Tarkett ili parket?

Tarkett ili parket?

Termin parket se odnosi na mnoštvo parketa različitih konstrukcija koji se u potpunosti prave od drveta i ne treba ih mešati sa laminatom.  

Iako kompanija Tarkett u svojoj ponudi pored parketa ima i tekstilne podove, vinil, laminat,podove za sportske terene, staze i druge vrste podova, u Srbiji je Tarkett postao generički izraz za parket višeslojne konstrukcije. Lider u inovacijama, Tarkett je pre više od decenije u Srbiji lansirao novu vrstu parketa, koji se isporučuje u daskama, a spreman je za korišćenje odmah nakon ugradnje. Tarkett parket je 100 % drveni pod višeslojne konstrukcije koji se proizvodi u najsavremenijoj fabrici parketa u Evropi, a koja se nalazi u Bačkoj Palanci. 
 

Šta je Tarkett višeslojni parket?

Višeslojna konstrukcija znači veću stabilnost parketa i odgovoran odnos prema životnom okruženju, jer se od 1m3 drveta dobije 150 m2 Tarkett parketa, a samo 30 m2 klasičnog parketa. Za proizvodnju donjeg i srednjeg sloja parketa, Tarkett koristi brzorastuće drvne vrste, dok se samo za gornji sloj drveta koriste plemenite drvne vrste kojima je potrebno i 130 godina da porastu. Višeslojna konstrukcija sprečava do 2/3 prirodnog kretanja drveta (sprečava razilaženje dasaka), a ono što je veoma važno je to da Tarkett parket može da se brusi i ponovo lakira do 5 puta

 

Isporučuje se u daskama i ugrađuje se za jedan dan. Odmah nakon ugradnje možete hodati po njemu, što znači da je već osušen, lakiran, pa nema velike prašine od brušenja, nema isparenja od lakiranja, nema čekanja da se površinski sloj osuši. Ugrađuje se na 2 načina: plivajućim sistemom, tj. spajanjem dasaka parketa klik sistemom preko Tarkoflex ili plutane podloge ili direktnim lepljenjem dasaka parketa za podlogu. Svaki način ugradnje ima svoje prednosti, pa sami odlučujete koji način je za vas najbolji. 


Saznajte više o Tarkett parketu ili pogledajte našu ponudu parketa