iQ homogeni vinil podovi za zdravstvene objekte

Potpuno novi dizajn i boje: iQ Granit & iQ Eminent

STVARANJE ISTORIJE

Da bismo stvorili istoriju, moramo da uradimo nešto prilično posebno uz pomoć antropocentričnog pristupa. Uticaj koji je primetan godinama, čak i decenijama, nakon tog događaja. U dizajnerskom pejzažu nekoliko materijala je imalo tako dugotrajan uticaj kao naš homogeni vinil, materijal koji je i danas podjednako bitan kao što je bio i pre. iQ Granit i iQ Eminent kolekcije održavaju našu posvećenost da podržimo sadašnje i buduće generacije. Da stvorimo površine koje su dobre za ljude i planetu. I da to radimo svakodnevno.

Kreiran pre 50 godina, ovaj višenamenski, skromni materijal se nalazi svuda oko nas, izvanredno funkcioniše u školama, na radnim mestima, u bolnicama, hotelima, fabrikama i na aerodromima. Homogeni vinil je jedan od materijala za koji se može istinski reći da objedinjuje i funkcionalnost i estetiku u jednom besprekornom pakovanju. Sa istim neponovljivim karakteristikama, jedinstvenom multifunkcionalnošću, novim dizajnom i bojama, kao i vodećim preporukama o održivosti. Mi stvaramo istoriju preoblikovanjem istorije

 


 

Performanse najbolje u klasi

Homogeni vinil je legendaran, otporan materijal za arhitekte i dizajnere koji žele proizvod sa performansama koja premašuju očekivanja.

iQ proizvodi su napravljeni od najboljih materijala kako bi doprineli zdravom okruženju. Njegov kompaktni sastav poseduje snagu i dugovečnost i može da podnese najteže uslove – jedan od razloga za to je što se često nalazi u situacijama sa visokim stepenom habanja kao što su bolnice, škole i ostali društveni prostori.

Priroda materijala omogućava savršenu ugradnju i popravku zahvaljujući korišćenju jedinstvenog sistema održavanja i restauracije suvim glačanjem i poliranjem. Njegova zaptivena površina i jedinstvena obrada pružaju najbolju zaštitu u klasi protiv mrlja i tragova.

.

Istinska multifunkcionalnost

Izrađene za najzahtevnije prostore.

  • Zvučna izolacija kako bi se ograničila buka i omogućili bolji životni uslovi.
  • Otpornost na klizanje bosih i obuvenih nogu, naročito u vlažnim područjima.
  • Smanjenje statičkog pražnjenja, kao što su elektrostatička i električna pražnjenja, radi dobrog funkcionisanja opreme, a samim tim i radi bezbednosti

iQ Granit Acoustic, Granit Safe T, Granit Multisafe (protivklizna podna rešenja) i Granit SD i Toro SC (statički provodljivi i statički disipacioni podovi) razvijeni su da zadovolje najzahtevnije tehničke uslove, ali se istovremeno vodilo računa o estetici.
Dostupni su u 14 osnovnih boja (8 za multisafe proizvode), koje se u potpunosti mogu kombinovati sa referencama iQ Granit i iQ Eminent kolekcija.

Za brže i lakše projektovanje poda, kao i pružanje doprinosa dobrobiti svih korisnika.

.

Kreativnost i funkcionalnost

Kolekcije iQ Granit i iQ Eminent doprinose novom načinu stvaranja prostora koji zadovoljava ljudske potrebe.

Kolekcije iQ Granit i iQ Eminent nude 4 dezena i potpuno novu priču o bojama. Recept koji uklapa sve prostorije dok stvara nove harmonije i obezbeđuje inkluzivan dizajn, čak i dezene za okruženje koje koriste osobe sa demencijom.
 

iQ Granit kolekcija predstavlja novi dizajn. Dok je očuvala jedinstveni iQ Granit karakter, sada se odlikuje savremenim i modernim izgledom, uz umeće oblikovanja i laganu, toplu i živahnu teksturu. Kolekcija Classical je svetlija kako bi pružila svež i moderan sklad koji savršeno pristaje uz iQ Eminent kolekciju

Sa svojim prelepim dezenom brušenog i poliranog prirodnog kamena, iQ Eminent kolekcija pruža novu paletu tonova sa sofisticiranim i bogatim izgledom. Dostupna u prigušenim i u izražajnim nijansama, ova kolekcija podržava biofilni dizajn i omogućava kreiranje prostora vodeći računa o dobrobiti ljudi.

