ING Banka

ING Banka

2021 | Katowice, Poland

Galerija fotografija

Od pandemije COVID-19, kancelarije i radni prostori su se drastično promenili. Otvoreni prostori se sada spajaju sa sobama za sastanke i prostorima za opuštanje. Međutim, zbog zahtevnih ograničenja pandemije – povećane udaljenosti između zaposlenih, novog rasporeda stolova ili čak reorganizacije zajedničkih prostorija – dizajniranje takvog prostora postalo je značajan izazov.

Studio Malecci, arhitektonska firma u Poljskoj, morala je da uzme u obzir sve ove faktore prilikom projektovanja kancelarije ING banke u Katovicama, u Poljskoj, u septembru 2021.

Studio je odlučio da stvori jedinstven, ali veseo prostor sa smelom i energičnom šemom boja. Veliki izbor prostornih i grafičkih formi, kao i eklektična mešavina nameštaja i ukrasnih predmeta, korišćeni su za kreiranje potpuno novog izgleda kancelarije. Svetli i raznobojni podovi, zajedno sa grafičkim i geometrijskim šarama, daju karakter i sjaj unutrašnjosti. Stvaranje ovako živahne atmosfere bilo je posebno važno, jer je nakon meseci rada na daljinu, banka želela da vrati svoje zaposlene u prijatan i dinamičan poslovni prostor.

Arhitekte su dale prednost dobrom kvalitetu vazduha u zatvorenom prostoru, pa su pažljivo odabrali neke od Tarkett najboljih podnih obloga. Postavili su tepihe iz kolekcija DESSO Arable, Stratos i Palatino koje se savršeno uklapaju sa vinil podovima, kolekcija Acczent Excellence 80, pokrivajući ukupno 1.700 kvadratnih metara.

Sve u svemu, projekat je bio veliki uspeh.
 

Making conscious choices. For people and planet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM.

 

Preporučene kolekcije

Saznajte

Pročitajte više o novoj kancelariji ING banke u Katovicama u Poljskoj i o tome kako su Tarkett kolekcije DESSO Arable, Stratos i Palatino i Acczent Excellence 80 ulepšale prostor.

Dizajner/Arhitekta

Małeccy Studio

Vlasnik objekta

ING Bank

Segment

Vrsta podova