Tarkett je nagrađen visokim ocenama u Održivosti i upravljanju klimatskim promenama: platinasta medalja EcoVadis & CDP nagrada

Tarkett je nagrađen visokim ocenama u Održivosti i upravljanju klimatskim promenama: platinasta medalja EcoVadis & CDP nagrada

03. Februar 2021

Ponosni smo što možemo objaviti da je Tarkett prvi put nagrađen platinastom medaljom EcoVadis, najvišim nivoom u Održivosti koju kompanija može dostići.  
Danas ćemo vas rado obavestiti i o drugoj uspešnoj oceni. Po prvi put u istoriji naše kompanije, Tarkett je dostigao B rezultat, nivo upravljanja na CDP-u, što ilustruje našu posvećenost u borbi protiv klimatskih promena. 
 

EcoVadis platinasta medalja

Sada se nalazimo među 1% najboljih kompanija koje je EcoVadis ocenio u našoj kategoriji industrije.
EcoVadis je jedan od najvećih svetskih izdavača ocena održivosti poslovanja, procenjujući svake godine 75.000 kompanija u preko 160 zemalja. EcoVadis procenjuje politike, akcije i rezultate DOP-a kroz 4 teme i 21 različit DOP kriterijum, uključujući životnu sredinu, rad i ljudska prava, etiku, kao i održive nabavke.  Pre godinu dana stigli smo do srebrne medalje, što već pokazuje snažno postignuće. U međuvremenu smo postigli još veći napredak u pogledu održivosti - što sada pokazuju i rezultati.

CDP nagrada

Na oceni klimatskih performansi CDP, Tarkett Grupa dostigla je B rezultat nivo upravljanja. 
CDP je globalna neprofitna organizacija koja vodi vodeću svetsku platformu za klimatske performanse, uključujući više od 9.600 kompanija koje drže preko 50% globalne tržišne kapitalizacije. U bliskoj budućnosti smo uvereni da možemo postići još veći rezultat jer planiramo da do 2030. godine smanjimo intenzitet emisije gasova sa efektom staklene bašte za 30% u poređenju sa 2020. godine. 


 
Zašto su ove poboljšane ocene odlična vest za sve nas?
Dobre ocene održivosti nezavisnih agencija nedavno su prešle sa „lepo je imati“ na „mora se imati“. Ove ocene pokazuju da predviđamo predstojeće propise, nove rizike i mogućnosti koji bi mogli uticati na naše poslovne modele.

Čestitamo svim našim timovima širom sveta koji su uključeni u razvoj i primenu naše ambiciozne mape održivosti i klimatske mape integrisane u naš strateški plan Change to Win!