TARKETT D.O.O. DOBITNIK NACIONALNE NAGRADE ZA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE „ĐORĐE VAJFERT”

TARKETT D.O.O. DOBITNIK NACIONALNE NAGRADE ZA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE „ĐORĐE VAJFERT”

24. Maj 2019

Kompaniji Tarkett d.o.o. Bačka Palanka dodeljena je Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert" na tradicionalnom izboru u organizaciji Privredne komore Srbije, uz podršku Ministarstva privrede, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva rada i socijalne politike, medija i predstavnika nevladinih organizacija. 

Priznanje je uručeno generalnom direktoru Tarkett-a d.o.o. Miroslavu Okuki, na svečanosti kojoj su prisustvovali ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, predstavnici svih nagrađenih kompanija i medija.   

Nagrada za društveno odgovorno poslovanje se dodeljuje na osnovu detaljne procene različitih poslovnih aspekata kompanije, kao što su korporativno upravljanje, odnos prema kupcima i zaposlenima, zaštita životne sredine i saradnja sa lokalnom zajednicom. 

Osim izuzetnih rezultata u ovim oblastima, žiri je posebno istakao doprinos Tarkett-a nacionalnoj kulturi, kroz vrednu donaciju Tarkett-ove umetničke kolekcije, kao i značaj volonterskog angažovanja zaposlenih u Tarkett Cares akcijama sa ciljem unapređenja lokalnog okruženja.  

Naša strategija, u kojoj je Liderstvo u dizajnu, inovacijama i održivom razvoju jedan od ključnih stubova, kao i rezultati koje ostvarujemo govore o tome koliko je održivi razvoj za našu kompaniju važan.

Kontinuiranim ulaganjima u različite ekološke programe izgrađen je sistem u kome više od 50% energije iskorišćene u fabrikama Tarkett-a u Bačkoj Palanci potiče iz obnovljivih izvora, a 100 % implementiran zatvoren ciklus korišćenja vode predstvlja doprinos kompanije smanjenju upotrebe pitke i sveže vode. Vrednosti emisija u vazduh i vodu višestruko su bolje od propisanih zakonskih normi, dok sav industrijski otpad ulazi u nov ciklus za ponovno korišćenje.

Istovremeno, u okviru Tarkett Cares projekta, kroz volonterski rad zaposlenih, stvaramo nove vrednosti za zajednicu u kojoj poslujemo. Ovo priznanje rezultat je kontinuirane posvećenosti Tarkett timova i podstiče nas da unapređujemo program održivog poslovanja, razmišljamo odgovorno i ulažemo u razvoj zajednice u kojoj poslujemo, kao i očuvanje planete na kojoj živimo.

Kroz volonterske akcije zaposlenih i obezbeđenje materijalnih sredstava, kompanija Tarkett doprinela je unapređenju uslova za rad u obrazovnim ustanovama u Bačkoj Palanci, razvoju ekološke svesti i zdravih vrednosti u lokalnoj zajednici. Tarkett je dugogodišnji  partner Kajak kluba Tarkett, koji okuplja više od 130 članova mlađih uzrasnih kategorija. U okviru programa podrške lokalnoj zajednici, kompanija Tarkett poklonila je Galeriji Matice srpske u Novom Sadu vrednu kolekciju od 83 remek dela srpske likovne umetnosti.  

Zahvaljujemo svim kolegama koji su posvećenim radom, u različitim oblastima, doprineli da Tarkett bude prepoznat kao jedna od najboljih kompanija u oblasti društvene odgovornosti, na nacionalnom nivou. 

 

Činimo dobro. Zajedno.

 

Kratak osvrt na naše dosadašnje aktivnosti: