Boja 2023. godine u dizajnu enterijera. Ideje za uređenje inspirisane bojom Viva Magenta

Boja 2023. godine u dizajnu enterijera. Ideje za uređenje inspirisane bojom Viva Magenta

Jedna od boja koja postaje sve popularnija poslednjih godina i koja bi mogla biti jak kandidat za boju 2023. godine je Viva Magenta.
Viva magenta se može koristiti u dizajnu enterijera ili kao boja za naglašavanje ili kao dopuna neutralnim tonovima.

Uopšteno, Viva Magenta je svestrana i atraktivna boja koja može da unese lični pečat u dizajn enterijera. 
 

Viva Magenta - boja 2023. godine

Boja Viva magenta može da se kombinuje sa različitim nijansama kako biste postigli zanimljiv dizajn enterijera. Moćna kombinacija se može postići kombinovanjem ove boje sa belom ili crnom kako bi se stvorio snažan kontrast. Mekša kombinacija se može postići mešanjem boje Viva magenta sa ružičastim ili sivim nijansama za opušteniju atmosferu.

Možete da je koristite u dizajnu enterijera kako biste prostoru dodali dodir kontrasta i karaktera. Vrlo je važno da uzmete u obzir količinu boje Viva magenta i kako je ona balansirana sa drugim bojama kako biste izbegli preopterećen ili iritantan izgled za oči.

Kako uključiti boju Viva Magenta u nameštaj

Efikasan način za uključivanje boje Viva magenta u dizajn enterijera je dodavanje dekorativnih naglašenih detalja, kao što su jastuci, zavese ili prostirke, koji prostoru mogu da dodaju boju i ličnost. 

Ova boja se takođe može koristiti za isticanje određenog elementa dizajna, kao što je komoda ili stolić za kafu. Tako se viva magenta može koristiti za stvaranje jake fokusne tačke u prostoriji, koja će privući pažnju i prostoru dodati stil i ličnost. 

viva magenta obiecte de mobilier

Podovi usklađeni sa nijansom 2023. godine

Podovi mogu biti efikasan način za dodavanje boje Viva magenta dizajnu enterijera prostorije. Na taj način se formira jaka osnova za opštu atmosferu. To se može postići izborom tepiha u ovoj živoj boji.

Pod u boji Viva magenta takođe može da pruži impresivan karakter prostoru, privlačeći pažnju i donoseći dodir energije i svežine. Vrlo je važno da uzmete u obzir kako će se ova jaka boja integrisati u ukupni dizajn prostorije i da je kombinujete skladno sa drugim bojama i dekorativnim elementima kako bi se postigao koherentan i atraktivan efekat.

culoarea anului viva magenta

Naglašen zid u boji godine

Naglašeni zid ofarban bojom Viva magenta može biti moćan način da dodate boju u prostoriju. Ovaj zid može da se koristi za odvajanje različitih delova prostorije ili za isticanje određenog elementa dizajna, kao što je umetničko delo ili stolić za kafu. 

Štaviše, boja viva magenta stvara energizirajuću atmosferu i može učiniti prostor većim zbog svojih jakih refleksija. 
 

perete accent viva magenta

Kombinacije nijansi sa bojom Viva Magenta

Kako biste stvorili tropsku atmosferu, Viva magenta može da se kombinuje sa nijansama zelene i žute boje. Ove živopisne boje stvaraju energičnu i veselu atmosferu. 

Ako želite sofisticiraniju atmosferu, ova jaka boja može da se kombinuje sa umerenijim nijansama, kao što su braon ili bež, što je idealna kombinacija za postizanje uravnoteženijeg i prefinjenijeg efekta.


Ideje za dizajn enterijera inspirisane bojom 2023. godine
Bez obzira na odabranu kombinaciju, vrlo je važno da uzmete u obzir kako da integrišete boju Viva Magenta u ceo dizajn prostora.

Spavaća soba

Postoji nekoliko načina za uključivanje boje viva magenta u spavaću sobu. Na primer, pomoću tepiha koji imaju ovu živopisnu boju ili farbanjem nameštaja kao što je komoda ili sto.

Možete i da dodate dekorativne elemente, kao što su jastuci ili zavese u ovoj boji. Važno je obratiti pažnju na harmoniju boja i izbegavati višak kako bi se sprečio preopterećen i neorganizovan izgled.

Dečije sobe

Boja Viva magenta je pogodna za dečiju sobu jer u prostor donosi razigran stil. Međutim, treba uzeti u obzir da je ova boja jaka i zato može da ima energetski efekat, tako da bi trebalo da je umereno koristite.
Možete uključiti boju Viva magenta u dečijoj sobi pomoću glavnog nameštaja.

Covor Color Tarkett

Zaključci

Vrlo je važno da obratite pažnju na to kako se boja Viva magenta integriše u ceo dizajn prostora i da imate u vidu kako ona može da utiče na raspoloženje onih koji žive u tom prostoru.