Sve o podovima
Sve o podovima

TARKETT VIŠESLOJNI PARKET

Osnovna razlika između Tarkett višeslojnog parketa i klasičnog (solid) parketa je u konstrukciji.  Tarkett višeslojni parket se sastoji od 3 sloja drveta spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji sloj parketa izrađen je od tvrdog drveta (hrast, jasen, bukva...), a srednji i donji sloj takođe su 100% napravljeni od drveta. Za izradu srednjeg sloja koristi se drvo jelovine, borovine ili smreke, dok se za donji, poleđinski furnir koriste iste drvne vrste. 

LINOLEUM

Linoleum je popularan, ali ne i ispravan naziv za vinil podove.
Na prvi pogled, linoleum i vinil podovi dosta liče jedni na druge, dok se po sastavu prilično razlikuju. Linoleum je sačinjen od prirodnih materijala i 100% je razgradiv. Za proizvodnju linoleuma koristi se laneno ulje, kreda, drvo, borova smola i različite vrste pigmenata.
 

VINIL ZA KUĆU

Vinil je pogodan za ugradnju u bilo koju prostoriju u vašoj kući zahvaljujući sledećim karaktersitikama:
•    vinil podovi dostupni su u velikom broju boja i dezena 
•    izuzetno udoban pod koji  pruža osećaj topline pod nogama
•    vinil podovi su visokootporni na habanje
•    praktični
•    odlično apsorbuju buku koja nastaje pri hodu
•    jednostavni su za ugradnju i održavanje
•    ekonomični.
 

LAMINAT

Laminat je materijal koji je najvećim delom izrađen od drveta - Tarkett laminat u svom sastavu ima 80% drveta koje se nalazi u središnjem sloju, dok se na površini laminata nalazi dekorativni sloj štampanog papira, što u velikoj meri uslovljava njegov kvalitet i izgled.

Pod koji menja sve - LVT

Tarkett LVT podovi su podne obloge koje su idealne za primenu u komercijalnim prostorima, kao što su hoteli, kafići, restorani, butici, kancelarije, ali i kući.