Tekstilne ploče sa poleđinom od akustičnog filca DESSO SoundMaster Thrive

DESSO SoundMaster Thrive

Akustični poleđinski sloj

100% podložna reciklaži. Za bolju budućnost.

Apsorpcija zvuka i izolacija od zvuka udara od suštinske su važnosti u kancelarijama. Manje buke dovodi do većeg nivoa produktivnosti, jer tiše okruženje pomaže u smanjenju nivoa stresa i poboljšava koncentraciju. Tarkett-ova nova DESSO SoundMaster Thrive podloga je stručno projektovana da apsorbuje buku i zvuk udara, te tako pomaže da se stvori tiše radno okruženje.

Osim toga, odražavajući Tarkettovu predanost razvoju proizvoda koji su dobri za ljude i planetu, ova inovativna akustična poleđina koja se može 100% bezbedno reciklirati u našem vlastitom centru za reciklažu tekstilnih ploča, ima 100% pozitivno definisane materijale i sadrži manje od 0,01% antimona*.

Kada se koristi uz kolekciju tekstilnih ploča koja je dobila sertifikat Cradle to Cradle®, poleđina će obezbediti održiv nivo sertifikata celokupnog proizvoda. 

SoundMaster Thrive pojačava Tarkettovu ponudu u akustičnim poleđinama, uz DESSO SoundMaster i DESSO SoundMaster Lite. 

 

Carpet tiles showing the DESSO SoundMaster Thrive acoustic felt underlay

Šta je antimon trioksid?

Antimon trioksid se koristi kao katalizator u proizvodnji poliestera, ali se prema trenutnoj stopi upotrebe očekuje da će se rezerve potrošiti do 2031. Primenom apsolutno minimalne moguće količine antimona Tarkett podržava svoju posvećenost traženju društveno i ekološki prihvatljivijih alternativa, u skladu sa svojim principima Cradle to Cradle®.

Zašto izabrati akustičnu podlogu?

U Tarkettovom sopstvenom istraživanju među više od 12.000 zaposlenih u kancelarijama širom Evrope, buka se i dalje ističe kao jedan od najbitnijih problema u kancelariji.

Manje buke znači produktivniju radnu snagu. Tiše okruženje sprečava nastanak zdravstvenih problema1, smanjuje nivoe stresa i poboljšava koncentraciju. To je naročito važno u kancelarijama otvorenog tipa u kojima je ljudima potreban prostor i za tihu koncentraciju i za otvorenu komunikaciju i gde im je potrebno mesto za privatne razgovore, kao i za velike sastanke.

Dodatna buka zbog spoljašnjih faktora kao što su saobraćaj, grejanje, uređaji za klimatizaciju i računarska oprema otežava rukovodiocima da postignu optimalan nivo buke u zgradama2.  

Zbog toga su dobra apsorpcija zvuka i zvučna izolacija toliko važne. A najbolju i najekonomičniju mogućnost nudi jedna od naših stručno dizajniranih podloga za tekstilne ploče – SoundMaster, za razliku od drugih često skupljih opcija kao što su plafoni, zidovi i paneli.

 

Vodimo računa o ljudima i o planeti.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

Other DESSO SoundMaster Backings

DESSO SoundMaster

Ova filcana poleđina izrađena je od 100% poliestera (sadrži 80% recikliranog materijala) i nudi najnaprednije karakteristike zvučne izolacije i apsorpcije.

DESSO SoundMaster Lite

Ova SoundMaster poleđina nudi odlične zvučne performanse a izrađena je od 100% poliestera (sadrži 80% recikliranog materijala).

Antimon trioksid se koristi kao katalizator u proizvodnji poliestera. Prema trenutnoj stopi upotrebe, očekuje se da će se rezerve potrošiti do 2031. Primenom apsolutno minimalne moguće količine antimona Tarkett podržava svoju posvećenost traženju društveno i ekološki prihvatljivijih alternativa, u skladu sa principima Cradle to Cradle®.
** Ispitivanja obavljena u SWA (Schall- und Wamemessstelle Aachen GmbH) – Institutfuerschalltechnische und warmetechnischePrufungen-Beratung-Planung
*** Pozitivno definisan = svi materijali su ocenjeni kao zeleni (optimalan) ili žuti (dozvoljen) prema kriterijumima procene Cradle to Cradle®. Kao što je opisano u Cradle to Cradle® Certified CM standardnoj verziji proizvoda 3.1.


1) Okolna buka i zdravlje u Velikoj Britaniji, Agencija za zaštitu zdravlja, str. 57-58, Buka izražena u ciframa, Evropska agencija za bezbednost i zdravlje na radu, str. 70-73
2) U skladu sa Evropskom agencijom za bezbednost i zdravlje na radu, preporučeni nivo buke je 30-45 dB(A), dok je čak i u „tihim” kancelarijama prosečan nivo buke često između 40-45 dB

Povezani članci