linoleum

Novi asortiman linoleum podova

Prirodni i moderni

Linoleum podovi koji će vas sigurno inspirisati

Zasnovan na zanatskom umeću dužem od jednog veka i praktičnom znanju iz naše fabrike u Narniju (Italija), asortiman Tarkett Lino je osmišljen na savremeniji i održiviji način, sa novim istinski prirodnim bojama i tonovima, kao i autentičnim matiranim završnim slojem.
Iznova osmišljen tradicionalni materijal sa nesumnjivo savremenim dezenima, savremenim performansama i veoma savremenim preporukama o održivosti.

Kontaktirajte nas i uverite se i sami.

Saradnja sa studiom EBO

En Bande Organisée, ili EBO, je pariski dizajnerski studio koji poseduje strast prema bojama, materijalima i maštovitim detaljima koji unose život u objekte ili prostor. Stil asortimana Tarkett Lino osmislio je studio za dizajn En Bande Organisée i rezultat je saradnje u kojoj je EBO istražio kreativni potencijal novog Tarkett Lino asortimana.
Matirani završni sloj, intenzivna, bogata paleta boja inspirisanih prirodom, osećaj autentičnog i prirodnog, kao i zaokružena priča o savremenosti i tradiciji, kreativnosti i umeću... Kreativni umovi u EBO studiju za dizajn su pronašli svu inspiraciju koja im je bila potrebna.

„Nova linija boja koju je kreirala kompanija Tarkett je zaista izvanredna. Odlikuju je istinski prirodni tonovi kao što su boja peska, terakote, jarke crne nijanse, zelene i isprekidani tonovi i... a pre svega, matirani završni sloj koji je jednostavno prelep. ”

Gwenaëlle Girard – En Bande Organisée

Kreativna inspiracija

Otkrijte novi asortiman

Autentičan i moderan, jednostavan i suptilan, sa bogatom paletom prirodnih boja u nežnim tonovima, prilagodljiv i raznovrstan: usaglasite podove, zidove, pa čak i nameštaj sa svojim dizajnerskim ciljem.

Od prirodne boje sirovog linoleuma (100% lan) do savremenih nijansi poput terakote, ružičaste i zemljane boje, novi asortiman nudi preko 100 boja za kombinovanje, uklapanje i odabir. Pored lepeze od pet savremenih, suptilnih dezena, njegov novi izuzetan matirani izraz pruža izgled i osećaj koji su prirodniji nego ikada pre. Sada, sa svojim savršenim kombinacijama boja, naš Lino asortiman se može postaviti i na zidove – kolekcija LinoWall – pa čak i na nameštaju.

Dostupne su mogućnosti izbora debljine i jačine, ali i posebne opcije kao što su neklizajuća površina, elektroprovodna ili antistatik, akustične opcije i još mnogo toga, jer naš linoleum nudi i mnoga praktična rešenja.

A s obzirom da savremeno znači i održivo, asortiman Tarkett Lino se proizvodi u zelenoj fabrici koja koristi biološke, obnovljive i reciklirane materijale, 100% podložne reciklaži, čak i nakon upotrebe, putem našeg Restart® programa. Kao rezultat toga, naš asortiman Tarkett Lino od 2,5 mm ima najmanji uticaj na životnu sredinu u svojoj kategoriji tokom celog veka trajanja
(EPD br. 4789356590.101.1).

Zahvaljujući kombinaciji nasleđa, estetike i održivosti, Tarkett Lino podna obloga nudi moderan pristup današnjim potrebama za podovima i životnim stilovima budućnosti.

„U našim brojnim razgovorima sa dizajnerima, ono što nas je najviše iznenadilo jeste emocionalna reakcija koju je linoleum izazvao kod mnogih, koja očigledno oslobađa čulna sećanja na mesto i vreme. Želeli smo da radimo uz ovaj jedinstveni emotivni naboj materijala, kao i njegov visoko cenjeni kvalitet autentičnosti otmenog materijala, koji se po iskrenosti, čistoći i dubini može uporediti sa prirodnim materijalima poput kamena, drveta ili mermera.”

Valérie Pavard – Tarkettov dizajner

Održivi podovi

Lino Floors storage

Izrađen od prirodnih, obnovljivih materijala kao što su laneno ulje, borova smola, juta, piljevina i prah od plute, kao i bogatih mineralnih izvora kao što je kalcijum-karbonat, linoleum je proizvod na bazi bioloških sirovina i prirodno održiv materijal. Naš pristup Cradle to Cradle Certified® obezbeđuje da dizajniramo proizvode tako da pružamo pozitivan doprinos životnoj sredini i dobrobiti ljudi u svakoj fazi veka trajanja proizvoda i istovremeno pružamo podršku za prelazak na kružnu ekonomiju.

Ali potrebno je nešto više od obnovljivih sastojaka da bi bili istinski održivi, zbog čega smo u kompaniji Tarkett preispitali svaki korak u našem lancu proizvoda od linoleuma: od nabavke i prevoza sirovina, do snabdevanja kompanije električnom energijom, ponovne upotrebe vode i recikliranja upotrebljenih podnih obloga na kraju njihovog veka trajanja.

Naši najodrživiji linoleum podovi: Nova Originale kolekcija

Nadovezujući se na naš pristup kružne ekonomije, uz našu Originale kolekciju nudimo još bolje preporuke o održivosti. To je jedini linoleum na tržištu koji poseduje sertifikat Cradle to Cradle Certified® Gold.