iD Square - Dizajniran za idealne savremene prostore

iD Square - Dizajniran za idealne savremene prostore

Svet se danas ubrzano i neprestano menja, pa se i poslovni prostori i industrija ugostiteljstva kontinuirano menjaju. 

Kompanije treba da obezbede inspirativne prostore radi bolje kreativnosti i efikasne saradnje svojih zaposlenih, a hoteli treba na najbolji način da ispune očekivanja gostiju i pruže izuzetno korisničko iskustvo.

Posvećen cilju da ostane lider u trendovima u oba segmenta, Tarkett je dizajnirao akustičnu loose-lay LVT kolekciju iD Square, prilagođenu specijalnim potrebama ovih tržišta na kojima su brzo renoviranje, akustični komfor i otpornost najvažniji.

 

FLEKSIBILNA RADNA OKRUŽENJA

Do 2020. godine generacija Y ili „milenijalsi” i generacija Z će činiti više od polovine radne snage.

Oni su deca digitalnog doba, timski igrači, vešti u istovremenom obavljanju više zadataka a njihovi stavovi i očekivanja imaće veliki uticaj na izgled radnog okruženja. Oni očekuju agilan radni ekosistem, sa dobrim pristupom internetu, u kojem mogu da rade praktično sa bilo kog mesta –  zajedničkih prostora za rad, hotelskih predvorja, opuštajućih prostora za sedenje, individualnih radnih prostora ili nekonvencionalnih radnih prostora koji obuhvataju različite prostore, od hodnika do kafića i hotelskih restorana.

U iD Square kolekciji, Tarkett je predstavio nekoliko živopisnih i neobičnih kombinacija boja i tekstura koje su prilagođene svakom konceptualnom prostoru.

OTVORENI RADNI PROSTORI

U početku su se otvoreni poslovni prostori su se obično odnosili na start-up preduzeća. Ovaj trend se tokom godina razvijao da bi se na kraju proširio na gotovo svaku organizaciju koja želi da stimuliše svoje zaposlene na otvoreno kolektivno razmišljanje, inovacije i nove perspektive!

Od širokih kancelarija otvorenog tipa koje su modularne i lako prilagodljive, do rascepkanih otvorenih koncepata u kojima su površine jasno određene, otvoreni poslovni prostori prirodno omogućavaju zaposlenima da često međusobno komuniciraju i učine radni prostor agilnijim.

Prilikom kreiranja kolekcije iD Square, naš dizajnerski tim je nastojao da za ovakve prostore kreira podove od modernog materijale i privlačnih tekstura kako bi podstakao inspirativan osećaj.

RADNI PROSTORI KOJI BRINU O ZAPOSLENIMA

Današnje napredno-orijentisane kompanije, koje zagovaraju korporativnu kulturu usredsređenu na zaposlene, trude se da neguju blagostanje svojih zaposlenih i da podstaknu ravnotežu između poslovnog i ličnog života.

U nastojanju da se postigne visok nivo blagostanja zaposlenih, izbor zdravih materijali i inovativni nameštaj, kao što su podesivi radni prostori ili stojeći radni stolovi, pozitivno doprinosi produktivnosti kao i poboljšanju zdravlja radnika. 

Prilikom kreiranja iD Square, Tarkett-ovi dizajneri kombinovali su različite teksture i koristili suptilne varijacije u nijansama prirodnih boja za podna rešenja kako bi dodali dubinu i akcentat ovim prostorima i podržali moto „Radi bolje, živi bolje”.

NOVE TEHNOLOGIJE U UGOSTITELJSTVU

Uz inovativnu tehnologiju koja ulazi na tržište ugostiteljstva, globalna scena se menja brže nego ikada ranije.

Check-in u hotele preko interneta i iPada dovodi do promena u područjima recepcije. Tako će sve više recepcija biti zamenjeno prostorima za sedenje sa digitalnim recepcijskim uslugama, a drugi zajednički prostori će se promeniti iz poslovnih prostora u prijatna i atraktivna područja. Hoteli se takođe sve više fokusiraju na koncept pametnih soba kako bi transformisali doživljaj hotelske sobe.

Kolekcija iD Square učestvuje u ovoj priči tako što će gostima ponuditi više nepredvidiv i personalizovan doživljaj, koristeći umirujuće dezene sa hladnim i toplim tonovima sa dodirom malo mesinga.

FUZIJA LVT-ja I DESSO TEKSTILNIH PLOČA

 

U srcu dobrog dizajna je kreativnost, zajedno sa željom da se ostavi trag.

 

 

Uz pomoć našeg koncepta Fusion kombinujemo LVT podove iD Square sa tekstilnim pločama DESSO kako bismo stvorili moderne, inovativne i praktične podove za savremene prostore. 

Dizajnirali smo iD Square podove i DESSO tekstilne ploče u kolekciji Fusion kako bi se savršeno kombinovali, neprimetno i bez prelaznih traka. 

 

 

Za više inspiracije i informacija posetite veb sajt:

Galerija fotografija

Preporučena kolekcija

Povezani članak
LVT podovi
Pod koji menja sve - LVT

Tarkett LVT podovi su podne obloge koje su idealne za primenu u komercijalnim prostorima, kao što su hoteli, kafići, restorani, butici, kancelarije, ali i kući.