Lajsne za parket: Završni “touch” vašem enterijeru

Lajsne za parket: Završni “touch” vašem enterijeru

Parket lajsne

Drvo, kao element u dizajnu enterijera, suptilno unosi prirodu u ambijent. Prirodni izgled drvenog poda idealna je osnova za kreiranje prijatnih prostora!

Pažljivo odabrani prateći asortiman daće kompletan izgled vašem parketu.

PARKET LAJSNE

Pogledajte ponudu Tarkett parket lajsni:

Lajsne za parket

Lajsne za parket su važan elemenat enterijera i mali detalj koji čini veliku razliku – prave parket lajsne daju lepši izgled i upotpunjuju prostor. Iako postoje razlike između drvnih vrsta i u dizajnu, lajsne za parket se jednostavno kombinuju sa drugim elementima.

Kada je u pitanju odabir odgovarajuće lajsne za parket, postoji više pristupa:

1.    Lajsne za parket u harmoniji sa parketom izgledaju kao prirodni produžetak parketa. Lajsne koje su u skladu sa bojom parketa učiniće da vaša soba vizuelno izgleda veće i prostranije. 

2.    Parket lajsne koje se uklapaju sa ostalom stolarijom u prostoru, sa ovakvim odabranim rešenjem enterijer je veseo, sa naglašenim ivicama podova, prozora, vrata i čitave sobe.

3.    Lajsne za parket kao neutralni ukrasni element u beloj boji – zahvaljujući svojoj neutralnosti, bele parket lajsne lako se kombinuju. Obogaćuju ambijent svojim jednostavnim i ravnim oblikom, linijama ili ukrasima.

Zašto su potrebne lajsne za parket?

Osim što doprinose kvalitetu i lepoti prostorije, lajsne za parket imaju sledeće funkcije:

1.    Prekrivanje rezanih ivica parketa i praznog prostora između parketa i zida

2.    Sakrivanje kablova

3.    Zaštita zidova od oštećenja i tragova od cipela

4.    Lakše održavanje i čišćenje parketa.

Oblik parket lajsni

Oblik lajsni za parket je najčešće usklađen sa stilom enterijera. Ravan profil lajsni za parket sa zaobljenim ili oštrijim ivicama je jednostavno i moderno rešenje, dok zakrivljeni profil ima klasičan dizajn koji se najbolje kombinuje s klasičnim stilom enterijera. Ukrasne parket lajsne su posebno efektne ako se dekorativni detalji postoje i na plafonu prostorije. 

Kako odabrati pravu visinu lajsni?

Izbor visine lajsni za parket zavisi od ličnih preferencija kao i stila uređenja prostora.

Više lajsne od 80mm do 150mm obično se koriste za sobe sa visokim plafonima, a za sobe sa manje visokim plafonima mogu se koristiti i niže lajsne oko 60mm.

Tarkett nudi lajsne za parket različitih visina, profila, dizajna i boja.

Jedinstvene boje i dizajn

U našoj ponudi pronaćićete lajsne za parket u velikom izboru dezena:

Suptilna elegancija belih i svetlih parket lajsni, nudimo široku selekciju svetlih dizajna različitih profila, u nekoliko veličina.

Lajsne za parket

Bogata paleta prirodne boje drveta i bezvremenskih dezena lajsni u boji meda, oplemenjena površinskim efektima.

 
Lajsne za parket

Upečatljiva elegancija tamnih dezena parket lajsni sa naglašena drvenom strukturom. U našem izboru tamnijih lajsni pronaćićete čak i lajsne u crnoj boji.

Lajsne za parket

Jedinstven “art” dizajn: dezeni lajsni obojeni su specijalnom tehnikom digitalne štampe na drvetu. 

Lajsne za parket

Naš asortiman lajsni kreiran je tako da zadovolji sve estetske i funkcionalne kriterijume. Ceo asortiman Tarkett lajsni za parket pogledajte u brošuri, dok se o cenama lajsni za parket možete raspitati u ovlašćenim prodavnicama. 

Lajsne za parket

U ponudi se nalazi više profila i mogućnosti za uklapanje nego ikada pre:

Lajsne
Tarkettove lajsne za parket konstruisane su za odlične performanse, tako što će se lako postavljati na držač lajsni, uklanjati ili ponovo postavljati za kratko vreme.

Prelazne lajsne
Dekorativne prelazne lajsne su detalji koji se postavljaju radi uklapanja drvenih podova, obezbeđivanja prelaza između različitih vrsta podova ili zbog boljeg izravnavanja površine. Ako se pažljivo postave, mogu poboljšati svaki dekor i uvećati kvalitet doma. Obogaćuju završni izgled vaše prostorije.

T-profili
T-profil se postavlja kao prelazna lajsna između dva parketa ili na prelazu parketa na pločice, pri čemu je važno da obe vrste podnih oblog budu u istoj ravni kada se postave. Obično je to kod sobnih vrata kao prelaz između parketa koji se nalazi u sobi i pločica koje se nalaze u hodniku. Pre postavljanja podova, nivelacijom betonske košuljice se betonska podloga na kojima će biti postavljene različite vrste podova dovodi u istu ravan.

Završni profili
Završni profil lajsne se instalira kao završetak do balkonskih vrata ili kao završna lajsna kod parketa.

Nivelacijski profili
Nivelacijski profil se instalira kao završna lajsna kod parketa prema drugoj vrsti poda, poput pločica ili tepisona, a koji se nalazi na nižem nivou u odnosu parket(-14 mm).

Držači parket lajsni
Držači parket lajsni (žabice) koriste se za jednostavnu i laku ugradnju lajsni za parket. Ovo su prednosti upotrebe žabica za pričvršćivanje lajsni za parket:
•    upotreba žabica je vrlo jednostavna, čak i bez specijalne obuke
•    instalacija bez lepka
•    mogućnost skidanja parket lajsni i lako postavljanje nazad (prilikom postavljanja kablova, krečenja zidova...).

Cene parket lajsni, završnih i prelaznih parket lajsni, i dodataka za parket lajsne možete saznati u ovlašćenim prodavnicama:

Lajsne za parket

Podloge/podmetači

Za plivajuću ugradnju drvenih podova – odgovarajuća podloga je obavezna!

Tarkoflex 
 Ako odaberete naš Tarkoflex, možete biti sigurni da će ostali koraci za ugradnju biti uspešno izvršeni. Tarkoflex je jedinstveno sveobuhvatno rešenje koje obezbeđuje brzo postavljanje, trenutno korišćenje i uštedu troškova zahvaljujući činjenici da se ne koristi lepak.

 

 

Tarkett plutana podloga
Tarkett plutana podloga za parket i laminat predstavlja idealno rešenje za redukovanje problema bučnosti ugrađenog poda. Ona redukuje kako vazdušnu tako i buku koja je posledica udara. Jedinstvena struktura plute sa 40 miliona ćelija u obliku saća po kubnom centimetru kao i specijalna vezivna smola koja se koristi u procesu proizvodnje čine idealnu osnovu – podlogu za sve vrste plivajućih instalacija podnih obloga. Tarkett plutana podloga se može koristiti u rezidencijalnim ali i komercijalnim uslovima ugradnje pri čemu značajno doprinosi akustičnim performansama podova unapređujući komfor okruženja.

Sredstva za čišćenje

Drveni podovi daju izuzetan doprinos atmosferi i estetici vašeg doma. Ali oni predstavljaju i ulaganje. Srećom, njihova zaštita je jednostavna. Rutinskim čišćenjem uklanjate prašinu i prljavštinu pre nego što izgrebe i skine površinski sjaj, ili pohaba podne obloge. Što je još bolje, sada možete koristiti Tarkettove proizvode za čišćenje koji su bezbedni za vašu porodicu i okolinu, a ipak imati divne podne obloge koje traju decenijama.

Tarkett Cleaner je tečno, alkalno sredstvo za čišćenje i održavanje drvene površine i laminata. Kombinacija površinsko aktivnih supstanci omogućuje vrlo dobro kvašenje, uklanjanje nečistoća i brzo sušenje. Sredstvo je moguće koristiti u mašinama za pranje podova, jer ne stvara veliku penu. Metod korišćenja: Pratite detaljna uputstva za upotrebu. Naknadno ispiranje nije potrebno.Za redovno čišćenje: Dodati 10 ml Tarkett Cleaner-a na 10l vode. Za jače zaprljane površine: Dodati 15ml Tarkett Cleaner-a na 10l vode.

Tarkett Refresher čisti i štiti sve obrađene drvene površine. Radni metod: Prvo očistite Vašu površinu kako bi se uklonila zaostala nečistoća i prašina. Naneti tanak sloj Tarkett Refresher-a navlaženom krpom na površinu i ostaviti otprilike 30 minuta da se osuši. Ne kretati se po površini dok se Vaša površina suši. Tanak sloj Tarkett Refresher-a sada štiti Vašu drvenu površinu. Ukoliko je parket pre tretiran sa voskom ili sredstvima za poliranje, prvo ga očistite sa specijalnom tečnošću za poliranje. Primena: Ne razblaživati niti koristiti dodatne hemikalije. Za više prljavštine koristite više Tarkett Refresher-a i trljajte jače. Ne vraćajte se na delove koji su počeli da se suše. Često isprati krpu vodom za vreme i nakon upotrebe. Uputstvo za upotrebu Refresher-a: Preporučuje se upotreba Tarkett Refresher-a jednom mesečno. 

Zaštitni podmetač za stolice

Tarkettov zaštitni podmetač za stolice štiti pod od oštećenja izazvanog pomeranjem stolice u kućnim kancelarijama. Upotreba podmetača za stolice povećava vek trajanja drvenih podnih obloga i omogućava tiho i ravnomerno pomeranje okretnih stolica. Ovaj proizvod je praktično nelomljiv i 100% bez PVC-a. Pored toga, naši podmetači za stolice su izuzetno providni, što uvećava prirodnu lepotu vašeg drvenog poda.

Maske za cevi

Tarkettove maske za cevi su savršeno rešenje za dovršavanje postavljanja poda u oblasti radijatora. U potpunosti će promeniti izgled vašeg radijatora i dati mu svež, moderan i nov izgled. Ovaj potpuno jedinstveni proizvod omogućava prefinjen izgled radijatorskih cevi. Maske za cevi napravljene su od tvrdog drveta različitih vrsta i u različitim veličinama. Obezbeđujemo proizvode za pojedinačne i dvostruke cevi.

Štitnici

Jedan od najjednostavnijih načina da biste pomogli da vaš drveni pod duže traje jeste da sprečite oštećenja od nogara nameštaja. Čak i kada očistite i usisate i mislite da je pod očišćen od sitnih nečistoća, stolica ipak može oštetiti divan drveni pod. Dolazi do grebanja zbog kontakta drveta sa drvetom ili metala sa drvetom kako se stolice uvlače ili izvlače. Zaštitni jastučići za pod su jeftini u poređenju sa troškovima popravke poda.