Inovacije za podove budućnosti

Inovacije za podove budućnosti

Naših 180 stručnjaka za istraživanje i razvoj u 24 laboratorije širom sveta svakodnevno rade na stvaranju vrednosti za naše kupce razvijajući inovativna podna rešenja i usluge. Njihov cilj je stvaranje ugodnih životnih prostora koji su ekološki, personalizovani, kao i povezani i interaktivni.

Inovacije za ljude i planetu

Primena principa kružnog dizajna zatvorene petlje zasnovanog na pristupu Cradle to Cradle® zahtevala je da promenimo naš način razmišljanja iz jednokratne upotrebe i raspolaganja resursima do višestruke ponovne upotrebe resursa, čime se duboko menja način na koji osmišljavamo i proizvodimo svoje proizvode.

Postoji stalna potreba za inovacijama kako bismo ispunili naše ekološke ambicije i udovoljili sve strožim regulatornim zahtevima uz održavanje kvaliteta naših proizvoda. S ponosom možemo reći da često dobijamo industrijska priznanja za postavljanje ekoloških standarda i lidersku poziciju u industriji podova.

 

NEKE OD NAŠIH EKOLOŠKIH INOVACIJA SU DOVELE DO:

•    prvog poda od vinila bez ftalata na tržištu
•    prvog proizvođača tekstilnih podova koji je dostigao nivo sertifikata Cradle to Cradle® Gold za naše Desso proizvode
•    prvog proizvođača linoleuma koji je dostigao sertifikat Cradle to Cradle® Gold sa linoleumom Veneto Essenza
•    jedini asortiman termoplastičnih podova na tržištu koji je dobio sertifikat Cradle to Cradle™ Gold sa vinil podom  iQ One 
•    Svi naši podovi održavaju niske VOC emisije, znatno ispod evropskih standarda (pojedinačne vrednosti su prikazane u specifikacijama svih proizvoda).

Inovacije za kreiranje jedinstvenih prostora

Transformacija prostora uz inovativna podna rešenje može da poboljša kvalitet života tako što će enterijere učiniti lepim, pružiti udobnost i doprineti blagostanju ljudi. To se može postići razvojem novih proizvodnih tehnika i materijala, više boja i tekstura ili pružanjem veće fleksibilnosti za personalizaciju ili čisto i jednostavno prilagođavanje.

TEHNIČKE INOVACIJE

Naše najnovije tehničke inovacije za vinil podove u rolnama obuhvataju prvo mehaničko utiskivanje (embossing) radi postizanja najrealnijeg izgleda drveta, najveće površine bez ponavljanja uzorka na tržištu i efekat duge daske, što je poslednji trend u drvenim podovima.

PERSONALIZACIJA

Radeći sa oblicima, bojama, materijalima, naši inovativni i dizajnerski timovi radili su na pružanju razigranog pristupa u dizajniranju poda kombinovanjem različitih dimenzija dasaka ili ploča: LVT, tekstilne ploče itd. Različite opcije su kompatibilne i jednostavne za postavljanje, tako da pod postaje novo igralište.

PERSONALIZACIJA

Kako bi se prilagodili kreativnim pristupima dizajnera i potrebama kupaca za identifikaciju njihovog brenda, osmislili smo načine da učinimo personalizaciju lakom. Nudimo nekoliko usluga podržanih digitalnim aplikacijama za prenošenje mašte na podove: napravite logotip na podu ili svoj jedinstveni pod sa našim Floorcraft dizajnerima i neka ga rezač sonične preciznosti kreira iz naših vinil podova ili koristite internet aplikaciju Desso da biste prilagodili svoj AirMaster® tekstilni pod.

Inovacije u podovima

Otvoreni prostori čine preokret u potencijalu podova i njihovog odnosa sa korisnicima. Naše inovacije u interaktivnim podovima dovele su do nagrađivanog FloorInMotion sistema koji otkriva padove, izlaske iz sobe ili upade kod pacijenata u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za negu starih lica i našeg Luminous Carpets rešenja koje kombinuje tekstilni pod sa LED osvetljenjem radi prikaza grafike i ispisa reči dodirom preko pametnog telefona ili tableta.