Tarkett u potpunosti ide ka zatvorenom ciklusu sa samoležećim podovima koje su 100% podložne reciklaži

Tarkett u potpunosti ide ka zatvorenom ciklusu sa samoležećim podovima koje su 100% podložne reciklaži

Nova generacija Excellence Genius asortimana samoležećih podnih obloga iz kompanije Tarkett u potpunosti se može reciklirati, dok istovremeno pruža visoka radna svojstva i jednostavnu ugradnju. 
U užurbanom svetu, način na koji koristimo naše zatvorene prostore se brzo razvija. Kako raste potražnja za modularnim, fleksibilnijim prostorima, vlasnici zgrada, arhitekte, inženjeri i montažeri zahtevaju brza rešenja za izvođenje čestih projekata renoviranja u kratkim vremenskim razmacima. To je naročito važno u sektorima kao što su zdravstvo, nega starih lica i obrazovanje, gde se nalaze prostorije u kojima se boravi svakog dana po ceo dan. I sve više, naši klijenti traže inovativne podne obloge ekološkog dizajna koje bi ispunile njihove zahteve u pogledu održivosti, bile u skladu sa strožim zakonima o građevinskom otpadu i kako bi dobili sertifikate zelene gradnje.
 

Excellence loose-lay can be installed on multiple subfloors and has low VOC emissions

Težimo da zadovoljimo potrebe tržišta

Kompanija Tarkett je brzo odgovorila na potrebe tržišta reformisanjem svog Excellence asortimana klasičnih samoležećih podnih obloga. S obzirom da nije potreban lepak, podne obloge se mogu brzo i lako ugraditi na više podloga i takođe se mogu 100% reciklirati nakon što dostignu kraj svoj životnog veka. Posebno projektovane imajući u vidu dugotrajnost, pružaju napredne radne karakteristike i otpornost u zonama sa visokom frekvencijom prohodnosti i teretom na točkiće.
„Tesno smo sarađivali sa našim partnerima i ugrađivačima u svakoj fazi procesa razvoja proizvoda kako bismo omogućili da naša nova generacija samoležećih podnih obloga zadovolji njihove jasne potrebe za fleksibilnošću, održivošću i efikasnošću,” objašnjava En Riva (Anne Riva), menadžer za razvoj proizvodnje u kompaniji Tarkett. „Pored toga, Excellence Genius program takođe doprinosi zdravijim zatvorenim prostorima.”
Uz VOC emisije koje su 100 puta niže od propisa Evropske unije, dodatno smanjenim zahvaljujući odsustvu lepka, program Excellence Genius doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru, kako tokom, tako i nakon ugradnje. Kao deo našeg pristupa Human-Conscious DesignTM, čiju suštinu čini poštovanje zdravlja i blagostanja ljudi, ne sadrži ftalate, ali sadrži više od 20% recikliranog sadržaja, čime se čuvaju prirodni resursi.

New loose-lay range is in line with Cradle to Cradle eco-design principles

Projektovanje za potpunu mogućnost recikliranja nakon upotrebe

Da bi osigurali njegovu mogućnost recikliranja i održali izvanredna radna svojstva, timovi za istraživanje i razvoj u okviru kompanije sproveli su detaljna istraživanja kako bi osigurali da bude 100% podložan reciklaži i eliminisali bilo kakvu neusklađenost između materijala, u skladu sa principima ekološkog dizajna Cradle to Cradle®.

„Kako bismo osigurali da proizvodi dobiju drugu šansu, prilikom redizajniranja naše samoležeće kolekcije, našim klijentima nudimo potpuno rešenje koje obuhvata jednostavnu ugradnju, napredna radna svojstva i pristup održivoj ekonomiji, zahvaljujući našem besplatnom ReStart® programu vraćanja i reciklaže,” rekla je Elodi Žipen (Elodie Jupin), Tarkettov menadžer održive ekonomije.

„Kreiranje proizvoda koji mogu 100% da se recikliraju je sve važnije jer nastojimo da proširimo obim podnih obloga koje recikliramo nakon upotrebe. U budućnosti težimo ka tome da se svi naši podovi mogu reciklirati, počevši od ostataka od proizvodnje do ostataka nakon ugradnje i podnih obloga nakon isteka njihovog životnog veka.”

Tarkett recycles post-consumer vinyl into new flooring, underlay or a range of products

Reciklaža? Ako vi imate želju. Mi imamo način.

Ostaci podova nakon ugradnje se standardno vraćaju kompaniji Tarkett radi recikliranja. U međuvremenu, klijenti će jednostavno moći da pozovu kompaniju Tarkett i zatraže prikupljanje podnih obloga nakon upotrebe. Nakon što se vrate u sklopu Tarkettovog ReStart®programa, koji postoji u 16 zemalja* širom Evrope, samoležeće podne obloge Excellence Genius biće nakon upotrebe usmerene u Tarkettov namenski centar za reciklažu u Klervou u Luksemburgu.

Podne obloge se usitnjavaju, melju, tope i prerađuju u granule koje će se koristiti kao sirovine za nove podne obloge, uključujući i Excellence Genius kao podlogu za pod ili u asortimanu proizvoda kao što su kolekcije modularnih vinila ili drugih heterogenih podova. Što je najvažnije, ovaj postupak pomažu u očuvanju prirodnih resursa i unapređenju održive ekonomije.

Nova generacija samoležećih podnih obloga nadovezuje se na 30-godišnje iskustvo kompanije Tarkett kako bi se obezbedio efikasan proizvod, sa visokim performansama, jednostavnom ugradnjom, inspirisan regenerativnim duhom održive ekonomije. Ugrađene u 12 bolnica i škola širom Francuske, Belgije i Švedske, već su počele da potvrđuju svoju efikasnost.

*Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Beneluks, Španija, Italija, Nemačka, Austrija, Švajcarska, Švedska, Finska, Norveška, Danska, Portugalija, Poljska.

Pravimo svesne izbore. Za ljude i planetu.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

Related collections