Radikalna transparentnost

Radikalna transparentnost

Razumevanje EPD-a

Pružajući kupcima izjave o EPD koje ističu ekološke uticaje proizvoda, već smo prevazišli zahteve novih građevinskih propisa i sertifikata u pogledu održivih zgrada. EPD se zasnivaju na analizi životnog ciklusa i ključni su za našu strategiju održivosti jer nam omogućavaju da identifikujemo načine za poboljšanje ekološkog otiska naših proizvoda.
Međutim, za nestručnjake su često komplikovani za razumevanje, usredsređeni prvenstveno na ekološke, a ne na zdravstvene aspekte i ne otkrivaju iscrpne detalje o zdravstvenim rizicima ili uticajima pojedinih sastojaka. Tarkettova MHS premošćuje ovu prazninu u informacijama i pruža tačne informacije o opasnostima i rizicima svakog pojedinog materijala.

Predstavljamo Tarkettove MHS

Tarkettova MHS je nezavisno potvrđena, naučno utemeljena deklaracija koja ističe zdravstvene rizike i opasnosti od materijala u određenom proizvodu, sve do 100 ppm (0,01%). Uvođenjem MHS dopunjavamo ekološke podatke koje pružaju naše EPD.
Laka za razumevanje i jedinstvena na tržištu, Tarkettova MHS takođe predstavlja prvi korak ka sertifikatu Cradle to CradleTM i stalnoj optimizaciji naših proizvoda. Nezavisnu procenu naših materijala vrši Agencija za zaštitu i unapređenje životne sredine (EPEA). Od 2010. godine, EPEA tim je procenio više od 3.000 materijala kompanije Tarkett u skladu sa C2C kriterijumima.