Pet friendly tepisi koje ćete obožavati

Pet friendly tepisi koje ćete obožavati

„Ako imate kućnog ljubimca, zaboravite na tepihe“ - ovo je rečenica sa kojom bi se mnogi složili. Ono što vam sa sigurnošću možemo reći jeste da postoje oni tepisi koji nisu praktični za održavanje uz kućne ljubimce i koji su potpuno pet friendly, odnosno, potpuno pogodni za kućne ljubimce. 

Prilikom odabira tepiha, obično se obraća pažnja samo na dezen, boju i veličinu tepiha, ali ako imate krznatog člana porodice, potrebno je da vodite računa i o drugim karakteristikama. 

pet friendly tepisi

Šta su pet friendly tepisi?

Ako želite tepih pogodan za kućne ljubimce, potrebno je da obratite pažnju na sledeće osobine tepiha:

•    Da li upija tečnost?
•    Da li se lako usisava?
•    Da li upija neprijatne mirise?
•    Da li je lako periv?
•    Da li je izdržljiv

Ove karakteristike su posebno važne ako je novi član vaše porodice štene ili mače. Ako to nije slučaj, svakako dolazi do prosipanja vode, hrane, prljanja blatnjavim šapicama i slično.

A kada govorimo o usisavanju, uvek je bolje izbegavati čupave tepihe i birati tepihe niskog flora, odnosno, niskog tkanja.

Ako odaberemo tepih niskog flora, koji je jako izdržljiv, neupojan i lako periv, onda je to pravi tepih za naš dom čiji je jedan od članova i kućni ljubimac. 

Tarkett vam preporučuje kolekciju tepiha Adria, kao odlično pet friendly rešenje.

Zašto Adria kolekcija tepiha kao pet friendly izbor?

Upravo Adria tepisi su tepisi pogodni za kućnje ljubimce i ispunjavaju sve gore navedene karakteristike. 

Ova kolekcija tepiha je pogodna i za unutrašnje i spoljašnje prostore. Toliko su izdržljivi da su otporni i na vlagu i na sunce.

Takođe, osim što ne upijaju tečnost i mirise, veoma je interesantno da se mogu oprati i u kućnim uslovima, odnosno, u kadi. 
 

Dizajn pet friendly tepiha

Ako ste pomislili da tepih pogodan za kućne ljubimce, koji zadovoljava sve ove uslove, sigurno ne izgleda lepo, varate se. 

Adria kolekcija tepiha sadrži i one jednostavnije dezene koji se uklapaju u svaki enterijer, ali i moderne dezene koji će enterijeru dati vedrinu i šik izgled.

Pogledajte sve dezene tepiha Adria kolekcije, i pronađite pet friendly tepih koji se najbolje uklapa u vaš dom.