Univerzitet u Kopenhagenu

Univerzitet u Kopenhagenu

2018 | Amager, Danska

Galerija fotografija

O projektu
Na Univerzitetu u Kopenhagenu u Amageru postavljeno je 40.000 kvadratnih metara Tarkett linoleuma. Univerzitet u Kopenhagenu odabrao je Tarkett linoleum, zahvaljujući njegovoj trajnosti i smanjenju buke izazvane udarom.

Projekat postavljanja podova poveren je firmi Tæppeland Erhverv A / S, dobavljaču podova, koji je sarađivao sa glavnim izvođačem Elindco Biggefirma A / S. Bilo je vrlo izazovno pronaći vrhunski i estetski savršen pod za projekat od 40.000 kvadratnih metara. Tarkett linoleum, kolekcija Etrusco je ispunila sve zahteve dizajna, akustike i lakog održavanja, neophodnog za univerzitetsko okruženje.

I praktičan i stilski
Cilj projekta bio je pronaći funkcionalan i estetski savršen pod koji može da podnese veliki promet, ali koji se isto tako dobro podudara sa ostatkom univerzitetskog kampusa. Tarkett linoleum, kolekcija Etrusco, svetlo sive boje, bio je savršen izbor.

Prema Mads Hovgaard Christiansen-u iz Tæppeland Erhverv A / S: „Postoji nekoliko prednosti koje podove od linoleuma čine najboljim izborom za Univerzitet u Kopenhagenu. Prvo i najvažnije, napravljen je od prirodnih sirovina, što ga čini izdržljivim, jednostavnim za rad i dugotrajnim. Pored toga, linoleum se lako čisti i postojan je dugi niz godina.

Akustični linoleum
Još jedna važna karakteristika Etrusco linoleuma je smanjenje zvuka udara. Ovo je veoma važno za univerzitet, jer postoji mnogo različitih prostorija gde mora da bude mir i tišina, poput učionica za čitanje u kojima studenti moraju da se koncentrišu.

Takođe, Tarkett linoleum pod je posebno pogodan za veće projekte, zahvaljujući jedinstvenoj površinskoj obradi xf2, koja olakšava održavanje poda i štiti od habanja. Naročito je pogodan za veće komercijalne prostore, poput kancelarija, javnih zgrada, hotela i restorana.

„Kada razvijemo pod, započinjemo sa razumevanjem trenutnih i budućih potreba industrije u koju će se postavljati. Zbog toga je naš linoleum inteligentan hibrid dizajna i jednostavnog održavanja. Pod je izdržljiv, a troškovi održavanja smanjeni su zahvaljujući našoj površinskoj zaštiti xf2. “ Jørgen Baden, tehnički direktor u Tarketu, Danska.

Preporučena kolekcija

Saznajte

Univerzitet u Kopenhagenu odabrao je Tarkett linoleum ETRUSCO pod, zahvaljujući svojoj trajnosti i smanjenju zvuka udara.

Dizajner/Arhitekta

Arkitema Architects

Tarkett partner

Elindco Byggefirma A/S og Tæppeland Erhverv A/S

Segment

Vrsta podova