode za piće. Pored toga, oba asortimana sadrže 100% ECONYL®, regenerisanu najlonsku pređu, izrađenu od materijala dobijenih iz otpada, poput ribarskih mreža i pređe za tepihe iz našeg centra za reciklažu tepiha.

Obuhvatite sirovine, divite se prijateljskoj strani prirode i razmislite o tome šta znači biti potpuno svestan svoje okoline. Neka naša Human Fascination kolekcija otkrije unutrašnju lepotu.

DESSO Futurity

Reciklirajte, obnovite, zavolite: kolekcija tekstilnih ploča DESSO Futurity inspirisana zemljom i njenim dragocenim resursima, je poziv da omogućimo sirovinama da govore same za sebe. Šare su slučajne, dezeni slučajni, stvoreni novim prirodnim procesom recikliranja.

Nepravilna estetska tekstura – neobrađena i neukroćena – pruža podne obloge sa autentičnim stilom. Paleta boja od 4 nijanse – koja se sastoji od 2 svetlije osnove sa tamnijim uzorkom i 2 tamnije osnove sa svetlijim uzorkom, odražava neobrađene, neuglađene i nepredvidive karakteristike ove nove vrste prirode. Gruba tekstura savršeno odgovara urbanom okruženju, tako otvorenom i glasnom da ostavlja snažan utisak.

DESSO Marvel

Udahnite duboko, zakoračite unutra, prepustite se, kod kuće ste. Kolekcija tekstilnih ploča DESSO Marvel ponovo uspostavlja vezu sa blagom stranom prirode.

13 suptilnih ploča u umirujućim bojama odaju utisak ručne izrade i veštine oblikovanja. Prirodne nijanse i prelivi u kombinaciji sa veštačkim bojama i pejzažima. Baš kao u prirodi, nijedna ploča nije ista. Kombinujte ploče neutralnih boja sa suptilnim bojama kako biste stvorili okruženje u kojem ćete se osećati kao kod kuće.