Tepisi - aktuelni trendovi koji će obeležiti 2019. godinu

Tepisi - aktuelni trendovi koji će obeležiti 2019. godinu

Kao što se svake godine postavljaju trendovi u uređenju eneterijera, tako možemo pronaći koji su to trendovi aktuelni ove godine kada su tepisi u pitanju.

1. Luksuzni ulazni prostori

Dizajneri enterijera su doskoro savetovali da se na ulazu ne postavljaju prostirke ili da ona bude u potpunosti minimalistička. Međutim, poslednjih godina je trend da se upravo ulazni prostori opreme kvalitetnijim tepisima, koji će ostaviti prvi utisak i dati ton celom domu. Ovde će prvenstveno dominirati sivi, bež i beli tonovi. Većina vas će sigurno pomisliti da je za ovakve prostore potreban taman tepih kako bi se sakrila prljavština, ali ako želite da napravite svoj ulaz jednako luksuzan kao dnevni boravak ili spavaću sobu – birajte svetle tonove.

2. Omiljen na tržištu tepiha – mikrofiber

Tepisi izrađeni od poliesterskog mikrofibera su najmekši na tržištu i veoma prijatni na dodir.

Luksuzan izgled, gust i baršunast flor izdvaja ove tepihe među omiljenima na tržištu, kada je reč o izboru tepiha za spavaće ili dnevne sobe. 

3. Atraktivni tepisi nižeg flora

Tepisi nižeg flora će sasvim sigurno biti najpopularniji u narednom periodu. Odgovaraju različitim tipovima modernih uređenja, postojani su i jednostavni za održavanje. Otkrijte kolekciju Toscana izrazito mekanog opipa, kao i kolekcije Boho, Vegas Home i Mondo

4. Tepisi za balkone, terase, bašte kafića i restorana

Tržište sve više osvajaju specijalno tkani tepisi pogodni za spoljašnju i unutrašnju upotrebu, izuzetno izdržljivi i otporni na sve vremenske prilike, garantuju postojan izgled i po nekoliko sezona.

Pogodni su za visoko prohodne prostorije i predstavljaju odlično rešenje za terase, verande, bašte kafića i restorana, dvorišta.

 

Mogu se naći u raznolikoj i modernoj paleti boja, a Tarkett vam i nudi mogućnost tkanja personalizovanih dezena tepiha Adria sa logotipom vašeg kafića ili restorana. 
 

5. Multikolor tepisi

Tepisi neutralnijih tonova i sa užim spektrom boja su uvek popularno rešenje, zbog mogućnosti uklapanja u različite enterijere. Međutim, tepisi u više boja i sa različitim šarama definitivno sve više dobijaju na popularnosti.

Iako zahtevaju određenu dozu smelosti, ovakvi tepisi mogu vašem enterijeru dati svežinu i učiniti ga atraktivnijim.

6. Viskozni tepisi koji imitiraju trend ručno rađenih tepiha

Viskozni tepisi nižeg flora i gotovo svilenog opipa su globalni trend koji je dominirao ove godine na prestižnom sajmu podnih obloga Domotex u Hanoveru. Ovi tepisi iako mašinske izrade u potpunosti imitiraju izgled ručnih tepiha što im daje poseban šarm. Naša kompanija trenutno radi na novim kolekcijama Sintelon tepiha, inspirisanim ovim trendom u cilju proširenja ponude tepiha  sa željom da svojim kupacima ponude sve aktuelne trendove iz domena tekstila.

 

Ovo su neki od trendova koje postavlja svetska dizajnerska scena i koji će sigurno obeležiti ovu godinu kada su tepisi u pitanju.