DESSO Mode, tekstilne ploče za komercijalne enterijere

DESSO Mode, tekstilne ploče za komercijalne enterijere

DESSO® Mode tekstilne ploče su novo podno rešenje dizajnirano za komercijalne enterijere. Veličajući promene u industriji prema stvaranju prostora za odmor, rad i igru, porodica proizvoda od pet asortimana je klasična, ali u isto vreme potpuno savremena.

DESSO Mode nudi brojne funkcionalne prednosti – od jednostavne ugradnje do ekonomičnog održavanja, a pojedinačne ploče mogu se po želji brzo zameniti ili preurediti. Pored toga, standardno je u ponudi Soundmaster Lite podloga koja poboljšava akustiku radi dodatne udobnosti.

5 elegantnih dizajna

Svaka od kolekcija Avenue, Eclectic, Scenic, Metropol i Vista ima svojstvenu ličnost, ali sve nude udoban luksuz uz bogati, strukturani flor sa petljama. Svaki dezen iz kolekcije dostupan je u širokoj paleti od 42 boje, što omogućava potpunu personalizaciju. Nijanse se kreću od živopisnih do neutralnih. Portfolio dezena obuhvata modernu interpretaciju stila Art Deco, svežu, savremenu geometriju i postojan šareni dezen.

Dizajni

DESSO Avenue
Inspirisana Art Deco stilom, kolekcija Avenue nudi asortiman luksuznih tekstilnih ploča koji je moderan a istovremeno ipak uronjen u nostalgiju, koja ga vraća u glamuroznu zaboravljenu prošlost. Kombinuje živopisne palete boja s dizajnom bogate teksture. Savršen dodatak intimnim enterijerima butika, suština kolekcije Avenue je udobnost. Njena bogata estetika upotpunjena je visokokvalitetnom završnom obradom.

DESSO Eclectic
Klasičan, ali u isto vreme savremeni dizajn kolekcije Eclectic čini je istinski bezvremenom. Tkana struktura stvara jedinstvenu šaru koja podseća na blago zatalasanu vodu. Iako tradicionalna po svojoj inspiraciji, savremeni zaokret omogućava da kolekcija Eclectic izgleda vedro. Odabirom istaknute nijanse samo će se poboljšati njen dizajn, a rezultat toga će biti upečatljiva tekstilna podna obloga koja je podjednako estetski snažna i udobna.  

DESSO Metropol
Odražavajući prirodu prostora u kojima ljudi najčešće borave, Metropol je kosmopolitski po svom dizajnu. Kako linije između hotela, kancelarija i stambenih lokacija sve više blede, svaka prostorija treba da podržava sve aspekte posla i odmora. Kao odgovor na ovaj trend, Metropol je otvoren, svež i mladalački, sa oštrim i geometrijskim dezenom.

DESSO Scenic
Bogata i neobrađena, kolekcija Scenic izgleda poput velura koji unapređuje udobnost izuzetnim  kvalitetom. Upotrebljavajući igru senki pomoću raznobojnog efekta, svetle i tamne nijanse dezena mogu se postaviti jedna uz drugu kako bi se dodatno pojačao utisak luksuza.
 

DESSO Vista
Stvarajući bezvremenski luksuz zahvaljujući prefinjenoj formaciji u obliku dasaka i nenametljivom dizajnu teksture, kolekcija Vista je savršen način za utiskivanje izobilja u svaki enterijer. Njen strukturni izgled dodaje teksturu uporednim postavljanjem svetlih i tamnih nijansi. A rezultat je estetika s dubinom i utiskom vrhunskog kvaliteta.  
 

Dostupno u paleti od 42 boje

DESSO Mode

Standardno sa SoundMaster® Lite

Ambijent predstavlja sve u ugostiteljskoj industriji, a akustika u tome ima važnu ulogu. Razgovor i smeh prijatelja i kolega u restoranima i barovima; ranoranioci koji jure niz hodnike; kolektivni dolazak i odlazak u predvorju; govornici na konferenciji u punom zamahu – za različite zone potrebno je prefinjeno usklađivanje podnih obloga kako nivoi zvuka ne bi postali preovladavajuća buka.

DESSO SoundMaster® Lite postiže poboljšanje performansi apsorpcije zvuka do +0,15 (αw)², što predstavlja do +100% poboljšanje u poređenju sa standardnim dizajnom tepekstilnih podova  (αw vrednost između 0,15 i 0,20)³. Ova filcana podloga izrađena je od 100% poliestera (80% recikliran) i posebno je odabrana zbog naprednih karakteristika zvučne izolacije i apsorpcije.

100% ECONYL®

Kolekcija DESSO Mode sadrži 100% ECONYL®, regenerisanu najlonsku pređu, izrađenu od materijala dobijenih iz otpada, poput ribarskih mreža i pređe za tekstilne podove iz našeg centra za reciklažu tekstilnih podovaa.

DESSO EcoBase® poleđina

DESSO EcoBase je 100% podložna reciklaži u našem proizvodnom procesu i sadrži najmanje 75% recikliranog krečnjaka iz lokalne pijaće vode.1 Godine 2015. DESSO 

EcoBase poleđina osvojila je sertifikat na nivou Cradle to Cradle® Gold i postigla nivo Platinum za zdravlje materijala.


1Lojdov registar potvrdio je da je Ecobase poleđina 100% podložna reciklaži i da je krečnjak 100% pretpotrošački reciklirani materijal.

Galerija fotografija