Tarkett sportski podovi za zatvorene sportske objekte

Tarkett sportski podovi za zatvorene sportske objekte

Gradite ili renovirate sportsku halu? Postoje brojna pitanja sa kojima se suočavate. Jedna od važnih odluka je i izbor odgovarajućeg sportskog poda.

Izbor vrste sportske podne obloge

Sportski podovi za zatvorene sportske objekte treba da zadovolje brojne zahteve različitih sportova. Pre svega, sportski pod treba da bude bezbedan, tj. da se ne kliže, ali da ne bude previše mekan ili tvrd kako bi zaštitio sportiste od povreda. Pored toga, sportski pod obezbeđuje dobar odskok lopte i samim tim visok kvalitet sportskih aktivnosti. Zatim, apsorpcija udaraca, tj. stepen do kog vaš sportski pod upija udarce, povećava udobnost igre i bezbednost igrača. Sve ove karakteristike, koje svaki sportski pod treba da zadovolji, detaljno su definisane evropskim standardima.

Namena sportskog objekta i odabir podne obloge

Najpre odlučite da li će se Vaša sportska sala koristiti isključivo za sportske aktivnosti ili planirate da se u njoj održavaju i nesportske aktivnosti, kao što su koncerti i različita okupljanja. Ukoliko planirate da svoju salu koristite za sportske aktivnosti, razmislite da li će to biti jedan sport ili više različitih sportova, kao i koji će to sportovi biti. Za odabir sportske podne obloge izuzetno je važno da li će sala biti namenjena za profesionalno ili rekreativno bavljenje sportom.

Ukoliko je to profesionalni sport, kao što su košarka, pravi izbor je sportski parket, jer je on dugotrajan, omogućava dobar odskok lopte i apsorpciju udaraca, te na taj način garantuje odličan kvalitet igre. U slučaju da se u istoj sportskoj sali održavaju i koncerti, možete koristiti tekstilne ili vinil podne obloge za zaštitu vašeg sportskog parketa.

Odličan izbor za školske sale su sportski vinil ili kombinovani sportski podovi, koji na drvenoj osnovi imaju površinu od vinila ili linoleuma i koji su mekši od površine sportskog parketa te savršeni za decu i tinejdžere. U slučaju da imate sportsku salu za odbojku, rukomet ili stoni tenis, pravi izbor za Vas je sportski vinil, jer je ekonomičan, uz njega je zagarantovana odlična redukcija buke i apsorpcija udaraca, a dostupan je u širokom spektru boja.

Za više informacija o izboru pravog sportskog poda za vašu sportsku salu obratite nam se putem kontakt forme ili pogledajte naš asortiman sportskih podova za profesionalni sport, sale za rekreaciju ili školske sale.

Kada je reč o sportskim podovima, preporučujemo:
•    Tarkett sportski parket
•    Tarkett sportski vinil – Omnisports
•    Lumaflex – kombinovano rešenje.

Tarkett sportski parketi štite sportiste od povreda, a zahvaljujući svojoj površini koja sprečava prerano i nekontrolisano klizanje sportista po terenu obezbeđuju odličan kvalitet igre.

 

 

Omnisports je višefunkcionalni sportski pod od vinila osmišljen tako da odgovara širokom spektru sportskih događaja. Tarkett Omnisports je dostupan u 6 različitih debljina da bi se zadovoljili različiti zahtevi u pogledu apsorpcije udaraca i druge karakteristike performansi koje se zahtevaju od sportskih podova. 

Lumaflex je kombinovano podno rešenje za sportske prostore napravljeno od donjeg drvenog sloja koje se kombinuju s vinilom ili linoleumom kao gornjim slojem. Ova jedinstvena kombinacija čini taj sistem neverovatno pouzdanim zato što ispunjava najviše standarde u smislu performansi.