Ove kolekcije su podeljene na 4 grupe boja koje se lako kombinuju ali koje i same odišu lepotom; Oxide , Argil, Lichen i Basalt.

Preporuke o održivosti

U kompaniji Tarkett posvećeni smo održivoj, kružnoj ekonomiji koja stvara vrednost za svakoga, zatvaranju ciklusa u vezi sa otpadom, očuvanju prirodnih resursa i smanjenju našeg uticaja na klimatske promene. Iz naše baze u Ronebiju u Švedskoj, u ove kolekcije unosimo sve održive inovacije koje su nam na raspolaganju kako bismo produžili vek trajanja svakog proizvoda i preoblikovali istoriju za sadašnjost i budućnost. Koncept homogenog vinila je rođen ovde pre 50 godina, sa idejom da se ljudima daju najbolji materijali radi poboljšanja života uz poštovanje našeg sveta i njegovih resursa. Danas, mi ga preoblikujemo u nešto još bolje za ljude i planetu.

Homogeneous Vinyl Floor Sustainability

iQ Granit i iQ Eminent kolekcije su kreirane u skladu sa standardima zdravstvene bezbednosti i održivosti principa Cradle to Cradle®. To znači ulaganje u materijale sa zelenim preporukama koji aktivno doprinose zdravijem okruženju (plastifikatori bez ftalata, bez biocida i izuzetno niske VOC emisije). Njihov uticaj na zdravlje nezavisno je ocenila spoljna laboratorija (EPEA) i rezultati su dostupni u izjavama o zdravstvenoj bezbednosti materijala (MHS).

Osim toga, njihova fizička konstrukcija i njihovo održavanje omogućavaju produženi vek trajanja. To su ključni faktori u napredovanju ka održivoj budućnosti.

iQ Granit i iQ Eminent obloge se proizvode u našem pogonu u Ronebiju u Švedskoj, gde 100% potrošnje energije potiče iz obnovljivih izvora energije. Proizvodnja radi uz 99,5% zatvoren ciklus upravljanja vodom i stvara 0% otpada za odlaganje na deponije.

Reciklaža je jedan od kamenova temeljaca naše posvećenosti smanjenju našeg uticaja na nivou resursa. Koristimo šemu potpune reciklaže, u kojoj se podne obloge nakon proizvodnje, ugradnje i nakon upotrebe vraćaju u proizvodnju kako bi se napravili novi podovi.

Kružna inovacija

Obnovljene kolekcije iQ Granit i iQ Eminent izrađene su u skladu sa principima kružne ekonomije. Uz korišćenje kolekcija iQ Granit i iQ Eminent možete da postignete više standarde održivosti i sertifikata zelene gradnje kao što su LEED, WELL i BREEAM.

Naši timovi za inovacije razvili su jedinstveno rešenje za recikliranje homogenih vinilnih podova bez ftalata nakon upotrebe u našem pogonu u Ronebiju u Švedskoj putem našeg Re-Start programa.

iQ Granit i iQ Eminent kolekcije su spremne za ReStart program!

Reciklaža 1 m² iQ homogenog vinila (iQ Granit) uštedi blizu 4 kg CO2eq/m2 u poređenju sa slanjem otpada na deponiju, što je ekvivalentno putniku koji leti na dva povratna putovanja od Pariza do Njujorka.

Još više smanjite emisiju ugljenika

Po zahtevu, možemo da proizvedemo iQ Granit i iQ Eminent od vinila s biododacima – Biovyn™, tako što ćemo zameniti fosilne sirovine obnovljivom biomasom koja potiče od drvnih ostataka, koji se isporučuju iz održivih šuma iz Finske, i koja ne predstavlja konkurenciju prehrambenoj industriji putem principa ravnoteže masa. Ravnoteža masa je računska metoda koja garantuje da količina biosirovina iz procesa bude jednaka unosu biosirovina. Kako bi se obezbedile potpuna kontrola i transparentnost, i to je potvrdila spoljna strana, tj. Okrugli sto o održivim biomaterijalima (RSB).

Proizvodi zadržavaju ista tehnička svojstva i visok kvalitet održavanja kao standardna verzija i mogu se vratiti nakon upotrebe i reciklirati u nove proizvode. Kolekcije iQ Granit i iQ Eminent koje sadrže vinil sa biododacima nude poboljšano smanjenje emisije gasova staklene bašte u odnosu na standardne asortimane.

Kolekcije