Srednja škola Simone Veil

Srednja škola Simone Veil

2021 | Liffré, Francuska

Galerija fotografija

Nova srednja škola Simone Veil u Francuskoj, u gradu Liffreu, u svojoj izgradnji vodila se sveobuhvatnim ekološkim pristupom. Radi manjeg uticaja na životnu sredinu, arhitekte su se odlučile za kombinaciju prirodnih materijala. Kombinovali su i spajali beton, aluminijum, staklo i drvo kao osnovne materijale za ovaj projekat. Drvo se koristilo za okvir velike prijemne sale, velike lamelirane grede, za restoran i kao okvir za zidove i podove na svakom nivou. Cilj dizajna je kreiranje mirnog, prozračnog i zelenog prostora koji će biti idealan za boravak i obrazovanje učenika.

S obzirom da su hodnici i učionice veoma prometne, arhitekte su se odlučile za podnu oblogu Tarkett linoleum. Linoleum je izdržljiv i jednostavan za održavanje i doprinosi zdravom vazduhu u zatvorenom prostoru.

Arhitekte su koristile boju kao referentni vodič, postavljajući na svakom nivou različitu boju poda od linoleuma:

Prizemlje: Zeleni linoleum (dezen Absinthe) koji se uklapa u spoljašnjost

Prvi sprat: Žuti linoleum (dezen Corn) kao inspiracija na Sunce

Drugi sprat: Plavo/Ljubičasti linoleum (dezen Hyacinth) kao inspiracija na nebo

Područja sa velikim prometom/hodnici: Bež linoleum, koji se uklapa u sveprisutno drvo

Za pod u restoranu je odabran akustični vinil, zbog manje osetljivosti na vlagu: Acczent Excellence range, decor Carpet Intense Olive.

Poslednjih trideset godina arhitekte primenjuju Tarkett podne obloge u obrazovnim ustanovama, i nastavljaju redovno da koriste Tarkett linoleum za svoje projekte.

Fotograf: Briag Courteaux

 

Making conscious choices. For people and planet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM.

 

 

 

Preporučene kolekcije

Saznajte

Pročitajte više o novoj srednjoj školi Simone Veil, koja je dizajnirana sa ekološki prihvatljivim pristupom, a savršen izbor za ovaj projekat bio je Tarkett linoleum.

Dizajner/Arhitekta

Chomette-Lupi & Associés-Architectes

Vlasnik objekta

Région Bretagne

Segment

Vrsta podova