Origin Collection | DESSO Recharge & Retrace header

Nova kolekcija tekstilnih ploča Desso Origin

DESSO Recharge & Retrace

 

Lepota principa kružne ekonomije. Tekstilne ploče Recharge i Retrace iz kolekcije DESSO Origin su 100% podložne reciklaži, što je rezultat procesa holističkog dizajna. U ovom slučaju, pojam kružne ekonomije „izrađeno kako bi se preradilo” inspirisao je i dezen i teksturu, a svaka linija proizvoda odražava taktilnu lepotu koja se može pronaći u savršenoj nesavršenosti sveta prirode.

Naša emisija ugljenika u skladu s principom kružne ekonomije

 

Činiti dobro za ljude i planetu znači preduzeti stvarne korake za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, kao što je ugljen dioksid, koji je glavni faktor koji doprinosi globalnom zagrevanju.

 


Tarkettov pristup kružne ekonomije u pogledu tekstilnih ploča nam omogućava upravo to. Jedini smo proizvođač tekstilnih ploča sa sistemom reciklaže zatvorenog ciklusa; ograničavamo upotrebu čistih sirovina za nove proizvode i izbegavamo uobičajene opcije koje emituju ugljenik, kao što su spaljivanje i odlaganje na deponiju na kraju životnog veka proizvoda.

DESSO Origin Circular Carbon Footprint

Najniža emisija ugljenika u skladu s principom kružne ekonomije

Od početne tačke izdvajanja preko proizvodnje, ugradnje, upotrebe i recikliranja, mi snosimo odgovornost za neprekidno usmeravanje tepiha u njegov sledeći životni ciklus.

 

Naš sistem zatvorenog ciklusa omogućava da naše tekstilne ploče imaju najnižu emisiju ugljenika* u Evropi, koja je najmanje 6 puta niža** od ukupne emisije ugljenika naših konkurenata.

Izrađeno da bi se preradilo

DESSO Origin kolekcija je izrađena kako bi se ponovo preradila. Istinski proizvod u skladu s principom kružne ekonomije koji je projektovan tako da se može rastaviti i da se njegovi delovi mogu lako reciklirati u sirovine za nove tekstilne ploče. Rezultat je kolekcija koja kombinuje tehničku stručnost sa taktilnošću i lepotom teksture. Za nove i obnovljene početke.

DESSO

Vodimo računa o ljudima i o planeti.

Tarkett Human-Conscious Design TM

Kolekcija Origin

 

Lepota kružne ekonomije neprekidno dolazi do izražaja u nepravilnostima i različitim teksturama njenih dezena, pozivu na dodir, osećaju i divljenju.

 

DESSO Recharge

DESSO Recharge dezen podseća na reciklirani krečnjak koji se koristi u proizvodnji EcoBase podloga.

DESSO Retrace

DESSO Retrace se oslanja na sam proces reciklaže tekstilnih ploča kao inspiraciju za svoj dezen.

Asortiman boja

 

DESSO Recharge i Retrace tekstilne ploče imaju istu prelepu paletu od 20 boja, koja omogućava zadivljujuće kombinacije boja i dezena.

 

DESSO Origin Circular Recharge Retrace Colour Overview

Galerija slika

*Za tekstilne ploče sa EcoBase podlogom s PA6 pređom, prema Deklaraciji o ekološkim proizvodima (EPD) S-P-05827, koju je eksterno potvrdio Bureau Veritas, na osnovu ukupne emisije ugljenika (moduli A-D) sa sistemom reciklaže zatvorenog ciklusa.

** Poređenje EPD S-P-05827 sa ukupnom emisijom ugljenika (Modul A-D) svake od 19 EPD tekstilnih pločica dostupnih na internetu (maj 2022) za konkurente sa proizvodnom lokacijom u EU+UK, u rasponu težine proizvoda 600 - 699 gr, poliamidno predivo i spaljivanje kao scenario na kraju životnog veka.