Dizajniranje škola budućnosti

Dizajniranje škola budućnosti

Dizajn koji vodi računa o ljudima

Arhitektura obrazovnih prostora
Arhitekti, dizajneri enterijera, upravnici nekretnina…

Gradite škole budućnosti.
Fleksibilnije, modularnije, dinamičnije.
Škole koje su projektovane za dobrobit svih... i za očuvanje planete.
Škole koje su sve ekskluzivnije, povezanije, otvorenije.
Vi ste u središtu svakog izazova sa kojim se društvo suočava.

Na vašoj smo strani.
Kompanija Tarkett podržava obrazovnu zajednicu

Naš cilj je da olakšamo život svim učenicima, da stvorimo prostor za alternativne upotrebe i podstaknemo učenje. Potrebna nam je pomoć dobavljača koji mogu pružiti inteligentne, odgovorne materijale koji rešavaju naše izazove.”

 

Céline – dizajner enterijera, Francuska

Dizajniranje prostora za učenje

Održive škole

Okruženje koje se temelji na poštovanju, za učenike i osoblje, kao i za zajednicu i planetu, gde se održivost spaja sa zdravljem i blagostanjem

Fleksibilni prostori za učenje

Fleksibilni prostori koji su prilagođeni fleksibilnim pedagoškim načinima rada, učionice koje omogućavaju angažovanje i učenje, za škole koje neguju radoznalost i motivaciju.

Inkluzivne škole

Mesto učenja za sve, inkluzivna škola uklanja prepreke i postaje mesto gde učenici nisu opterećeni ograničenjima, već se podstiču njihove mogućnosti.

Održive škole

Projektovanje radi dobrobiti i projektovanje radi održivosti idu ruku pod ruku, zato radite na promovisanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i smanjenju emisija ugljenika u vašem objektu.

Mi u Tarkettu verujemo da je način da to postignemo da naši podovi budu ekološki dizajnirani od samog početka, tako što ćemo smanjiti emisije isparljivih organskih jedinjenja (VOC), izbaciti ftalate ili pažljivo birati materijale kako bismo smanjili štetu bez narušavanja završnog kvaliteta proizvoda.

Naš cilj je da obezbedimo materijale koji su vam potrebni za kreiranje prostora koji promovišu dobrobit, uz poštovanje današnjeg i budućeg okruženja: smanjivanjem štetnih emisija tokom proizvodnje i obezbeđivanjem recikliranja naših materijala nakon isteka njihovog veka trajanja.

Ali imajte poverenja u nas: mi obezbeđujemo ekološke deklaracije proizvoda (EPD) i izjave o zdravstvenoj bezbednosti materijala (MHS) za sve naše proizvode i sprovodimo nezavisne Cradle to Cradle® procene svih materijala koje koristimo.

Fleksibilni prostori za učenje

Posljednjih godina došlo je do velikih promena u obrazovanju. Prostori za podučavanje postali su prostori za učenje i njihova upotreba se promenila u skladu s tim. Učenici se neometano prebacuju sa individualnih na grupne ili na aktivnosti na nivou celog razreda. Ostvaruju više interakcija, više prezentacija i više vežbi. Da bi se podržala ova promena, prostori u kojima uče treba da budu drugačije raspoređeni i organizovani – ali i da budu fleksibilniji.

To se ne odnosi samo na učionice. Hodnici, mirni kutak, sportske sale, biblioteke i kafeterije, sve je preobraženo kako bi se stvorili prostori za okupljanje učenika, druženje, formiranje grupa za učenje ili pronalaženje tihog kutka za samostalan rad.

Da bi vas podržala u stvaranju novih modularnih okruženja za učenje, kompanija Tarkett je razvila pristup sa više vrsta materijala tako što nudi mnoštvo podnih obloga prilagođenih različitim namenama: veoma prometne oblasti, smanjenje buke, minimalno održavanje, laka zamena, visoka otpornost...

Ova ponuda je proširena na više klasa materijala, od vinila i linoleuma do tepiha, LVT-a i ostalih. Zahvaljujući mnoštvu boja i tekstura koje se lako kombinuju, naš asortiman sa više vrsta materijala vam pomaže da stvorite ergonomski, inkluzivan ambijent pogodan za učenje..

Inkluzivne škole

Inkluzivna škola mora biti projektovana za sve učenike, bez obzira na poreklo, sposobnosti ili neurotip. To znači unapređenje pristupačnosti i pomoć pri usmeravanju (uz upotrebu svetlosne refleksije, zidnih i podnih oznaka, ploča sa upozorenjima, taktilnih traka...). To takođe znači poboljšanje prohodnosti, što se može postići odgovarajućom  upotrebom boja, znakova i materijala koji su prilagođeni svakom određenom prostoru.

I pošto je važnost okruženja za učenje sada dobro utvrđena, akustika, prirodno svetlo, boje i kontrasti su važni kriterijumi koje treba uzeti u obzir. To se posebno odnosi na neurodivergentne učenike i učenike sa invaliditetom.

Tarkettov asortiman sa više vrsta materijala pažljivo je osmišljen kako bi vas podržao u projektovanju inkluzivnih škola, zahvaljujući raznim materijalima, karakteristikama i bojama prilagođenim određenim namenama i zahtevima.

Preporučeni podovi za obrazovne prostore

Otkrijte naše preporučene podove za izgradnju ekološki prihvatljivih škola.
Ove kolekcije su deo našeg Asortimana cirkularne ekonomije, koji iznova grupiše naše najbolje proizvode u klasi kada su u pitanju kriterijumi održivosti: dobri materijali koji se nalaze unutra, bez ftalata, optimalni nivo VOC emisija i MOGU SE RECIKLIRATI NAKON UPOTREBE.

Tarkett Lino

Podovi na bazi bioloških sirovina – sertifikat Cradle to Cradle Certified® Gold ili Silver

AirMaster

Tekstilne ploče za smanjenje sitnih čestica prašine – dobile su sertifikat GUI Gold Plus

Excellence Genius

Samoležeći heterogeni vinil – ugradnja bez lepka

Otkrijte naše reference iz segmenta Obrazovne ustanove