EUC Lillebælt

EUC Lillebælt

2021 | Fredericia, Danska

Galerija fotografija

U 2019., EUC Lilebelt, centar za stručnu obuku, morao je da proširi jednu od svojih zgrada. Dobra akustika, udobno unutrašnje okruženje i moderan dizajn bili su ključni kriterijumi za ovu novu dvospratnu zgradu. Takođe, bilo je važno da učionice i administrativne kancelarije budu izgrađene oko centralnog, zajedničkog prostora udubljenog u prizemlju. Bio je to uspešan i inspirativan projekat.

Izdržljive i praktične podne obloge

U saradnji sa izvođačem projekta CJ A/S, Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering, studio za postavljanje podova, dobio je zadatak da pronađe praktične i moderne podove za celu zgradu, kako bi stvorio živopisan i moderan izgled.

Izabrali su Tarkett linoleum, kolekciju Veneto i postavili je u tri različite boje na ukupno 1200 kvadratnih metara (učionice, hodnici i sobe). Kolekcija linoleum se pokazala kao idealno rešenje za ovaj projekat, zahvaljujući svojim dizajnerskim specifikacijama, jednostavnom održavanju i funkcionalnosti. Pored toga, pod je tretiran posebnim xf² površinskim tretmanom koji istovremeno štiti od habanja i čini pod lakim za čišćenje. Ovo je posebno praktično za veće prostore kao što su kancelarije, javne ustanove, hoteli i restorani.

Prema Michaelu Hansenu iz Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering, način održavanja podova je bio važan kriterijum u procesu odabira:

„Prilikom odabira podova za projekat, mnogo smo pričali da pod treba da bude praktičan i da odgovara obrazovnoj instituciji, ali je u isto vreme veliki akcenat stavljen na lako održavanje. Naravno, pod od linoleuma treba redovno održavati i brisati, ali prema mom iskustvu, Tarkett linoleum je izuzetno dugotrajan pod koji je prilično lak za održavanje.”

Škola je takođe postavila 300 kvadratnih metara Tarkett DESSO Essence poda, u klasičnoj, ugalj sivoj boji.

Miks raznobojnih dezena linoleuma

Prvobitno je škola htela da postavi podove neutralnih boja, ali kada im je predstavljen veliki izbor boja koje Tarkett nudi, odlučili su da promene pravac i umesto toga su koristili smelije boje. Na primer, zelena boja dezena Veneto Grass u hodnicima i crvena Carmino daju svetao i svež ambijent školi. Na kraju, Michael Hansen je bio veoma zadovoljan odlukom da se dezen sive boje Night Owl koristi samo u učionicama.

„Mislili smo da svi podovi u školi budu sivi, jer je to neutralna boja koja odgovara obrazovnoj ustanovi. Međutim, na kraju, Tarketov širok izbor boja dao je projektu potpuno novi aspekt za koji priznajem da je idealan za primenu u školama. Posebno mi se dopada zeleni dezen linoleuma jer pruža lep kontrast u odnosu na ostatak prostora.”

 

Making conscious choices. For people and planet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM.

 


 

Preporučene kolekcije

Saznajte

Saznajte više o renoviranju nove zgrade EUC Lillebælt i o tome kako su Tarkett inspirativne kolekcije podova oživele školu.

Dizajner/Arhitekta

ZENI Arkitekter A/S

Tarkett partner

CJ A/S og Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering

Segment

Vrsta podova