Moderan i kolorističan radni prostor, dizajniran da predstavi udobnost koju pruža DESSO AirMaster kolekcija

DESSO AirMaster®

Classic, Earth, Sphere

DESSO AirMaster: Prostor u kome se lakše diše

Dizajniran da pomogne poboljšanju kvaliteta vazduha u prostorijama u kojima se  živi i radi, Tarkett je lansirao novu poboljšanu kolekciju tekstilnih ploča DESSO AirMaster.

Sa svojom patentiranom tehnologijom, DESSO AirMaster tekstilne ploče hvataju i zadržavaju finu prašinu 8 puta efikasnije od glatkih podova i 4 puta više od standardnih tekstilnih podova1. Samim tim u prostorijama u kojima se boravi je čistiji vazduh i bolji uslovi za boravak u zatvorenom. 

kolorističan i živopisan prostor koji je učinila paleta dezena DESSO AriMaster kolekcija

Ažurirana paleta

DESSO AirMaster kolekcija je dostupna u ažuriranoj paleti od 9 zasićenih i 9 prelepih neutralnih boja. Svaka od ovih boja ima opciju teksturisanog dizajna - od kolekcije Classic suptilnih linija do dramatične dubine kolekcije Earth i tonske teksture kolekcije Sphere. Savršeni svaki za sebe, ova 3 dezena se takođe mogu kombinovati da bi se napravile akcentne kombinacije, kao što su centralni delovi prostorija ili zoniranje i isticanje ruta unutar poslovnog prostora.

Uklapanje dezena DESSO AirMaster Classic, Earth i Sphere tekstilnih ploča

AirMaster Classic

AirMaster Classic dezeni ističu prostornu dubinu, prave igru senki i daju definiciju svakoj prostoriji ili radnom prostoru.

AirMaster Earth

Sa prepoznatljivim crnim koncem, paletom boja i nepravilnim, organskim dezenom, Earth nudi dramatičnu dubinu i taktilnost.

AirMaster Sphere

Sa izgledom rustičnog, ručno rađenog i suptilnog dizajna, kolekcija Sphere u tonovima koji stvaraju osećaj topline i finom teksturom ostavlja poseban utisak u modernom radnom prostoru.

Kvalitet vazduha unutar prostorije

Mi smo bića kojima je za opstanak neophodan kiseonik. Stoga mi u Tarkettu verujemo da je neophodno održati čistim vazduh koji udišemo. Kreiran da unapredi okruženje u kome borave ljudi, AirMaster predstavlja primer Tarkett Human-Conscious Design® - naše posvećenosti stvaranju podova koji su dobri za ljude i planetu. I to radimo svaki dan.

Reč udahnite prirodni prostor, pokazujući koliko je kvalitet vazduha važan za unutrašnje prostore i za Tarkettovu strategiju

Naša posvećenost održivosti

Pre više od deset godina smo se obavezali da postavimo cirkularnost u osnovu naših ambicija. Kao deo naših stalnih napora da smanjimo emisiju ugljen-dioksida, sa ponosom predstavljamo poboljšanu podlogu EcoBase, sa novim sastojkom na biološkoj bazi koji zamenjuje osnovni sastojak koji se ranije sastojao od materijala na bazi nafte.

DESSO tekstilne ploče se sastoje od prediva i EcoBase podloge koje se mogu reciklirati

Naša cirkularnost i smanjenje emisija ugljen-dioksida

Da bismo pratili ugljenik generisan i sačuvan tokom životnog ciklusa proizvoda, izračunavamo i eksterno proveravamo emisiju ugljen-dioksida svake naše kolekcije tekstilnih ploča.

Naš sistem zatvorene petlje osigurava da naše tekstilne ploče beleže impresivno niske emisije ugljen-dioksida – na čemu kontinuirano radimo, zajedno sa našim partnerima i kupcima, kako bismo ih još više smanjili.

Emisija ugljen-dioksida kolekcija tekstilnih ploča DESSO AirMaster Classic, AirMaster Earth i AirMaster Sphere

Tarkettova saradnja sa Baux kompanijom

Tarkett je ušao u saradnju sa BAUX-om - svetskim liderom u održivim proizvodima za apsorpciju zvuka za zidove i plafone.

Prilagođena linija boja je dizajnirana sa BAUX-om, kombinujući njegove unutrašnje panele od drvene vune sa dobron zvučnom izolacijom i AirMaster-ovu tehnologiju podnih obloga za smanjenje fine prašine, što znači da se vaš zid i tekstilne ploče sada mogu savršeno uskladiti kako bi stvorile zdravije, harmonično radno okruženje3.

Harmoničan prostor sa odgovarajućom paletom boja uređen koristeći Tarkett podove i Baux akustične zidove

Galerija fotografija

Povezan sadržaj

Fusnote:

1Zasnovan na  izveštaju GUI testa AirMaster® 090225-01 DF sa DESSO AirMaster® u poređenju sa standardnim glatkim podom i nasuprot standardnom strukturiranom tepihu sa petljom (srednje vrednosti).

2 Emisija ugljen-dioksida: prema Deklaraciji o uticaju proizvoda na životnu sredinu (EPD) S-P-11790 – DESSO AirMaster Classic, S-P-11675 – DESSO AirMaster Earth, S-P-11798 DESSO AirMaster Sphere eksterno verifikovan od strane Bureau Veritas-a, na osnovu ukupne emisije ugljen-dioksida (Modules A-D) sa scenarijem reciklaže zatvorene petlje.

3Tarkett and BAUX su nezavisne i zasebne komanije. Tarkett ne prodaje i ne komercijalizuje BAUX proizvode.