Red Dot Design Nagrade 2020: Nagrađeni DESSO Futurity & iQ Surface

Red Dot Design Nagrade 2020: Nagrađeni DESSO Futurity & iQ Surface

16. April 2020

Odlikovanje „Red Dot“ je internacionalno ustanovljeno kao jedan od najtraženijih pečata kvaliteta za dobar dizajn.

Kolekcija homogenog vinila iQ Surface i nova Desso paleta tekstilnih ploča Futurity prepoznate su zbog svog izvanrednog dizajnerskog kvaliteta – i obe su ponele prestižnu Red Dot nagradu.
 

iQ Surface

Tarkettova homogena vinil kolekcija dobila je Red Dot nagradu za izvanredan kvalitet dizajna.

Oslobađajući kreativnost u dizajnu i arhitekturi, vinil iQ Surface može se postaviti na pod, zid, nameštaj ili druge objekte. 

Pariski dizajnerski studio Note sarađivao je sa Tarkettom kako bi razvio pet priča u boji koje se mogu kombinovati u skladu sa nijansom, stilom i ekspresijom boja.

iQ Surface nosi zaštitni znak kompanije Tarkett o trajnosti, održivosti i lakoći instalacije. Nakon dugogodišnje  upotrebe, pod se može se reciklirati kako bi se stvorila nova generacija materijala.

DESSO Futurity

Nova paleta tekstilnih ploča Desso osvojila je Red Dot nagradu zahvaljujući svom dobrom dizajnerskom kvalitetu u novoj kategoriji nagrada „Inovativni proizvodi“.

Inspirisana recikliranim sirovinama, prirodom i njenim dragocenim resursima, Desso Futurity ilustruje primer Tarkettove posvećenosti održivosti i ekološkoj svesti.

Dizajn kolekcije je inspirisan je presovanom recikliranom jutom - kombinacija dizajna i boja je referenca Tarkettovog nastojanja da reciklira upotrebljene materijala u fabrici za recikliranje tekstilnih podova Tarkett Grupe u Holandiji. 

Desso Futurity kolekcija biće dostupna od juna 2020. godine.