Dom Zdravlja Liman

Dom Zdravlja Liman

2021 | Novi Sad, Srbija

Galerija fotografija

Dom zdravlja Liman u Novom Sadu, sa površinom od 9.294 kvadratnih metara, najveći je objekat primarne zdravstvene zaštite u Srbiji. 2005. godine objektu je dograđen jedan sprat, a kompletna rekonstrukcija započeta je u februaru 2020. godine. Projekat rekonstrukcije uradio je novosadski biro DBA.

Prepoznatljiv izgled ovog objekta u potpunosti je zadržan i prilikom rekonstrukcije. Na fasadu je postavljena dekorativna rasveta u različitim bojama kako bi se građani tradicionalno pozivali na prevenciju bolesti.

Za boje u enterijeru su odabrani svetli, sivkasti tonovi, a odeljenja su podeljena po koloritima kako bi se posetioci lakše snalazili u prostoru. 

Za podove je odabran Tarkett vinil pod, idealan za zdravstvene ustanove, kolekcija iQ Granit. Isti vinil je iskorišćen i za oblaganje svih klupa u Domu zdravlja.

Dizajniran prvenstveno za zdravstvene i obrazovne ustanove, iQ Granit izuzetno je izdržljiv. Sa svojim klasičnim dizajnom i neverovatnom paletom od čak 62 boje, ovaj fleksibilan vinil pod lako se uklapa u svaku školsku ustanovu ili bolnicu. iQ Granit veoma je trajan i otporan na habanje, fleke i oštećenja, zbog čega je pogodan za područja velike prohodnosti. Nema potrebe za voskiranjem, jednostavno suvo poliranje je dovoljno da povrati prvobitan izgled poda. Zahvaljujući širokom izboru tipova i dodataka - uključujući različite opcije kao što su akustik, antistatik i provodne i protivklizne podne površine, iQ Granit je višenamensko podno rešenje.
 

Preporučena kolekcija

Saznajte

Za rekonstrukciju podova u Domu Zdravlja Liman u Novom Sadu odabrani su Tarkett vinil podovi. Ugrađeno je 6.500 kvadrata homogenog vinila iz kolekcije iQ Granit.

Dizajner/Arhitekta

DBA

Segment

Vrsta podova