Tarkett, The ultimate flooring experience

Tarkett Proizvodi Parket Detalji parketa

Tango

Tango

Karakteristike kolekcije parketa Tango:

 • površina Tango parketa izradjena je od jednog komada drveta;
 • svaka daska Tango parketa je unikatna;
 • višeslojni parket;
 • najkvalitetnije drvne vrste iz celog sveta;
 • 100% ekološki pod;
 • dugotrajna podna obloga;
 • prirodan;
 • jednostavna i brza ugradnja;
 • jednostavan za održavanje;
 • pogodan za instalaciju preko sistema podnog grejanja.
CE CE znak pokazuje da je proizvod projektovan i proizveden u skladu sa odredbama svih primenjivih direktiva EU. CE znak suštinski pokriva bezbednost proizvoda, jedini je dozvoljeni znak o sigurnosti proizvoda i predstavlja praktično T - Lock Ugaoni sistem: ugao-ugao-ugao: parketne daske su spojene i ostaće tako čvrsto spojene tokom mnogih godina!
Opis Tehničke karakteristike Ugradnja Održavanje
Parket iz kolekcije Tango je napravljen od najboljih evropskih i egzotičnih drvnih vrsta. Tarkett parket Tango unosi lepotu u svaki dom dajući mu notu topline izuzetnosti i autentičnosti. Razlike u strukturi drveta su dodatno naglašene bojenjem i četkanjem parketa kako bi dobili luksuzan izgled Tango parketa. Gornji sloj parketa Tango napravljen je iz jednog komada drveta koje pokazuje punu osobnost i karakter izabrane drvne vrste. Ovo je unikatan višeslojni parket sa svim svojim različitostima u strukturi – svaka daska Tango parketa je jedinstvena. Tango parket se izradjuje u daskama velikog formata dimenzija 2215 x 164 mm koje u svakom enterijeru stvaraju ocećaj monumentalnosti i prostranosti. Ugradnja Tarkett parketa je veoma jednostavna imajući u vidu da su sve daske parketa završno profilisane. Čišćenje i održavanje Tarkett višeslojnog parketa je izuzetno jednostavno uz odgovarajuće Tarkett proizvode za održavanje parketa.

Ukoliko želite da saznate više o ovoj kolekciji parketa pogledajte neke od dezena ispod ili kontaktirajte najbližu prodavnicu parketa u vašem mestu.
Parket opis Višeslojni parket
Otpornost na habanje (ENV 13696-‚mg /100 revs) Približno 3.5 mm
Debljina habajućeg sloja (EN 13489) Približno 3.6 mm
Biološka izdržljivost (EN 335-2-Class) Klasa 1
Termalna provodljivost (EN 1533 W/mk) 0.11
Instalacija plivajuća/lepljenjem
Emisija formaldehida (EN 13986) E1
Reakcija na vatru (EN 13501-1) Dfl-s1
Protivkliznost(EN 1339) NPD
Redukcija buke sa penastom podlogom debljine 2mm (EN ISO 712-2-Lw-dB) 17
Inspiracija Drvo
UGRADNJA PARKETA

Tarkett višeslojni parket je moguće ugraditi bez lepljenja za podlogu ili plivajućom metodom ugradnje i sa lepljenjem za podlogu. Tarkett vam preporučuje ugradnju višeslojnog parketa bez upotrebe lepka tj. “plivajuću ugradnju” zbog brojnih prednosti. Neke od prednosti plivajuće ugradnje višeslojnog parketa su: brzo postavljanje parketa, korišćenje parketa neposredno posle ugradnje I eliminisanje potrebe za dodatnim troškovima nastalim upotrebom lepka.

Za razliku od lepljenja za podlogu kod plivajuće ugradnje parketa, daske parketa su jednostavno pričvršćene jedna za drugu i položene za pod.
Tarkett parket poseduje T- lock klik sistem bez lepjenja , pomoću kojeg su parketne daske potpuno pričvršćene i poravnate , kreirajući savršen izgled parketa.

U slučaju da se napravi bilo kakva greška prilikom ugradnje, daske parketa se mogu jednostavno razdvojiti I ponovo ugraditi.

Plivajuća ugradnja omogućava postavljanje parketa na većinu suvih i ravnih podloga, uključujući i beton.
Kako bi se smanjila zvučnost parketa i parket zaštitio od vlage , pre ugradnje je potrebno postaviti tanku podlogu izmedju parketa i podloge na koju se postavlja parket.

Ukoliko se opredelite za ugradnju parketa lepljenjem , parket se direktno lepi za podlogu.
Lepak se nanosi na površinu podloge, koristeći nazubljenu lopaticu , nakon čega se parketne daske postavljaju na podlogu.

Parket možete ugraditi i u uslovima podnog grejanja. Podno grejanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja, a temperatura na površini parketa ne sme biti viša od 27°C. Drvne vrste poput bukve ili javora, ne preporučuju se uz podno grejanje, pre svega zbog svoje velike osetljivosti na nestabilnu temperaturu.
NEGA I ODRŽAVANJE PARKETA

Tarkett parketi su nesumnjivo najbolji izbor za lako održavanje. Redovno čišćenje Vašeg parketa će mu pomoći da duže traje i besprekorno izgleda.
Sada možete koristiti Tarkettove proizvode za čišćenje koji su bezbedni za Vašu porodicu i okolinu, a imati parket koji traje decenijama.

U cilju upotpunjavanja odličnog izgleda Vašeg parketa, Tarkett nudi potpun opseg pratećih materijala koji se lako postavljaju i daju Vašem podu profesionalni izgled.
Različite vrste lajsni, prstenova za cevi radijatora, zaštitnih jastučića za stolice itd., zadovoljiće Vaš ukus u potpunosti.

Zaštitite svoj parket
Iako je lice Vašeg Tarkett parketa najotpornije na habanje od svih trenutno poznatih završnih obrada na tržištu ono ipak nije neuništivo.
Regularnom preventivnom zaštitom bićete u mogućnosti da uživate u lepoti vašeg poda dugo godina.

Preporučujemo Vam da:
 • brišete ili usisate Vaš parket kako biste uklonili prašinu i nečistoće koje mogu delovati abrazivno i oštetiti;
 • uklonite što je brže moguće svaku prolivenu tečnost sa Vašeg parketa;
 • vodite računa da visoke potpetice i neke vrste sportske obuće mogu ostaviti trag nečistoće ili utisnuća. Zapamtite: voda i pesak, su pored visokih potpetica najveća opasnost za drvene podove;
 • postavite otirače ispred ulaznih vrata, kako biste još na ulazu sprečili unošenje nečistoće u stan.

Izbegavajte:
 • čišćenje parketa sa velikom količinom vode;
 • nanošnje sredstava za čišćenje ili nekih drugih tečnosti direktno na lice parketa;
 • postavljanje saksija i drugi sličnih posuda direktno na parket;
 • povećanje ili smanjivanje temperature podnog grejanja više od 2.8°C dnevno kad uključujete ili isključujte sistem grejanja.

Proizvodi iz iste kategorije - parket