Šta je Tarkett višeslojni parket?

Šta je Tarkett višeslojni parket?

Tarkett parket je 100 % drveni pod višeslojne konstrukcije, a proizvodnja parketa vrši se u najsavremenijoj fabrici parketa u Evropi koja se nalazi u Bačkoj Palanci. Kompanija Tarkett je pre više od decenije u Srbiji lansirala novu vrstu parketa, gotovog parketa, koji se isporučuje u daskama. U pitanju je gotov parket koji je odmah spreman za postavljanje i spreman je za korišćenje odmah nakon ugradnje. U našoj ponudi parketa pronaći ćete 1 lameni parket i 3 lamelni parket u različitim dimenzijama parket daske: može biti uža, šira, duža, kraća...

Osnovna razlika između Tarkett višeslojnog parketa i klasičnog (solid) parketa je u konstrukciji.  Tarkett višeslojni parket se sastoji od 3 sloja drveta spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji sloj parketa izrađen je od tvrdog drveta (hrast, jasen, bukva...), a srednji i donji sloj takođe su 100% napravljeni od drveta. Za izradu srednjeg sloja koristi se drvo jelovine, borovine ili smreke, dok se za donji, poleđinski furnir koriste iste drvne vrste. 

Konstrukciju Tarkett višeslojnog parket čine sledeći slojevi:

•    Površinska zaštita parketa – Tarkettov dugotrajni sjajni ili mat lak

•    Gornji sloj parketa izrađen od od tvrdog drveta

•    Čvrst srednji sloj letvica složen tako da obezbedi stabilnost daske parketa

•    Balansirajući sloj – povećava stabinost i sprečava razilaženje dasaka parketa 

•    Tarkett višeslojni parket isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju i fabrički je ishoblovan i lakiran.

Prednosti Tarkett višeslojnog parketa:

•    Tarkett parket je dugotrajan, stabilan i siguran

•    Isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju!

•    Tarkett parket se postavlja lako, sa ili bez lepljenja, uklapanjem dasaka najsavremenijim T-lock sistemom koji obezbeđuje gotovo nevidljiv spoj, a siguran i čvrst spoj

•    Tarkett parketi proizvedeni su od najkvalitetnijeg drveta,  koje je pažljivo sušeno sa uvek jednakom i garantovanom vlažnošću od 6-8%, što predstavlja optimum za stabilan i pouzdan parket 

•    Kompanija Tarkett ima 140 godina iskustva u proizvodnji parketa. Proizvodnja podnih obloga je naš jedini biznis od 1886. godine

•    Tarkett parket je dostupan u preko 80 dezena proizvedenih od 6 različitih tradicionalnih i egzotičnih drvnih vrsta sa svih kontinenata

Kako ugraditi Tarkett parket

Tarkett parket možete ugraditi odmah po kupovini. Tarkett parket postavlja se lepljenjem ili uklapanjem daska. Najsavremnijim T-lock sistemom daske se lako uklapaju, a spoj je čvrst, siguran i gotovo nevidljiv. Tarkett višeslojni parket moguće je ugraditi samo na podloge koje su stabilne i bez prašine, pukotina, ulegnuća i drugih oštećenja. Za pravilno postavljanje parketa preporučujemo vam da angažujete profesionalnog podopolagača.

Hrastov parket može se postaviti i u uslovima podnog grejanja

Uvek pravi izbor, hrastov parket može se ugraditi i u uslovima podnog grejanja. Temperatura na površini parketa ne sme biti viša od 25°C i podno grejanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja. Zbog svoje velike osetljivosti na temperaturu, drvo poput bukve ili javora se ne preporučuje uz podno grejanje. Sve dezene hrastovog parketa pogledajte ovde.

Želite da pogledate fotografije parketa?

Pročitajte više o našim projektima i pogledajte fotografije Tarkett parketa u realnim prostorima. 

Neka priroda bude deo vašeg doma

Tarkett parketi dolaze u različitim vrstama drveta, dizajnu, površinskim efektima i širinama dasaka koji će pomoći u stvaranju različitih atmosfera, od stila rustičnog drvenog poda do metropolitanskog i sofisticiranog izgleda.

Pogledajte kolekcije parketa ili pregledajte naš Grading Book i saznajte koji parket vam najviše odgovara:

 

Zaštita parketa od oštećenja

Preporučujemo vam da postavite zaštitne filcane podloške na noge pokretnog nameštaja (fotelje, stolice, stolove i sl.) kako bi se izbeglo nepotrebno oštećivanje i grebanje parketa.

Nikada nemojte gurati teške komade nameštaja ili druge predmete po parketu, jer to po pravilu, izaziva oštećenje površie parketa. Da biste izbegli ovakva oštećenje, koristite Tarkett zaštitne filcane podloške!   

Održavanje Tarkett parketa

Tarkett parketi su nesumnjivo najbolji izbor za lako održavanje. Redovno čišćenje Vašeg parketa će mu pomoći da duže traje i besprekorno izgleda. Sada možete koristiti Tarkettove proizvode za čišćenje Tarkett Cleaner i Tarkett Refresher koji su bezbedni za Vašu porodicu i okolinu, a imati parket koji traje decenijama. 

Parket ne trpi previše vode – održavanje parketa podrazumeva brisanje vlažnom, nikako mokrom krpom! Svako izlivanje vode na parket može izazvati trajne deformacije i oštećenja! 

Ukoliko želite da saznate više o Tarkett parketu pogledajte naše kolekcije ili nam se obratite putem kontakt forme. 
 

Lajsne za parket

Pažljivo odabrani prateći asortiman daće kompletan izgled vašem parketu. Naš asortiman lajsni kreiran je tako da zadovolji sve estetske i funkcionalne kriterijume. Pročitajte više o Tarkett lajsnama za parket:

Prodaja parketa

Prodaja parketa u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovni se vrši preko ovlašćenih distributera, gde se možete raspitati o ceni parketa.

Cena Tarkett parketa zavisi od toga za koji tip parketa ste se odlučili i naravno, za koji tip ugradnje ste se odlučili. Pročitajte koji faktori utiču na cenu parketa.