Parket

Parket

Tarkett iza sebe ima 140 godina stručnog iskustva, što je primetno u dizajnu svake pojedinačne parket daske. Tarkett parketi su izuzetno trajni i dolaze sa garancijom do 30 godina. Napravljeni su od višeslojnog tvrdog drveta i odmah spremni za ugradnju. Cene parketa možete saznati u PRODAVNICAMA. 

Ništa ne može da se poredi sa lepotom prirodnog drveta: njegova lepota, snaga i upečatljiv karakter donose autentičnost svakom enterijeru.


U aktuelnim parket kolekcijama možete birati između više vrsta drveta i različitih dizajna daske. Izaberite lak ili ulje koji štite vaš parket i čine površinu sjajnom ili mat, a održavanje čine lakšim. Koja je osnova razlika između višeslojnog i klasičnog solid parketa pročitajte u tekstu. Prirodnu lepotu i raznovrsnost naših parket dezena otkrijte u katalogu i saznajte koji Tarkett parket vam najviše odgovara. Hrastov parket je zbog svojih performansi visoko cenjen i široko se koristi za uređenje enterijera. 

Parket

Tarkett iza sebe ima preko 130 godina stručnog iskustva, što je primetno u dizajnu svake pojedinačne parket daske. Tarkett parketi su izuzetno trajni i dolaze sa garancijom do 30 godina. Napravljeni su od višeslojnog tvrdog drveta i odmah spremni za ugradnju. Cene parketa možete saznati u PRODAVNICAMA. 

Ništa ne može da se poredi sa lepotom prirodnog drveta: njegova lepota, snaga i upečatljiv karakter donose autentičnost svakom enterijeru.

U aktuelnim parket kolekcijama možete birati između više vrsta drveta i različitih dizajna daske. Izaberite lak ili ulje koji štite vaš parket i čine površinu sjajnom ili mat, a održavanje čine lakšim. Koja je osnova razlika između višeslojnog i klasičnog solid parketa pročitajte u tekstu. Prirodnu lepotu i raznovrsnost naših parket dezena otkrijte u katalogu i saznajte koji Tarkett parket vam najviše odgovara.


Tarkett priča o parketu

Kada se spoji naša tradicija duža od 140 godina i savremeni način proizvodnje, rezultat je kvalitetan i dugotrajan Tarkett parket. U Tarkett fabrici su inovativnost, kvalitet i savremeni dizajn proizvoda su na prvom mestu, na ekološki efikasan način. Iz tog razloga, naši parketi prođu preko 50 tačaka kontrole kvaliteta pre nego što dođu do vas. 

Tarkett parket je 100% drveni pod koji se proizvodi u najsavremenijoj fabrici parketa u Evropi, a koja se nalazi u Srbiji u Bačkoj Palanci. Tarkett parketi su izuzetno trajni i napravljen je od višeslojnog tvrdog drveta, i to je osnova razlika između Tarkett parketa i klasičnog solid parketa.

U pitanju je gotov parket koji je odmah spreman za postavljanje. Parketi se isporučuju u daskama i mogu se ugraditi za jedan dan. Odmah nakon postvaljanja parketa možete hodati po njemu, što znači da je vaš parket već osušen, lakiran, pa nema velike prašine od brušenja, nema isparenja od lakiranja, nema čekanja da se površinski sloj osuši.  Za postavljanje parketa preporučujemo vam da angažujete profesionalnog podopolagača. Tarkett cena parketa i druge informacije dostupne su kod ovlašćenih prodavaca, jer kompanija Tarkett ne prodaje proizvode direktno potrošačima.  

Pažljivo odabrani prateći asortiman daje kompletan izgled parketu. Lajsne za parket   su važan elemenat enterijera i mali detalj koji čini veliku razliku – prave parket lajsne daju lepši izgled i upotpunjuju enterijer. Lajsne za parket i ostali prateći asortiman za parket pogledajte u brošuri.

Hrast je najčešće korišćena drvna vrsta za izradu parketa, a hrastov parket je simbol za izdržljive parkete sa veoma živom strukturom i bojom. Hrastov parket uvek predstavlja savršen izbor i može se ugraditi i u uslovima podnog grejanja. Sve dezena parket hrasta pogledajte ovde. 

Prodaja parketa vrši se preko ovlašćenih distributera, gde se možete raspitati o ceni parketa.

CENA TARKETT PARKETA: Od čega zavisi cena Tarkett parketa i šta sve može da utiče na cenu? Cena Tarkett parketa varira u zavisnosti od toga za koji tip parketa ste se odlučili i naravno, za koji tip ugradnje ste se odlučili. Faktori koji utiču na cenu su : vrsta drveta, tip drvene daske, dimenzije daske, izgled ivica i završna obrada. U zavisnosti od ovih faktora, formira se i cena Tarkett parketa. Pored ovoga, Tarkett cena parketa zavisi i od tipa ugradnje.  Više o ceni Tarkett parketa i ceni ugradnje saznajte u tekstu. 

Hrastov parket: Tradicija i kvalitet

Današnja moderna industrija parketa poznaje više od 50 različitih drvnih vrsta pogodnih za izradu parketa. Izabrati parket proizveden iz određene drvne vrste pre svega je stvar ukusa i ličnog afiniteta, neko može preferirati svetilije vrste drveta dok će se neko radije odlučiti za tamnije, egzotične tonove. Svetlije, domaće drvne vrste omogućavaju cenovno prihvatljivije parkete nasuprot parketima iz egzotičnih drvnih vrsta koje su po pravilu uvek skuplje. 

Drvo hrast (eng. Oak, lat. Quercus) poreklom je iz Evrope (Balkan, Rusija, Ukrajina) i simbol drveta “hrast” predstavlja asocijaciju za snagu i sigurnost. Lepe boje, dostojanstven i tvrd, hrast ima idealne osobine za materijal drvenih podnih obloga. Hrast je drvna vrsta koja se najčešće koristi za proizvodnju parketa, i hrastov parket je naprodavanija vrsta parketa u Evropi. Hrast nudi mnoštvo temepramenata  zavisno od toga koji deo drveta se koristi i kako se pod pravi. Hrastov parket je simbol za izdržljive parkete sa veoma živom strukturom i bojom, iz tog razloga hrastov parket uvek predstavlja savršen izbor i kao takav je preteča svim drvenim podovima. Mogućnosti se kreću od mirnih, otmenih dasaka u jednoj nijansi, do živahnih kombinacija sa različitim privlačnim svetlijim i tamnijim lamelama. 

Hrastov parket pogodan je za ugradnju u dnevnim, dečjim i spavaćim sobe, kao i ulaznim holovima. Takođe, tvrđe drvne vrste poput hrastovog parketa pogodnije su za prostorije sa većom prohodnošću. 

Uvek pravi izbor, hrastov parket može se postaviti i u uslovima podnog grejanja. Temperatura na površini parketa ne sme biti viša od 25°C i podno grejanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja. Zbog svoje velike osetljivosti na temperaturu, drvo poput bukve ili javora se ne preporučuje uz podno grejanje. 

Tarkettov hrastov parket napravljen od 100% hrastovog drveta nudi vam dugotrajnu lepotu, tradiciju i kvalitet. U pitanju je višeslojni parket od tri sloja drveta. Sve dezene hrastovog parketa pogledajte ovde. Zbog lepe boje drveta, izdržljivosti i dugotrajnosti, kao i mogućnosti da se ugradi u uslovima podnog grejanja, većina naših kupaca odlučuje se baš za hrastov parket. Cene hrastovog parketa možete saznati u Prodavnicama.