Šta je Tarkett višeslojni parket?
Šta je Tarkett višeslojni parket?

Osnovna razlika između Tarkett višeslojnog parketa i klasičnog (solid) parketa je u konstrukciji.  Tarkett višeslojni parket se sastoji od 3 sloja drveta spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji sloj parketa izrađen je od tvrdog drveta (hrast, jasen, bukva...), a srednji i donji sloj takođe su 100% napravljeni od drveta. Za izradu srednjeg sloja koristi se drvo jelovine, borovine ili smreke, dok se za donji, poleđinski furnir koriste iste drvne vrste. 

Konstrukciju Tarkett višeslojnog parket čine sledeći slojevi:

•    Površinska zaštita parketa – Tarkettov dugotrajni sjajni ili mat lak

•    Gornji sloj parketa izrađen od od tvrdog drveta

•    Čvrst srednji sloj letvica složen tako da obezbedi stabilnost daske parketa

•    Balansirajući sloj – povećava stabinost i sprečava razilaženje dasaka parketa 

•    Tarkett višeslojni parket isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju i fabrički je ishoblovan i lakiran.

Prednosti Tarkett višeslojnog parketa:

•    Tarkett parket je dugotrajan, stabilan i siguran

•    Isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju!

•    Tarkett parket se postavlja lako, sa ili bez lepljenja, uklapanjem dasaka najsavremenijim T-lock sistemom koji obezbeđuje gotovo nevidljiv spoj, a siguran i čvrst spoj

•    Tarkett parketi proizvedeni su od najkvalitetnijeg drveta,  koje je pažljivo sušeno sa uvek jednakom i garantovanom vlažnošću od 6-8%, što predstavlja optimum za stabilan i pouzdan parket 

•    Kompanija Tarkett ima više od 130 godina iskustva u proizvodnji parketa. Proizvodnja podnih obloga je naš jedini biznis od 1886. godine

•    Tarkett parket je dostupan u preko 150 dezena proizvedenih od 6 različitih tradicionalnih i egzotičnih drvnih vrsta sa svih kontinenata

Kako ugraditi Tarkett parket

Tarkett višeslojni parket isporučuje se u daskama i možete ga ugraditi odmah po kupovini. Tarkett parket postavlja se lepljenjem ili uklapanjem daska. Najsavremnijim T-lock sistemom daske se lako uklapaju, a spoj je čvrst, siguran i gotovo nevidljiv. Tarkett višeslojni parket moguće je ugraditi samo na podloge koje su stabilne i bez prašine, pukotina, ulegnuća i drugih oštećenja.

Hrastov parket može se ugraditi i u uslovima podnog grejanja

Temperatura na površini parketa ne sme biti viša od 25°C i podno grejanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja. 

Zbog svoje velike osetljivosti na temperaturu, drvo poput bukve ili javora se ne preporučuje uz podno grejanje. 

Zaštita parketa od oštećenja

Preporučujemo vam da postavite zaštitne filcane podloške na noge pokretnog nameštaja (fotelje, stolice, stolove i sl.) kako bi se izbeglo nepotrebno oštećivanje i grebanje parketa.

Nikada nemojte gurati teške komade nameštaja ili druge predmete po parketu, jer to po pravilu, izaziva oštećenje površie parketa. Da biste izbegli ovakva oštećenje, koristite Tarkett zaštitne filcane podloške!   

Održavanje Tarkett parketa

Tarkett parketi su nesumnjivo najbolji izbor za lako održavanje. Redovno čišćenje Vašeg parketa će mu pomoći da duže traje i besprekorno izgleda. Sada možete koristiti Tarkettove proizvode za čišćenje Tarkett Cleaner i Tarkett Refresher koji su bezbedni za Vašu porodicu i okolinu, a imati parket koji traje decenijama. 

Parket ne trpi previše vode – održavanje parketa podrazumeva brisanje vlažnom, nikako mokrom krpom! Svako izlivanje vode na parket može izazvati trajne deformacije i oštećenja! 

Ukoliko želite da saznate više o Tarkett parketu pogledajte naše kolekcije ili nam se obratite putem kontakt forme. 
 

Povezani članci
Ugradnja_parketa
Ugradnja parketa

Gde se može ugraditi parket? Višeslojni Tarkett parket možete ugraditi na betonsku i cementnu košuljicu, na pločice, teraco i mermer, na drvenu podlogu..

Cena parketa
Cena parketa

Cena Tarkett parketa varira u zavisnosti od toga za koji tip parketa ste se odlučili i naravno, za koji tip ugradnje ste se odlučili.

Tarkett parket
Tarkett ili parket?

Prodavac vam nudi Tarkett... da li kupujete parket ili laminat?

Lajsne za parket
Prateći asortiman za parket

Sav prateći asortiman koji vam je potreban da bi vaš parket bio lepši, praktičniji i izdržljiviji.

Održavanje
Održavanje Tarkett parketa

Odabirom Tarkett parketa napravili ste pravi izbor. Ipak, dok su kvalitetan proizvod i odgovarajuća instalacija izuzetno važni, pravilno održavanje parketa takođe je od ključnog značaja.