Zašto su LVT podovi sve popularniji u svetu, a i kod nas

Zašto su LVT podovi sve popularniji u svetu, a i kod nas

Iako LVT pod postoji na našem tržištu već godinama, još uvek postoji mnogo nedoumica. U ovom tekstu dajemo odgovore na najčešća pitanja koja kupci imaju kada prave planove da prvi put postave LVT podove u svoj dom. 

U svetu koji se brzo menja, imamo priliku da transformišemo naše prostore. Evidentno je da su LVT podovi sve više zastupljeni u svetu, ali i kod nas, i da svi pričaju o LVT-ju kao podovima budućnosti. 

LVT podovi su kategorija podova koja ima najbrži trend rasta na svetu, i predviđa se da će postati alternativa keramici, laminatu pa čak i drvenim podovima, s obzirom na nedostatak sirovina na svetskom tržištu. U razvijenim zemljama se često koriste i ugrađuju kako u poslovne prostore, tako i u kuće i stanove. Namenjeni su za upotrebu u svim prostorijama u kući, a kako su LVT podovi vodootporni, mogu se postaviti i u kupatilu (naša preporuka je klik ugradnja za vlažne prostore).  

Dizajn LVT podova je inspirisan prirodom, a pojačan ultra-realizmom digitalne štampe, pomaže u kreiranju prijatnih i lepih enterijera. Napredna tehnologija digitalne štampe omogućava da otkrijemo najsuptilnije detalje drveta i kamena, da ih napravimo u formatu daska ili ploče jedinstvene po teksturi i boji. Što je najvažnije, omogućava da se izabere podno rešenje prirodnog dizajna sa svim funkcionalnostima LVT podova visokih performansi.

Imaju odlične karakteristike i izdržljivost,  a opet nude toplinu i izuzetnu udobnost. Zbog svoje visoke otpornosti na habanje i ogrebotine, odličan su izbor za domove sa kućnim ljubimcima. Ako imate psa ili mačku, testiraćete i uveriti se u njihovu sjajnu izdržljiivost. 

Takođe, ukoliko imate decu, sigurno ste imali fazu kada su se igrala autićima na podu, pa znate koliko je bitno da pod bude otporan na sitne ogrebotine. 

Takođe, pogodni su za ugradnju preko podnog grejanja. LVT je toplija podna obloga od pločica, ali i parketa i laminata, pa time možete osigurati dodatnu toplinu pod nogama.  

Mogućnosti kombinovanja su neograničene, jer nema prelaznih lajsni prilikom ugradnje lepljenjem, pa lako možete uklopiti više dezena i formata u različitim prostorijama, na primer na prelazu kuhinje i trpezarije.

Akustika LVT podova obezbediće vam prijatan komfor, jer je ovo veoma tih pod bez zvuka odzvanjanja kada hoodate po njemu. Jedan od benefita je lako i brzo čišćenje, pa nećete morati mnogo vremena da trošite na održavanje podova.

Ono što je najvažnije - želimo da vam poručimo da su Tarkett LVT podovi potpuno bezbedni i bez štetnih uticaja na zdravlje ljudi, što pokazuju atesti od strane eksternih agencija koje brinu o zdravlju ljudi.

Bezbednost svih materijala koje ulaze u sastav LVT podova, čak i onih nasitnijih, čije se učešće u proizvodu meri u promilima,  procenjena je od strane EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency). Dostupne su MHS (Material Health Statement) izjave o uticaju materijala na zdravlje koje daju jasan pogled na korišćene materijale i EPD (Environmental Product Declaration) deklaracije o održivosti proizvoda koje dele informacije o uticaju materijala na životnu sredinu. Potpuno su bez ftalata, pa doprinose kreiranju zdravijih prostora, i preporučuju se i za dečije sobe. 

Doprinose i kreiranju optimalnog kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru jer imaju veoma nizak nivo VOC-a, tj ispravljivih organskih jedinjenja. Tarkett LVT je održiv pod, koji je pogodan za reciklažu i pomaže u dostizanju sertifikata zelene gradnje kao što su BREEAM, WELL i LEED. Neke od LVT kolekcija su delom napravljene od recikliranog sadržaja, što utiče na smanjenje emisije ugljen dioksida.

Mogu se ugraditi na tri načina: lepljenjem, klik sistemom ili samoležećim loose-lay sistemom. Ugradnja je brza i jednostavna, što ovaj pod čini idealnim za brza renoviranja stanova ili apartmana i vikendica. Zbog svojih karakteristika, LVT je odlična alternativa za keramiku u kuhinji, a sistemom klik ugradnje može se  postaviti direktno preko postojećih keramičkih pločica . 

Odlično rešenje za apartmane i vikendice

Moderan, trendy pod, sigurno će privući pažnju svojim izgledom – LVT podovi verno prikazuju dezene drveta i keramike i pogodni su za ugradnju u gotovo svim prostorima, čak i kuhinjama i kupatilu, pa su prava zamena za hrastov parket u daskama ili keramiku u kuhinji. Ako se odlučite za LVT klik, možete biti sigurni da je vodootporan, pa ga voda neće ošteti ako se nešto prospe u apartmanu.  S obzirom da se ovde radi o visokoprometnim prostorima, moći ćete da budete bez brige da li će se pod oštetiti prilikom iznajmljivanja gostima, jer ovaj pod ima klasu upotrebe 33 i 34. 

Da li se isplati investirati u LVT pod?

Pristupačna cena dolazi uz odličan kvaliet i garanciju dugi niz godina, pa ćete dugo moći da budete bezbrižni. Cena LVT-ja zavisi od više faktora, odnosno od odabrane LVT kolekcije i načina ugradnje. U našoj ponudi postoje i specijalne LVT kolekcije kojima je cena nešto veća, pre svega zbog posebnih slogova (ševron) ili specijalnih oblika. 

Gde kupiti LVT pod i prateće dodatke?

U ovlašćenim prodavnicama možete naručiti i odgovarajuće lajsne, materijal za ugradnju i raspitati se o cenama i kao Tarkett sertifikovanim podopolagačima koji će osigurati da vaš pod bude pravilno postavljen:

Pogledajte stan u Beogradu sa LVT podom

Renovirani stan u beogradskom potkrovlju sa LVT podovima u modernom dezenu betona iz kolekcije ModularT 7, sve fotografije možete pogledati ovde. 

Ako imate pitanja u vezi LVT-ja, slobodno nam pište putem Kontakt forme ili nas kontaktirajte putem društvenih mreža @tarkettsee i Tarkett Srbija , a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo u najbržem mogućem roku.