Zdravlje i blagostanje

Zdravlje i blagostanje

Šta mogu učiniti da moj dom postane zdraviji?

Kada se radi o vašem domu i porodici, ništa nije važnije od zdravlja i blagostanja. I da li ste znali da provodimo više od 90% svog vremena u zatvorenom prostoru? Ako želite da vaš dom postane zdraviji, važno je početi sa pročišćavanjem vazduha. Vazduh koji udišete toliko je važan za vaše zdravlje. Ali postoje mnote skrivene opasnosti. Hemikalije koje se nazivaju isparljiva organska jedinjenja (VOC) oslobađaju se iz svega, od nameštaja, boje i elektronski proizvoda do sredstava za čišćenje. Fina prašina i hemikalije u vazduhu takođe mogu izazvati astmu i alergije. Vaše zdravlje smo postavili u pravi plan. Zato su rezultat naše posvećenosti vama podne obloge koje doprinose boljem kvalitetu vazduha u zatvorenom i zdravijim prostorima. Trudimo se i da projektujemo podne obloge koje održavaju buku na niskom nivou i po kojima je zadovoljstvo hodati. Čitava poenta je u stvaranju prostora u kom će vam biti udobno, u kom ćete se osećati dobro i ostati zdravi.

From cradle to use, see how our flooring are designed, installed and used for quality living.

Zdraviji kvalitet vazduha

Poboljšanje kvaliteta vazduha u vašem domu

Pročišćavanje vazduha u vašem domu počinje od izbora zdravijih proizvoda. Mi vam možemo pomoći. Od 2011. godine uspeli smo da vam ponudimo podne obloge sa niskim i ultraniskim VOC emisijama – od 10 do 100 puta nižim od najstrožih svetskih standarda. U nekim slučajevima su naše VOC emisije toliko niske da se ne mogu ni izmeriti! Takođe smo razvili tehnike postavljanja bez lepka za naše kolekcije vinila za ugradnju na klik i samoležeću ugradnju, kao i proizvode sa minimalnim održavanjem, čime smo dodatno smanjili potencijal za VOC emisije u vazduhu u vašim zatvorenim prostorijama. Možemo vam čak ponuditi i pečat odobrenja iz laboratorija Eurofins, vodeće nezavisne organizacije za ispitivanje kvaliteta vazduha. Našim proizvodima su dodelili i sertifikat na zlatnom i platinastom nivou za kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru.

.

Ali tu nije kraj. S obzirom na činjenicu da su astma i alergije u porastu, činimo sve što možemo da kreiramo najbolje podne obloge koje pomažu da se stvore zdraviji prostori i smanji rizik od razvoja ili pogoršanja tih stanja. Na primer, naš asortiman vinila u rolnama nagrađen je pečatom odobrenja Allergy UK, što je najviši mogući nivo akreditacije.

Young woman exercising in her living room

Wellbeing kod kuće

Da vaš dom ostane ugodan i prijatan

Boravak kod kuće asocira na trajnu ugodnost i prijatnosti i opuštanje u udobnim prostorima. I vinil u rolnama i luksuzne vinil ploče (LVT) su udobni, izdržljivi i pružaju prijatan i topao osećaj pri hodu. Za još veću toplinu i udobnost izaberite vinil podove s tekstilnim poleđinskim slojem. Nema ništa bolje nego kada krenete pravim putem. Drvene podne obloge pružaju mnoge prednosti. To je prirodni materijal sa održivim izvorima i načinom proizvodnje koji nudi vanvremenski izgled i koji unosi toplotu i eleganciju u svaki dom. Takođe pruža prijatan osećaj pod nogama, tako da je veoma ugodno po njemu hodati, posebno u poređenju sa keramičkim ili porculanskim pločicama. A drvene podne obloge su kompatibilne sa sistemima podnog grejanja ako vam je potrebna dodatna toplota.
 

Designer selecting Tarkett flooring next to a young woman exercising in her living room

Svi mi volimo mir i tišinu. Zato se maksimalno trudimo da poboljšamo akustičnu udobnost naših podnih obloga. Naši tekstilni poleđinski slojevi prigušuju zvukove, tako da vaš dom postaje malo tiši. Na primer, naša kolekcija ICONIK 280T nudi vrhunsko smanjenje buke od 19 dB.

.

Pustite prirodu da uđe

Podne obloge inspirisane prirodom

Svi ovi aspekti blagostanja u kući mogu se poboljšati upotrebom prirodnih boja i tekstura. Idealan način za ponovno povezivanje sa spoljašnjim prostorom je da unesete prirodu unutra kako biste stvorili osećaj spokojstva i prirodne jednostavnosti u vašem domu. Naš asortiman podnih obloga sa dezenima koji su dobili nadahnuće iz prirode, kao i elegantni ultramat završni sloj koji pojačava autentičnu lepotu enterijera pružaju ovom dizajnu prirodan i realističan izgled. Zahvaljujući blagim, prigušenim nijansama, predstavlja i savršen dodatak svetlom nameštaju koji unosi živost u prostoriju, bez obzira da li se radi o kupatilu, kuhinji ili dnevnom boravku.
 
Donošenje razumnih odluka. Za ljude i planetu.
Tarkett Human-Conscious DesignTM 

Preuzmite naš izveštaj o održivosti

Klima i cirkularna ekonomija

Doprinosi boljoj budućnosti, zajedno. Rešavamo klimatske promene i nedostatak resursa ekološkim dizajnom naših proizvoda, korišćenjem recikliranog sadržaja i recikliranjem podnih obloga kada isteknu životni vek.

Dobri materijali

Naš materijalni izbor je važan. To je razlog zašto naši dobri materijali biraju naše nezavisne stručnjake i mi se uvek trudimo da radimo bolje, čineći materijale koji su dobri za vas i okolinu.

Povezane kolekcije