Tepisi za decu

Tepisi za decu

Kako odabrati dečiji tepih?

Kada biramo tepih za dečiju sobu, želimo da bude udoban, topao i bezbedan za učenje i igru, ali isto tako i zanimljiv kako bi dodatno uticao na dečiju maštu i kreativnost.

Za dečije sobe se najčešće preporučuju šareni tepisi jarkih boja, kako zbog dece i njihove kreativnosti, tako i zbog praktičnih razloga, jer dešava da se neretko mališani nešto prospu ili umrljaju tepih bojicama. Vesele boje nameštaja, zavesa i dekora u celini zajedno sa tepihom, učiniće da vašem detetu bude interesantnije da boravi u takvom okruženju. 

Šta odabrati za mališane?

Za decu do 2-3 godine treba odabrati tepih vesele boje sa interesantnim crtežima jer tada dete počinje da upoznaje svet koji ga okružuje. Mnogo je zabavnije igrati se na tepihu gde je predstavljen njihov junak iz crtanog filma nego na tepihu u jednoj boji. 

Danas postoje mnogobrojni deciji tepisi koji ujedno mogu služiti i kao podloga za igranje, pa ćete tako vrlo često sresti tepihe sa iscrtanim putevima gde dečaci mogu voziti svoje automobile ili neke od motiva iz bajki koji bi se sasvim sigurno dopali vašoj devojčici. 

Kako dete raste, motivi tepiha se menjaju u geometrijske linije ili figure, ali i tada treba odabrati živahne boje: crvenu, zelenu, žutu. Dobar izbor biće neobični modeli tepiha sa motivima leptira, cveta, automobila...  koji će učiniti prostor originalnim.

Kolekcije PlayRoma i Vegas Kids nude mnoštvo dečijih tepiha koji odgovaraju uzrastu i interesovanjima svakog deteta.
 

Tepisi za školarce

Po polasku dece u više razrede škole, tepisi postaju pre svega dekorativni element. Zato je najbolje odabrati jednostavnije crteže ili jednotone pastelne nijanse koje se stilski uklapaju sa ostatkom enerijera. 

Jednobojni tepisi u modernoj paleti boja veoma lako se mogu uklopiti u različite ambijente. Ovakvi tepsi su idealni za tinejdž sobe vedrih boja i detalja. 

Pogledajte tepihe iz kolekcije Vegas Home.
 

NOVO! Easy tepisi za najmlađe

Kako bismo kreirali kolekcije tepiha za moderan stil života, istraživali smo kakve tepihe bi ljubitelji lepih enterijera želeli. Evo šta smo zaključili: da se tepisi lako čiste, budu mekani i daju osećaj topline, lako se uklapaju u svaki prostor i  da se ne kližu. Kako bismo izašli u susret potrebama naših kupaca sa inovativnim i modernim rešenjem, dizajnirali smo EASY tepihe. 

Održavanje tepiha je važno

Čišćenje i održavanje podrazumeva redovno usisavanje tepiha, pravilno uklanjanje fleka i duboko čišćenje jednom godišnje u proverenim tepih servisima.  

Usisavanje jednom nedeljno biće dovoljno za redovno održavanje. Ukoliko se desi da mališani nešto prospu na tepih, treba brzo reagovati. Uklonite fleku što je pre moguće koristeći belu upijajuću tkaninu. Važan je i pravilan izbor sredstava za čišćenje, pa ukoliko koristite sredstva za uklanjanje fleka, obavezno pratite uputstvo za upotrebu. Više o savetima za održavanje tepiha pročitajte ovde. 

Odaberite adekvatnu boju tepiha za dečiju sobu. Dobar izbor su tepisi srednjih tonova ili šareni tepisi, na ovim tepisima fleke i nečistoće će se manje primetiti, za razliku od jednobojnih, svetlih ili izrazito tamnih dezena.