Pet friendly tepisi koje ćete obožavati

Pet friendly tepisi koje ćete obožavati

„Ako imate kućnog ljubimca, zaboravite na tepihe“ - ovo je rečenica sa kojom bi se mnogi složili. Ono što vam sa sigurnošću možemo reći jeste da postoje oni tepisi koji nisu praktični za održavanje uz kućne ljubimce i koji su potpuno pet friendly, odnosno, potpuno pogodni za kućne ljubimce. 

Prilikom odabira tepiha, obično se obraća pažnja samo na dezen, boju i veličinu tepiha, ali ako imate krznatog člana porodice, potrebno je da vodite računa i o drugim karakteristikama. 

pet friendly tepisi

Šta su pet friendly tepisi?

Ako želite tepih pogodan za kućne ljubimce, potrebno je da obratite pažnju na sledeće osobine tepiha:

•    Da li upija tečnost?
•    Da li se lako usisava?
•    Da li upija neprijatne mirise?
•    Da li je lako periv?
•    Da li je izdržljiv

Ove karakteristike su posebno važne ako je novi član vaše porodice štene ili mače. Ako to nije slučaj, svakako dolazi do prosipanja vode, hrane, prljanja blatnjavim šapicama i slično.

A kada govorimo o usisavanju, uvek je bolje izbegavati čupave tepihe i birati tepihe niskog flora, odnosno, niskog tkanja.

Ako odaberemo tepih niskog flora, koji je jako izdržljiv, neupojan i lako periv, onda je to pravi tepih za naš dom čiji je jedan od članova i kućni ljubimac. 

Tarkett vam preporučuje kolekciju tepiha Adria New, kao odlično pet friendly rešenje.

Zašto baš Adria New kolekcija tepiha kao pet friendly izbor?

Upravo Adria New tepisi su tepisi pogodni za kućnje ljubimce i ispunjavaju sve gore navedene karakteristike. 

Ova kolekcija tepiha je pogodna i za unutrašnje i spoljašnje prostore. Toliko su izdržljivi da su otporni i na vlagu i na sunce.

Takođe, osim što ne upijaju tečnost i mirise, veoma je interesantno da se mogu oprati i u kućnim uslovima, odnosno, u kadi. 
 

Dizajn pet friendly tepiha

Ako ste pomislili da tepih pogodan za kućne ljubimce, koji zadovoljava sve ove uslove, sigurno ne izgleda lepo, varate se. 

Adria New kolekcija tepiha sadrži i one jednostavnije dezene koji se uklapaju u svaki enterijer, ali i moderne dezene koji će enterijeru dati vedrinu i šik izgled.

Pogledajte sve dezene tepiha Adria New kolekcije, i pronađite pet friendly tepih koji se najbolje uklapa u vaš dom.